意見反饋
義工
[2006年] BB幾時對人笑?

大宅

國民生產總值:4323

BB幾時對人笑?

我係0606媽咪﹐想請教各位﹐BB最遲幾時識對人笑?我阿B快滿2個月啦﹐但仲未識對人笑﹐平時都無mud笑容﹐最多係食飽奶自己陰陰咀笑... 睇其他0606媽咪嘅post, 大家BB都識對人用笑容回應﹐我使唔使擔心呢??

男爵府

國民生產總值:7646

Re: BB幾時對人笑?

個個bb都唔同gar.
我大女要3-4個月先識同人笑, 之前都係食飽奶自己陰陰咀笑.
e+個bb未夠一個月就識同人笑 :lol:

禁止訪問

國民生產總值:46216

大宅

國民生產總值:2703

我亞b 依家2個幾月大 可能因為我成日同bb講野 好似白癡咁 所以佢好細個就同我笑 又同我講野

bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

男爵府

國民生產總值:5339

係呀, 多D同佢講野...要笑住同佢講野..教佢笑...
叫下佢笑..
我個囡之前唔笑...同佢講野只係望住你...個樣好寸添...哈哈...不過最近就成日笑, 特別朝早食飽飽又未訓時...自己會笑一餐....你同佢講野, 笑下..叫佢笑...按下佢下巴仔...佢又會笑..好可愛呀.....! 呢幾日..成日睇電視, 睇到自己笑...仲要笑到咪眼...好可愛呀......
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

國民生產總值:792

我個人好樂觀, 陀bb果陣又好舒服, 所以成日都笑。
bb好鍾意學人o架, 多d同佢笑, 佢自然笑多d啦。
我hugo出世幾日已經識笑lu~~

大宅

國民生產總值:2116

我個仔就成日撩人講野囉,係咁yiyiahah,同佢講野佢都會笑,但都係呢兩個星期至係咁炸,唔洗急!我個仔六月一架!

大宅

國民生產總值:1060

我個b每朝瞓包起身就會笑架喇~~個樣仲係好開心添!!

男爵府

國民生產總值:5707

我個bb每次瞓醒都會笑,有時仲笑到咭咭聲,仲成日同人講野,今晚仲同電視裡面d明星講野,唔知佢識唔識分呢

男爵府

國民生產總值:7428

我個仔仔都成日笑呀, 由其是佢一早起身飲完早奶, 就會係咁笑, 又係咪搵人講野, 叫到關左房門o係廳都聽到佢大叫呀!好搞笑 !

大宅

國民生產總值:1511

我個囝兩個多月便笑了 ^^

子爵府

國民生產總值:11221

畀面勳章

女女兩個月唔夠識笑啦, 而家佢朝早訓醒, 同佢講早晨,
佢就會笑到咪晒眼, 同埋食飽左奶奶之後同佢傾計,
佢都笑到格格聲架.....

別墅

國民生產總值:552

我個仔個幾月時已識對住我笑 

禁止訪問

國民生產總值:1142

別墅

國民生產總值:691

我bb1個月到開始識得笑,同佢玩又笑,同佢講野又依依呀呀咁笑。近排我抱起佢對住塊鏡等佢見下同認識下自己,佢先到"晝"尾頭,然後佢就會大笑,你地都試下!
[size=large]庭謙仔仔看世界* 記住睇完我個板板,留個言俾我庭謙仔仔wor!:lalala:

大宅

國民生產總值:1205

我個女都好鐘意照鏡架~~
每次照親鏡都'kitkit'笑,
有時就好怕醜咁擰轉頭唔望...
有時又望番就係咁笑....好Q呀~~

子爵府

國民生產總值:14957

我個bb一個月左右就會笑同lau人講野

大宅

國民生產總值:2391

好媽媽勳章

我個女剛好一個月就識笑,依家叫她的名,訓醒,傾計都也笑及講'au koo'!....很可愛!! :lol: :lol:

大宅

國民生產總值:3669

畀面勳章 BK Milk勳章

我囡囡初生無幾耐已經開始成日笑, 唔知係咪每個bb唔同, 到依家快5個月都係成日笑啊!! 而且已經開始發音會叫媽媽, 但唔係成日, 一時時!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.