義工

夫婦情感 今日: 43|主題: 38735

好想每日都過得開心d

民房

國民生產總值:2

好想每日都過得開心d

:cry: 係過去呢一年裹面, 同老公都唔知閙過幾多次交,差唔多每次都係因為佢呀媽!真係覺得好唔開心, 好唔抵!
由結婚至到生小朋友都係佢呀媽話事, 因為佢呀媽想所以老公跟住去做, 之前都因為呢d事閙過交, 其實結婚對我黎講係一件好開心又好期待嘅事, 但係老公就因為佢呀媽想先結而唔係佢自己想, 之前我都推過佢幾次, 佢最後重要話如果我地重唔結婚就要分手,最後我都應承佐, 不過到結婚前一晚我心情都好平伏, 無什麼緊張, 只知道明天就要嫁啦(同老公拍佐拖幾年, 其實我愛佢多過佢愛我, 但我知道佢錫佢屋企多過我)! 一覺瞓到天光, 緊張係因為會扮得好靚.
結佐婚都同佢呀媽一齊住, 未生小朋友d關係都算ok, 但係一生佐之後, 可能大家照顧小朋友方法唔同, 大家開始有心病, 但唔會講出口, 不過個個都知!
上年搬佐出黎住, 同老公閙交就未停過, 而家都係, 成日覺得會好快離婚, 有無其妳媽咪EQ高D教下我, 我唔想咁樣,我想開心D去過每一日呀! :cry:

洋房

國民生產總值:348

Re: 好想每日都過得開心d

我想知道你地會因為什麼事而嘈多?
不要勉強對方改變性格來遷就你, 只有引導對方改善自己來迎合你. 凡事無須太執著,執著只會添苦惱.

複式洋房

國民生產總值:130

happy2bb,
我都想知道你地為左什麼事嘈?
我地就好少會講出口lor...只係唔睬大家, 多數係我主動唔出聲, 唔理佢的, 因為我唔想係小朋友面前嘈咬lor, 等事情淡左後再講番的....

happy2bb 寫道:
:cry: 係過去呢一年裹面, 同老公都唔知閙過幾多次交,差唔多每次都係因為佢呀媽!真係覺得好唔開心, 好唔抵!
由結婚至到生小朋友都係佢呀媽話事, 因為佢呀媽想所以老公跟住去做, 之前都因為呢d事閙過交, 其實結婚對我黎講係一件好開心又好期待嘅事, 但係老公就因為佢呀媽想先結而唔係佢自己想, 之前我都推過佢幾次, 佢最後重要話如果我地重唔結婚就要分手,最後我都應承佐, 不過到結婚前一晚我心情都好平伏, 無什麼緊張, 只知道明天就要嫁啦(同老公拍佐拖幾年, 其實我愛佢多過佢愛我, 但我知道佢錫佢屋企多過我)! 一覺瞓到天光, 緊張係因為會扮得好靚.
結佐婚都同佢呀媽一齊住, 未生小朋友d關係都算ok, 但係一生佐之後, 可能大家照顧小朋友方法唔同, 大家開始有心病, 但唔會講出口, 不過個個都知!
上年搬佐出黎住, 同老公閙交就未停過, 而家都係, 成日覺得會好快離婚, 有無其妳媽咪EQ高D教下我, 我唔想咁樣,我想開心D去過每一日呀! :cry:

男爵府

國民生產總值:9489

醒目開學勳章 畀面勳章

既然搬左出黎住, 點解仲要鬧架呀?

男爵府

國民生產總值:6946

[quote]
上年搬佐出黎住, 同老公

民房

國民生產總值:2

好多謝各位媽咪嘅回應!!!
因為前一年發生太多事唔想講得太多!!!!
其實搬佐出黎住我都有d內疚, 雖然我真係唔係好想同佢住, 但我覺得老公係應該同佢住的!有時我真係念過想將d關係攪好d再一齊住, 我都想老公開心d,我知道佢都好大壓力,但係佢呀媽及屋企人已經認定佐我係哀人, 對我d態度都唔係咁好, 我份人又好小器, 所以好難去踏出第一步, 佢地又成日講我壞話, 成日同老公講小心d我, 驚我扼佢d錢,攪到老公都有d唔信我, 有時都好心淡,好唔開心, 有時又叫老公唔好同我成日閙交,為佐小朋友唔好離婚, 咁即係點呀, 神又係佢, 鬼又係佢, 妳地話啦! 如果要計, 我念係錢方面我唔會比老公付出少囉, 不過佢呀媽唔知啫!(係未結婚時, 老公經濟都唔係咁好)
有時自己係度念, 如果我有錢嘅話, 可能已經同d仔女走佐啦啦! 我想d仔女生活過得好d, 唔想佢地因為我要去涯, 想佢地有爸爸錫!! 因為老公都好錫佢地架!!! 有時自己係度發白日夢, 如果中佐六合彩就好啦!
嗰個係佢呀媽, 佢孝順佢係應該,有時自己都會念, 如果第時自己個仔對自己唔好, 剩係錫老婆,我念我都會好唔開心.

男爵府

國民生產總值:6946

[quote]

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

其實你都知道你老公既性格...知道佢屋企人既性格...對你既睇法...你都知道你老公有壓力...日日返屋企...見到你都會嘈...佢又點會開心...你自己又點會開心...試下將放係你老公屋企人身上既注意力...放係自己屋企同仔女身上...每一次嗌交之前...諗清楚值唔值得去嗌...自己有無工作...搵一d寄託...老公放假去旅行...想改變你老公之前...你就要改變自己...日日同佢嗌交...講佢屋企人有幾唔好...佢自然覺得你唔好...聽佢屋企人話...

[url=http://lilypie.com][img]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.