論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

Re: 真係一肚子火

mw7183 寫道:
我個agent 話要等驗身報告出左先可以來我家工作.
這段時間會系agnet 度.你個工人未出報告就去左你度好似唔系咁好.點知佢驗身有無問題.
所以下次你都系要所有野check 好先去你家.
你個agnet 都有問題.因為我個agnet 很兇食住的印印.唔會有機會比佢玩野.

可以pm 你agent,好似幾好wor. tks!
HIMMAMA3  男爵府

別墅

金星妹:
Obviously, yr maid bet you to fire her.

I have been thinking that my maid is not up to standard. After watching yr case, I am satisfied with my maid. Hope you can find a better one next time!

侯爵府

好媽媽勳章

呢個真係絕世殘印呀......

子爵府

醒目開學勳章

我就話佢係做戲尊屈錢果班D姊妹,你地諗下,開工就暈,放假就打死幾隻老虎?
呢十年內D外傭連'乞兒'都不如,'乞兒'都要用自己時間訓係條街到化錢錢,佢地有得食有得住有人工有乜有物,都仲要屈僱主俾多幾千銀佢送佢地返老家,唔係黎打劫係咩?
呢個十九政府都唔知諗乜!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_510.gif[/img]

大宅

[size=x-large]哇~~~
winnie媽,
你玩倒吊呀???因住腦充血噃 :mrgreen:
winnie_sh 寫道:
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_510.gif[/img]

大宅

如果工人一黎就話唔舒服,我會叫佢返鄉下,唔好返黎做,同agent及入境處講佢有病,唔好再黎打工! 佢一聽到就會藥到病除,唔使睇醫生. 佢地

男爵府

我真係好想知,你八日都冇叫佢做過

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
ksma 寫道:
如果工人一黎就話唔舒服,我會叫佢返鄉下,唔好返黎做,同agent及入境處講佢有病,唔好再黎打工! 佢一聽到就會藥到病除,唔使睇醫生. 佢地

大宅

HK可唔可以black list 嫁?
Woodyryan 寫道:
你都好不幸!其實你工人未正式做過野!
本地驗身報告出左先好比工人上工會唔會穩陣d呢!
請Black List這工人!

首頁

尾頁

跳至