自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 牆上會行的一粒粒黑色小生物

我有bb, 用煙霧黃色罐滅蝨唔係太方便. 有無其他方法呀..
LoCLai 寫道:
請問如果放在厨房, d厨櫃洗唔洗封住, d煲呀,鑊呀,洗唔洗攞晒出黎, 之後要大清潔呀??

[quote]
heiheikeikei 寫道:
刹他死那隻煙霧黃色罐滅蝨ok wooo
焗2-3 個鐘. 裝修教我用呢隻, 我殺silver fish 就係用呢隻. 用時開蓋少少水. 有效.[quote]
keepfitmama 寫道:
如果是"室" 可以怎做??好煩
[/quote][/quote]

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

3個月前我試過用'Bio care'係寵物用既,用黎防蝨,我將d "bio care"噴落毛巾度抺牆,效果都唔錯架!起碼到依家抺過嗰個位置都仲未再見到"佢地"既蹤跡

民房

些些你.
請問可以在那裡買bio-xxxx.?
幾銀呢?

thank

KSY

3個前我試過用'Bio care'係寵物用既,用黎防蝨,我將d "bio care"噴落毛巾度抺牆,效果都唔錯架!起碼到依家抺過嗰個位置都仲未再見到"佢地"既蹤跡

侯爵府

[quote]
我上次要每樣野都移開,抹吓,拾吓.
我都係喺櫥房找到佢個竇,
我上綱查,話衣魚鐘意D濕及和暖,又

子爵府

百佳有得賣架

些些你.
幾銀呢?

thank

KSY

3個前我試過用'Bio care'係寵物用既,用黎防蝨,我將d "bio care"噴落毛巾度抺牆,效果都唔錯架!起碼到依家抺過嗰個位置都仲未再見到"佢地"既蹤跡

民房

is bio-kill or bio-care?
KSY 寫道:
百佳有得賣架

[quote]
些些你.
幾銀呢?

thank

KSY

[/quote]

子爵府

"bio-care" for寵物用架

子爵府

你好叻呀,我要用輔助物打'衣魚', 唔感徒手,
我好驚甲x㗎.........[quote]
霖格格 寫道:
[quote]
我上次要每樣野都移開,抹吓,拾吓.
我都係喺櫥房找到佢個竇,
我上綱查,話衣魚鐘意D濕及和暖,又

大宅

好得人驚呀

我記得我媽咪叫依d做...."銀魚", 打死左佢會 "bit" 內臟, 好核突 :-(

洋房

但係唔知會唔會影響到個bb呀

男爵府

你講果種叫 "卜坭", 我都係家事百科版問過. 你睇下條link啦, 我買左曾sir隻水後, 已經無咁多.

卜坭

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

大宅

係咪要買依個....

"" 我終於買到 "事必得" 啦. 不過陣味都幾濃.
地址: 筲箕灣天悅廣場 2/F 1068號舖, 曾sir情報站.
價錢: $22 ""

侯爵府

我好驚甲x㗎.........

有時都唔想架, 只係見到的時候, 身邊無輔助物, 唯有用手拍扁佢, 只係事後勁洗水 我唔夠我爸媽咁夠膽, 佢地會徒手捉埋甲x 就算要我用拖鞋都唔敢

珍珠宮

俾你地講到我毛管楝

徒手打死d'衣魚', 隻手咪會有d銀色野lor [quote]
霖格格 寫道:
[quote]
我好驚甲x

侯爵府

wongcy 寫道:
好得人驚呀

我記得我媽咪叫依d做...."銀魚", 打死左佢會 "bit" 內臟, 好核突 :-(

我無為意o個o的係咪'銀魚'內臟, 因為已拍到扁晒, 唔會再研究係咪內臟

子爵府

用滴露抺牆都可以消滅佢

男爵府

無錯, 要開水稀釋, 我都覺得陣味幾濃但可以接受. 不過有朋友話如果屋企太多書都係無可能消滅哂佢地, 但起碼無禁多.
上個月曾sir係香港電台個節目-住家男人-都有講, 千其唔好拍死佢, 因為會有陣味只會另佢地越來越多. 要用吸塵機(紙袋式)吸走或用膠紙輕輕貼走佢.
wongcy 寫道:
係咪要買依個....

"" 我終於買到 "事必得" 啦. 不過陣味都幾濃.
地址: 筲箕灣天悅廣場 2/F 1068號舖, 曾sir情報站.
價錢: $22 ""

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我個d 好細好細比起芝麻仲要細喎..
我早兩個weeks 都用咗殺x死煙mo焗間房.so far, 暫時一隻都唔見囉. 之前好多架
藥房既人同我講,焗完之後用吸塵機吸哂佢就ok. but 我間房係套床..我唔知櫃後面有冇d屍體係到...張套床又拆唔到.
請問有有人知,會唔會有問題? 可以點搞呢??

男爵府

[/quote][/quote]

佢成日係我個廚房既廚櫃出沒呀~ 直頭見到會打泠震,但又好嬲佢成日神出鬼沒~~

個竇,有無d咩線索可以搵呢? 請指教.......... [/quote]佢都係我個廚房既廚櫃出沒呀!我都好驚呀

首頁

尾頁

跳至
熱門主題