心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: "閒人免進" (part 41)

我知道siuso真名啦~

王國長老

月餅勳章 王國長老

咁charlot 有飲人奶嘛 ?-( 同埋食固體食物都比我地d bb 多,飲小d 唔出奇...

侯爵府

911,

我知....不過真係多謝你尋日搭車都諗起小mon.

ew911 寫道:
mon,

我都係擔心小mon jei!

男爵府

911....希望小mon同阿陶兩隻野加把勁~俾d後勁la~~
ew911 寫道:
米 & mon,

charlot 都係要睇心情,有時半碗有時2碗. 不過,食左粥過一段時間又真係肥d 呀!

男爵府

mon...車~我夠知妳真名囉~仲知埋晨哥同小mon,一家3口添~ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
minimon 寫道:
我知道siuso真名啦~

伯爵府

米,

慢慢來.你急bb 更加唔食.

姑娘教唔好迫.bb 想食就會食.唔食時就諗吓bb 可能想食什麼野.找代替品.

charlot 唔食粥時.我比bread 佢食.佢又會食.有時,我又會比noodle ,佢又食d. 粥�bread/ noodle 都係得.唔一定要食粥.

伯爵府

小小,

佢唔係食固體食物好多jar!

飲奶好似營養好dd.....
小慧 寫道:
咁charlot 有飲人奶嘛 ?-( 同埋食固體食物都比我地d bb 多,飲小d 唔出奇...

侯爵府

米,

唔係呀, 頭先我見有個新名login msn, 咁我就知佢係siuso, 不過果個係英文名, 唔係siuso全名呀.

我夠知哂你一家三口全名囉...你小心, 唔好得罪我.

皇阿米 寫道:
mon...車~我夠知妳真名囉~仲知埋晨哥同小mon,一家3口添~ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

又上左一課

[quote]
ew911 寫道:
米,

姑娘教唔好迫.bb 想食就會食.唔食時就諗

男爵府

911....我知~有人俾烏冬bb食,but,阿陶依家仲係食到有粒粒,即係未磨夠爛嘅野,如飯粒,生果蓉,佢就會食到反胃~咁我點俾其他硬過粥嘅野佢食呀?
ew911 寫道:
米,

姑娘教唔好迫.bb 想食就會食.唔食時就諗吓bb 可能想食什麼野.找代替品.

charlot 唔食粥時.我比bread 佢食.佢又會食.有時,我又會比noodle ,佢又食d. 粥�bread/ noodle 都係得.唔一定要食粥.

男爵府

mon....咁彼此彼此,大家咁話囉~~
minimon 寫道:
米,

唔係呀, 頭先我見有個新名login msn, 咁我就知佢係siuso, 不過果個係英文名, 唔係siuso全名呀.

我夠知哂你一家三口全名囉...你小心, 唔好得罪我.

[quote]
皇阿米 寫道:
[/quote]

王國長老

月餅勳章 王國長老

咁charlot 依家無飲母乳啦

男爵府

911...咁我又想問,我煲左3日南瓜粥,阿陶都似乎唔多like食,勉勉強強同我食d,咁,我好唔好轉下口味,加d肉落去煲會有味d,吸引d佢食呢???

子爵府

Mon

係咪老虎所呀,吾洗架,果陣我都以為要張咭先配到,但係吾洗 到配到所時架。

我 果 陣 咪 話 Owyn 吾 食 粥 既 , 原 來 佢 係 吾 食 白 粥 , 而 家 我 細 妹 日 日攪 碎 d野 加 落 粥 到 比 佢 食 , 佢 都 食 到 大 半 碗

王國長老

月餅勳章 王國長老

都係o架,飲奶有益,所以ally 都飲到6yrs ... 唔知點解忽然有一天起佢唔like 飲奶,最衰婆婆啦,原本ally 好地地飲開a+ 婆婆又話雀巢平就去買比ally 飲,自此之後,佢同奶絕左交啦!!

米米
你唔好嚇我呀,一步一步呀...再唔係,你不如煲d 魚湯比阿陶 or only 比d 魚肉,薯仔佢食 (不過都係要磨爛佢)

侯爵府

:lol: :lol: :lol: 你呢句好好笑呀~

小慧 寫道:
自此之後,佢同奶絕左交啦!!

王國長老

月餅勳章 王國長老

米米
可能阿陶唔like 南瓜果陣味 你加小小肉啦,有d 味佢會開餵d

男爵府

小小.....咩呀?唔明 ,我咪一步一步緊囉~ ?-( ?-( ?-(
小慧 寫道:

米米
你唔好嚇我呀,一步一步呀...再唔係,你不如煲d 魚湯比阿陶 or only 比d 魚肉,薯仔佢食 (不過都係要磨爛佢)

男爵府

小小...我有諗過加白飯魚架,不過會唔會太早呀???
小慧 寫道:
米米
可能阿陶唔like 南瓜果陣味 你加小小肉啦,有d 味佢會開餵d

王國長老

月餅勳章 王國長老

mon
到左依家ally 同奶粉直頭斷絕晒關係,唔肯認大家!!

首頁

尾頁

跳至