心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: "閒人免進" (part 41)

你仲未去開會咩 :mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

多謝~~

小慧 寫道:
mon
祝你今個聽教聽話!!

侯爵府

米,

.......咁即係太有主見, 自把自為, 咁又唔得.

皇阿米 寫道:
mon..我加多句.....唔駛教,唔駛話,自動波,唔駛煩~~!!

王國長老

月餅勳章 王國長老

yes,我都覺得請工人條數已經算叫最經濟o架啦,有可能邊個想假手於人 請鐘點,請自己人,請自己條數

男爵府

mon....咁真係要睇自己嘅priority啦~! 我做野的話,我自己就寧願辛苦d,花多d錢,俾人湊,夜晚自己睇,家務自己做...再唔係,放去育嬰院,請工人係我同老公最後嘅一著~,點都唔想有個外人喺自己屋企囉~~

[quote]
minimon 寫道:
米,

諗得

男爵府

咁唔怪得人人請工人都難搵到個合心水架la~
minimon 寫道:
米,

.......咁即係太有主見, 自把自為, 咁又唔得.

[quote]
皇阿米 寫道:
mon..我加多句.....唔駛教,唔駛話,自動波,唔駛煩~~!!
[/quote]

侯爵府

911,

我工人因為操守唔好 (講大話, 偷我野--唔係貴重野, 但我唔鐘意佢咁樣, 唔知幾時佢會夠膽偷我貴/有紀念性既野, 做家務越來越差.....) 唯一好既, 就係佢對小mon好...

所以果陣我好矛盾, 但sorry~

ew911 寫道:
mon

sorry! 我無溫書所以唔知什麼事,你工人唔可以留低? 唔知我要唔要留意工人.

侯爵府

侯爵府

911,

佢食5餐, 6安一餐喎.

ew911 寫道:
mon,

其實,我點計都唔明why 小mon 可以一個月食8罐奶粉(900g), 8日食一罐. 係未真呀!

王國長老

月餅勳章 王國長老

你又唔溫書 第時點說服owyn 用功讀書呀

mon 已經搵左人坐陣啦

winnieyiu 寫道:
Mon

果 陣 我 同 事 即 捕 即 介 個 工 人 果 陣 , 叫 佐 樓 下 security上 去 幫 手 , 您 諗 諗 佢 , 您 知 啦 , 您 又 要 奏 住 小 Mon, 佢 癲 起 上 黎 , 晨 哥 1個 未 必 搞 得 掂 ,如 果 有 身 體 接 足 , 等 間 佢 屈 晨 哥 非 禮 佢 忝 呀

侯爵府

winnie,

我老公有諗過叫樓下看更上黎, but 而家有2個姑丈上黎幫手. 我估唔使啦

侯爵府

911,

小mon係食 [size=large]4罐

ew911 寫道:
mon,

其實,我點計都唔明why 小mon 可以一個月食8罐奶粉(900g), 8日食一罐. 係未真呀!

男爵府

911....真過bor~阿陶同小mon食奶餐數同份量一模一樣,都係大概7,8日食完一罐(950g),有咩咁奇呀? ?-(
minimon 寫道:
911,

[quote]
ew911 寫道:
mon,

[/quote]

子爵府

小慧

我知呀,所以我同老公講,第二時 Owyn d 功課,佢搞掂去呀

小慧 寫道:
你又唔溫書 第時點說服owyn 用功讀書呀

mon 已經搵左人坐陣啦

男爵府

其實真係幾慘~~唔check佢行李又唔得~~
小慧 寫道:
mon
記住問佢拎番屋企鎖匙!! 上到agency 度記住要check 清楚工人行李.

侯爵府

小慧,

我地己經諗住係乜都未講之前, 叫佢俾番條key同住戶証我先, 費事一陣講完哂所有野, 佢玩野話唔見左, 唔肯俾番我.

小慧 寫道:
mon
記住問佢拎番屋企鎖匙!! 上到agency 度記住要check 清楚工人行李.

王國長老

月餅勳章 王國長老

mon,911
你2個攪清楚個問題未 究竟係8日一罐or 1個月8罐??
8日1罐=1個月大概4罐
1個月8罐=大概4日1罐

minimon 寫道:
911,

[quote]
ew911 寫道:
mon,

[/quote]

伯爵府

mon,

8日 ---> 950g

950g /8 = 118.75g
118.75/ 2.6g = 45.7匙
(我根據日本奶粉 1spoon = 2.6g)
45.7匙/ 10 = 4.5 bottles of 200ml milk (7oz)

小mon 係未其他野唔食呀!只食奶呀!

男爵府

其實怕唔怕工人有spare key呀? :-|
minimon 寫道:
小慧,

我地己經諗住係乜都未講之前, 叫佢俾番條key同住戶証我先, 費事一陣講完哂所有野, 佢玩野話唔見左, 唔肯俾番我.

[quote]
小慧 寫道:
mon
[/quote]

男爵府

911....下? 妳咁都計呀?
ew911 寫道:
mon,

8日 ---> 950g

950g /8 = 118.75g
118.75/ 2.6g = 45.7匙
(我根據日本奶粉 1spoon = 2.6g)
45.7匙/ 10 = 4.5 bottles of 200ml milk (7oz)

小mon 係未其他野唔食呀!只食奶呀!

首頁

尾頁

跳至