心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: "閒人免進" (part 41)

mon,

咁都正常d!

P.S.我剛剛開完會出來.
minimon 寫道:
911,

小mon係食 [size=large]4罐

[quote]
ew911 寫道:
mon,

其實,我點計都唔明why 小mon 可以一個月食8罐奶粉(900g), 8日食一罐. 係未真呀!
[/quote]

男爵府

小小....緊係8日一罐la~4日一罐,果個可能係張太~ [quote]
小慧 寫道:
mon,911
你2個攪清楚個問題未 究竟係8日一罐or 1個月8罐??
8日1罐=1個月大概4罐
1個月8罐=大概4日1罐

侯爵府

小慧, 911,

[size=large]係8日食一罐900g, 一個月食4罐

小慧 寫道:
mon,911
你2個攪清楚個問題未 究竟係8日一罐or 1個月8罐??
8日1罐=1個月大概4罐
1個月8罐=大概4日1罐

侯爵府

:-( :-( :-( :-( :-(

ew911 寫道:
小mon 係未其他野唔食呀!只食奶呀!

伯爵府

米,

因為,我昨日搭車係到諗.係未mon 工人偷飲奶粉呀!
皇阿米 寫道:
911....下? 妳咁都計呀? [quote]
ew911 寫道:
mon,

8日 ---> 950g

950g /8 = 118.75g
118.75/ 2.6g = 45.7匙
(我根據日本奶粉 1spoon = 2.6g)
45.7匙/ 10 = 4.5 bottles of 200ml milk (7oz)

[/quote]

男爵府

mon...話妳知呀~阿陶今日又唔食粥la~ 佢想同佢個fd一起練"瘦骨仙"~

男爵府

ew911 寫道:
米,

因為,我昨日搭車係到諗.係未mon 工人偷飲奶粉呀! [quote]
皇阿米 寫道:
911....下? 妳咁都計呀? [quote]
ew911 寫道:
mon,

8日 ---> 950g

950g /8 = 118.75g
118.75/ 2.6g = 45.7匙
(我根據日本奶粉 1spoon = 2.6g)
45.7匙/ 10 = 4.5 bottles of 200ml milk (7oz)

[/quote][/quote]

侯爵府

米,

我又唔係好怕, 因為:

1. 佢無拿拿唔會自己去配條spare key, 加上果陣我俾key果時, 同佢講, 唔好唔見, 因為條key好貴, 要 $100 配一條 (係真架)

2. 我個鎖, 如果要配spare key, 要

王國長老

月餅勳章 王國長老

我以前做過jusco 暑期工,日日放工都要比人check 完隨身手袋先走得. 佢地打份份工even 約滿走都要比僱主check 正常黎講,佢地應該習慣.

皇阿米 寫道:
其實真係幾慘~~唔check佢行李又唔得~~ [quote]
小慧 寫道:
mon
記住問佢拎番屋企鎖匙!! 上到agency 度記住要check 清楚工人行李.
[/quote]

伯爵府

mon, 小小 & 米,

因為,charlot 係1個月食2罐(950g).所以,我奇怪之ma! charlot 10個月大之前就1-1.5個月1罐.

男爵府

哦~i see~!!! [quote]
minimon 寫道:
米,

我又唔係好怕, 因為:

1. 佢無拿拿唔會自己去配條spare key, 加上果陣我俾key果時, 同佢講, 唔好唔見, 因為條key好貴, 要 $100 配一條 (係真架)

2. 我個鎖, 如果要配spare key, 要

男爵府

911...妳係咪打錯野呀??
ew911 寫道:
mon, 小小 & 米,

charlot 10個月大之前就1-1.5個月1罐.

侯爵府

:lol: :lol: :lol: :lol: 俾你笑死我啦~

ew911 寫道:
米,

伯爵府

小小 & mon, 米

我工人每次放假出門口及返來,我都要check 行李呀!
小慧 寫道:
我以前做過jusco 暑期工,日日放工都要比人check 完隨身手袋先走得. 佢地打份份工even 約滿走都要比僱主check 正常黎講,佢地應該習慣.

侯爵府

米,

但阿陶尋日有2/3碗既戰績, 小mon......

皇阿米 寫道:
mon...話妳知呀~阿陶今日又唔食粥la~ 佢想同佢個fd一起練"瘦骨仙"~

伯爵府

米,

無打錯.因為.10個月之前charlot 都係日日飲人奶.
皇阿米 寫道:
911...妳係咪打錯野呀?? [quote]

伯爵府

mon,

我都係擔心小mon jei!
minimon 寫道:
:lol: :lol: :lol: :lol: 俾你笑死我啦~

[quote]
ew911 寫道:
米,

[/quote]

男爵府

ew911 寫道:
米,

無打錯.因為.10個月之前charlot 都係日日飲人奶. [quote]
皇阿米 寫道:
911...妳係咪打錯野呀?? [quote]
[/quote]

男爵府

mon...but今日係1/5碗都唔知有無~
minimon 寫道:
米,

但阿陶尋日有2/3碗既戰績, 小mon......

[quote]
皇阿米 寫道:
[/quote]

伯爵府

米 & mon,

charlot 都係要睇心情,有時半碗有時2碗. 不過,食左粥過一段時間又真係肥d 呀!

首頁

尾頁

跳至