自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

那裡可以買到女童防走光衭?

請問那裡可以買到女童防走光衭? 是3歲女童著的.

thanks.

男爵府

Re: 那裡可以買到女童防走光衭?

一般屋村賣童裝底衫褲店都有
$10/條 (白色)

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

3歲未洗著打底褲 ?-( 我都冇比個女著, 如果返學佢自己會handle 唔到

子爵府

花園街有$5一條, 是淺粉紅, 淺黃, 淺綠色等等

大宅

Bossini 都有

大宅

吉X島都有 (白和黑色)

男爵府

dorchiu 寫道:
3歲未洗著打底褲 ?-( 我都冇比個女著, 如果返學佢自己會handle 唔到

3 歲都要著, 比小朋友知道要保護自己
唔好比人睇到 un un
點會 handle 唔到呀 ?
都係一條短褲黎啫

大宅

UNY買過,白色.

大宅

我之前都揾過揾唔到

大宅

我試過係買日本衫shop & 出口店 (果款係平腳貼身).

洋房

jazzmama 寫道:
[quote]
dorchiu 寫道:

3 歲都要著, 比小朋友知道要保護自己
唔好比人睇到 un un
點會 handle 唔到呀 ?
都係一條短褲黎啫
[/quote]

totally agree

大宅

畀面勳章

以前我會買小童平腳款底褲,買大D當走光褲,4年前我買$10 有3條,家下唔知幾錢

子爵府

2019新春慶豚圓

3 歲都要著,
Apart from 街市, you can try Wing On too. White and short.

It's very dirty to wear underpants only when taking bus, in the Chinese restaurant, or go to the park. Even in school, she will climb the slide, sit on the ground, so it's a must to wear 走光衭 under the dress.

別墅

小朋友難免會四圍坐,著咗好似衛生d喎,起碼唔使條底褲仔直接接觸單車,地墊,甚至地面 ......

吉之島,千色廣場都有, 十多元1條都幾ok. 小朋友細粒的話可考慮以mothercare d BB褲當打底褲著,仲正!

dorchiu 寫道:

大宅

我都有見過小童平腳款底褲,但係我就覺得直接買走光褲會好d,因為如果小童平腳款底褲同著番普通底褲無咩分別.
tingwong 寫道:
以前我會買小童平腳款底褲,買大D當走光褲,4年前我買$10 有3條,家下唔知幾錢

大宅

我而家暫時幫佢著2條底褲, 但都唔係咁好, 希望我買到啦, thanks everyone.

複式洋房

小童就不要太介意啦. 五,六歲打后先穿著.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

happypenguin 寫道:
小朋友難免會四圍坐,著咗好似衛生d喎,起碼唔使條底褲仔直接接觸單車,地墊,甚至地面 ......

吉之島,千色廣場都有, 十多元1條都幾ok. 小朋友細粒的話可考慮以mothercare d BB褲當打底褲著,仲正!

[quote]
dorchiu 寫道:
[/quote]
我由細到大都會同囡囡著打底褲,即一條內褲外面再著一條平腳短褲,因為小朋友真係會四圍坐,尤其返學坐地墊,真係唔多衛生,好似有尿道炎;而且佢地好多時坐巴士、地鐵時,又坐得唔靚,成條底褲仔都俾人睇埋.....
不過我就唔建議只係直接著平腳底衫,因為褲內會中間會有條骨,著得唔舒服的
My Two Princess

首頁

尾頁

跳至