想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

體溫

行房後,要幾多天留意體溫呢?有無邊隻牌子可以買?
咁通常要幾時要用驗孕棒驗呢?
女性本身還有何異樣反應,
小便會否有異樣?

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

大宅

Re: 體溫

成孕後 16-18 天可能驗到,
可以係 mc 夠期又未到後幾日驗.
如果心急去抽血驗
whywai 寫道:
行房後,要幾多天留意體溫呢?有無邊隻牌子可以買?
咁通常要幾時要用驗孕棒驗呢?
女性本身還有何異樣反應,
小便會否有異樣?

大宅

謝謝您的回應

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

大宅

唔駛咁客氣, 大家都係等 bingo, 即係志同道合, 同道中人啦

侯爵府

1. 行房後,要幾多天留意體溫呢?----高溫多過 16日就有機

2. 有無邊隻牌子可以買? ------- 驗孕棒? 可以先用大陸個隻 David. David 有反應就可以改用 曼秀, 作最後確定先去睇醫生

3. 咁通常要幾時要用驗孕棒驗呢?----應該來m當天後4-6日就可以驗了. 因人而異, 我自己就在應該來m前一天已經驗到.

4. 女性本身還有何異樣反應,--------我本身來經前唔會胸痛. 但那一個月就乳頭痛同胸下方痛.

5. 小便會否有異樣?-------成日急, d 尿變黃

大宅

jjwmkk 希望我都快啲去到呢個階段就好啦, 見住你地數周數, 真係好羡慕好嚮往

大宅

幾多溫度可算高溫?
係唔係一般探熱針或其它測,就可以?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

1.要睇返你本身既體溫作準, 一般36.7 以上都可算高溫.
2.最好用有2個位小數的探熱針, 因較易看到溫到變化. 
whywai 寫道:
幾多溫度可算高溫?

大宅

侯爵府

boboT 寫道:
jjwmkk 希望我都快啲去到呢個階段就好啦, 見住你地數周數, 真係好羡慕好嚮往

唔洗羨慕, 好快到你架喇!

複式洋房

咁請問來m前會唔會特別體溫高d嫁, 我又星期一到今年都編高, 係尋日低番, 仲有我自從5月9日來過之後就冇lu, check左又冇bb, 上個月14號睇過醫生, 開左d排卵丸比我食, 佢話會係上個月24,26及28號排卵, 我地你25號do左一次, 我呢幾日個乳頭有d痛, 又唔知係未m come, 因為平時m come都會架, 仲有d m 冇來幾個月, 個肚好實, 真係好似有左咁呀! :-(

大宅

miffymiffy 寫道:
1.要睇返你本身既體溫作準, 一般36.7 以上都可算高溫.
2.最好用有2個位小數的探熱針, 因較易看到溫到變化. [quote]
whywai 寫道:
幾多溫度可算高溫?
[/quote]

請問2個位小數的探熱針;何處有售?
因為我已到過萬寧及屈記見到都係一個位的
咁大約幾多錢?

大宅

我唔記得左體溫係點睇....

係高溫排丫,還是低溫呀?
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

大宅

whywai ,

係屈記配藥部先有,$185,有dbk話美康(meka)都有,平d$14x咁上下。

大宅

rabbitgirl,

整個cycle最低溫個日準備排,體溫一上升表示排左。

大宅

cascades,

唔該哂....
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

子爵府

請問應該响低溫期dodo,定响高溫期dodo?唉....我都攪到亂哂,次次都失敗。 ?-(

侯爵府

加菲 寫道:
請問應該响低溫期dodo,定响高溫期dodo?唉....我都攪到亂哂,次次都失敗。 ?-(

當然係低溫期喇, 因高溫期代表已經排左卵喇!

子爵府

唉...我都盡量配合响day10-day17都有試過,點解咁難呀....我依家已經day21,開始高溫咗3日,希望成功啦!

侯爵府

加菲 寫道:
唉...我都盡量配合响day10-day17都有試過,點解咁難呀....我依家已經day21,開始高溫咗3日,希望成功啦!

嘩, 你連續做8日呀??

首頁

尾頁

跳至