家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

d衫洗完曬乾后,著時有up味

d衫洗完曬乾后,著時有up味,點算好??

大宅

Re: d衫洗完曬乾后,著時有up味

如果係曬乾的應該唔會up,係咪洗完之後係洗衣機up好耐先掛起?

別墅

應該未乾, 如果唔會有up味.

大宅

畀面勳章

如果再洗多次,d up 味會唔會冇咗架??

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

你洗衫的時間幾耐, 部洗衣機的洗衣情序係點架??

大宅

畀面勳章

catjeffcat,

洗衫的時間:about 45 mins.

The door locked for 1 min. after finish washing , then can be opened.

子爵府

好媽媽勳章

係up乾先有呢d味,晒太陽啦.同埋唔好放咁多衫一齊洗,如果唔係d衫無空位轉就洗得唔乾淨.我62次次質到d衫轉唔到,洗完我都要再洗一次
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

佢有無浸洗 你用歐洲機定日本機?? 會唔會放得太多衫, 每次洗衫唔好放多過半機, 所以洗唔乾淨, 另外有無用柔順劑??

msllau 寫道:
catjeffcat,

洗衫的時間:about 45 mins.

The door locked for 1 min. after finish washing , then can be opened.

禁止訪問

別墅

其實我都鍾意晒太陽, 但係要晒到先得架...一放響廁所....就臭到死...而家為了唔好有up味, 買左部抽濕機你抽衫, 係好好多...不過D電費都....

複式洋房

加5:95漂白水,再開烘乾功能.[quote]

大宅

Change your washing detergent.
Mine is very gd, no smell, very clean

大宅

畀面勳章

misswen,

which brand?

Pls PM me.

複式洋房

misswen,

which brand? please pm me.

禁止發言

複式洋房

misswen

Would u PM to me too. Thanks.
:wave:

洋房

其實正常你落0甘多野落去洗, 應該唔會有UP味, 可能真係一次過洗得太多衫, 又或者你洗完之後冇即刻拿出來晒, 又或者係晒衣既地方唔通風先會0甘既0者!

首頁

尾頁

跳至