自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問考皇家芭蕾舞試當日,係咪一定要著全套全新既芭蕾舞裙、鞋、短襪、絲巾同髮叉髮網?

ccn008  全套新, 轉顏色, 升呢...我女六級時停了...  發表於 13-3-1 17:40
Cutemom0808  higher score lor  發表於 13-3-1 11:44

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:請問考皇家芭蕾舞試當日,係咪一定要著全套

原帖由 Stone2007 於 13-02-28 發表
請問考皇家芭蕾舞試當日,係咪一定要著全套全新既芭蕾舞裙、鞋、短襪、絲巾同髮叉髮網?

...
新會好啲囉,計分

大宅

回覆:囡囡有學芭蕾舞既JM請入黎

我細個學個陣系用全新

子爵府

我地係會著考完個一個GRADE 既衫, 所以都係新既, 鞋老師會睇下 有無需要, 我囡上次考就唔使買新,髮網個D係我自備

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我女今年第一次考, 我見佢同平時學既唔同, 就買晒佢,

之後問返學校, 話之後仲岩著就唔洗買, 因為平時無機會著到, 所以點都仲會好新

子爵府

通常老師都會叫買新,因為唔同grade,啲衫顏色唔一樣,有係短袖,有係背心。仲有,衫同鞋千祈唔好買大,要just fit,有縐摺痕同太鬆都會扣分。髮網要用好幼好幼網果隻,花園街有賣,10蚊3個,仲有同色紗質絲帶,…………所有野老師都會吩咐妳買or佢幫妳買架喇!

子爵府

引用:請問考皇家芭蕾舞試當日,係咪一定要著全套

...
我囡囡考左三年, 我冇買新, 除非件衫好殘

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我地係會著考完個一個GRADE+既衫,+所以都係

原帖由 艾莉 於 13-02-28 發表
我地係會著考完個一個GRADE 既衫, 所以都係新既, 鞋老師會睇下 有無需要, 我囡上次考就唔使買新,髮網個D ...
我囡呢間佢而家已經著緊佢呢個grade 既裙,要再買多條一樣既for考試嗰日著,考試合格的話再買升grade 後既裙,其他我頭先提既全部都要同學校買全新我囡上個月先買左對芭蕾舞鞋,而家又要買多對$260

翡翠宮

引用:我女今年第一次考,+我見佢同平時學既唔同,+

原帖由 rubyplk 於 13-02-28 發表
我女今年第一次考, 我見佢同平時學既唔同, 就買晒佢,

之後問返學校, 話之後仲岩著就唔洗買, 因為平時無機 ...
我囡嗰間話英國皇家芭蕾舞學校規定一定要著全套全新既!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

Stone2007 發表於 13-2-28 23:24
我囡嗰間話英國皇家芭蕾舞學校規定一定要著全套全新既!

等等先.............. 我睇下我考果個係唔係..................
因為我女果間依家學係芭蕾+JAZZ, 唔知點考mouth:mouth:" />

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由+艾莉+於+13-02-28+發表我地係

我囡呢間佢而家已經著緊佢呢個grade 既裙,要再買多條一樣既for考試嗰日著,考試合格的話再買升grade 後既 ...
$260

翡翠宮

引用:通常老師都會叫買新,因為唔同grade,啲衫

原帖由 Elim_mama 於 13-02-28 發表
通常老師都會叫買新,因為唔同grade,啲衫顏色唔一樣,有係短袖,有係背心。仲有,衫同鞋千祈唔好買大,要j ...
問題係學校要我地買多條同而家一樣既for考試著,考完合格又再買新grade 既,即係而家買嗰條剩係著一次好浪費啫。$400著一次

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Stone2007+於+13-02-28+發表

原帖由 sasa0208 於 13-02-28 發表
$260
係啦!呢對都係買左一個月咋,又要買多對!

水晶宮

Stone2007 發表於 13-2-28 23:27
問題係學校要我地買多條同而家一樣既for考試著,考完合格又再買新grade 既,即係而家買嗰條剩係著一次好浪 ...
你邊間??
我女都似好差唔多價錢..........................

SORRY, 原來我女今件考既係澳洲舞蹈學院, 英國芭蕾舞既係下年先

象牙宮

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+13-02-28+發表$2

係啦!呢對都係買左一個月咋,又要買多對!
自己出去買鞋啦,咪一樣

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

每一級套3都唔同就梗係要買。

雖然我在線,但可能行開左

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我囡上年考英國皇家芭蕾舞,都係買全新!來緊夏天又考,可能又要買過

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+艾莉+於+13-02-28+發表我地係

我囡呢間佢而家已經著緊佢呢個grade 既裙,要再買多條一樣既for考試嗰日著,考試合格的話再買升grade 後既 ...
260蚊對鞋?邊間學

雖然我在線,但可能行開左

翡翠宮

引用:每一級套3都唔同就梗係要買。

原帖由 yinmelody 於 13-02-28 發表
每一級套3都唔同就梗係要買。
我都話係買套而家已經著緊既咯唔係買考完試嗰套啊

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Stone2007+於+13-02-28+發表

原帖由 yinmelody 於 13-02-28 發表
260蚊對鞋?邊間學
你咁問係平定貴呢?

首頁
12345...12

尾頁

跳至