意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240700

跳至
夠竟而家 d 醫生估男估女o既準確度﹖

複式洋房

國民生產總值:444

夠竟而家 d 醫生估男估女o既準確度﹖

我有兩個私家婦產科醫生,上星期日,a 醫生話我個 bb 60%是男仔。

今朝剛剛做完產檢返來,b 醫生話我個 bb 90%是女仔。

p.s. 我現在o個 b 4個月 ?-(

大宅

國民生產總值:2314

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

Re: 夠竟而家 d 醫生估男估女o既準確度﹖

I don't know cos when I week 12, the doctor said may have chance is boy but at week 15 the C + cannot see, I will know clearly on Monday.

大宅

國民生產總值:1384

我12週時醫生已經好肯定話係仔,跟住一路check都話係仔,結果真係仔!我諗要睇醫生

大宅

國民生產總值:2671

我個時4-5個月就已經可以照到阿b係男定女咖啦, 個時e生話比我聽係女, 咁生出黎係女哦.....點解你個兩個e生咁既 ?-( ?-( ?-(

複式洋房

karina302, 夢芝芝,

你o地 d 醫生咁準 o既

可唔可以refer個醫生我

大宅

國民生產總值:1384

msangelhk,

Pls check PM.

msangelhk 寫道:

大宅

國民生產總值:1715

我照oscar時醫生話70%係女, 因為他話有野突起唔sure>>> 但我想他看錯呀.

msangelhk,

係喎, 之前見係問邊間醫院好, 咁你決定左邊間未呀? 仲去唔去養和呢?

複式洋房

ah-ta,

未能confirm ar,要等我下星期先返香港到醫院visit吓,再找個婦產科私家醫生才知,but now 變o左凡找個私家醫生la

大宅

國民生產總值:2671

msangelhk 寫道:

Pls check pm

大宅

國民生產總值:1715

msangelhk,

其實我而家都煩緊搵咩醫生, 因為之前看的醫生我覺得mama....

:cry: :cry:

伯爵府

國民生產總值:15952

我由3個月都依家睇醫生, 每次醫生由初初估係仔都依家次次都話係仔, 仲要有幾個唔同醫生都係咁講係仔, 雖然依家未出世, 但我諗唔會錯

伯爵府

國民生產總值:18444

我記得佗bb既時候,公立醫院做產前檢查,我好奇一問仔定女,個醫生答我可能係女,原因係醫生不會100%答實。到時生左出黎係仔,會比人鬧到飛起。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

國民生產總值:2492

醒目開學勳章

我12週做Oscar時,醫生話係女(政府威爾斯)
跟住太約20週時,私家醫生話係女
太約27週照4d

複式洋房

msangelhk, 我見你啲postings講到好緊張你個BB係仔定女咁…唔通馬來西亞/日本人真係咁恨仔?!

其實而家啲技術估BB性別好準架, 當然要睇醫生既經驗同BB合唔合作啦, 不過有啲醫生早期睇到都唔講, 費事影響孕婦情緒喎.

我記得你好似專登黎香港Check BB, 你不如試下呢間產前診斷中心呀 (我PM咗啲資料俾你, 請check 吓私人訊息啦), 佢地有得專做性別確定, 而且佢地既醫生好Pro 好準架, 又唔貴.

FYI...性別確定在懷孕12周時準確率為90%, 而至20周時可達100%準確.

PS: 我就無做性別確定啦, 因為我覺得無論仔女, 都係上天既恩賜. 不過我揾過佢地做OSCAR 同 Amniocentesis, 所以我知佢地有專做性別確定.

Hope it helps.

大宅

國民生產總值:2834

以我個人&我身邊的朋友經驗, 好似未試過攪錯的, 亦都未試過阿b夾住對腳看唔到, 幾乎每次都睇到(尤其是仔仔) 16-20週重可以在超聲波到影埋相tim.

禁止訪問

國民生產總值:33575

大宅

國民生產總值:1042

我而家第7週,係8月30日要去醫院CHECK下BB大細,唔知到時照唔照到仔仔定女女呢?我驚我問D政府醫生佢唔肯講呀~~~
貓姐 寫道:
我仔仔由12weeks開始直至生得, 個個e生都話係仔, 我一共睇過4-5個e生, 政府又有, 私家又有
hi~我有2個囡囡~~venus&chloe~~</b></i>

複式洋房

其實我同日本仔老公plan o左只生一個bb

日本仔鍾意仔多d,may be 佢係大仔&佢細佬生o個係女的關係,我就鍾意女多d,但d醫生一時估男一時估女,會另我好緊張ma

novaching, 你的pm已收到,謝謝

novaching 寫道:
msangelhk, 我見你啲postings講到好緊張你個BB係仔定女咁…唔通馬來西亞/日本人真係咁恨仔?!

其實而家啲技術估BB性別好準架, 當然要睇醫生既經驗同BB合唔合作啦, 不過有啲醫生早期睇到都唔講, 費事影響孕婦情緒喎.

我記得你好似專登黎香港Check BB, 你不如試下呢間產前診斷中心呀 (我PM咗啲資料俾你, 請check 吓私人訊息啦), 佢地有得專做性別確定, 而且佢地既醫生好Pro 好準架, 又唔貴.

FYI...性別確定在懷孕12周時準確率為90%, 而至20周時可達100%準確.

PS: 我就無做性別確定啦, 因為我覺得無論仔女, 都係上天既恩賜. 不過我揾過佢地做OSCAR 同 Amniocentesis, 所以我知佢地有專做性別確定.

Hope it helps.

複式洋房

16 weeks - 90%
20 weeks - 100%

candy411bb 寫道:
我而家第7週,係8月30日要去醫院CHECK下BB大細,唔知到時照唔照到仔仔定女女呢?我驚我問D政府醫生佢唔肯講呀~~~[quote]
貓姐 寫道:
我仔仔由12weeks開始直至生得, 個個e生都話係仔, 我一共睇過4-5個e生, 政府又有, 私家又有
[/quote]

洋房

國民生產總值:456

My doctor, both times (my 1st girl & 2nd boy) 100% accurate at their 12 wks already!! He's so sure, I don't know why.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.