義工

產前產後 今日: 0|主題: 240674

請問剛在瑪加烈生完bb的mame???

男爵府

國民生產總值:9301

2018勳章

請問剛在瑪加烈生完bb的mame???

想問生完bb是
1)跟mame,要自己照顧
2)放bb房,由姑娘照顧

因有朋友在瑪加烈生,代問
本人就在東區是 1
而妹妹在姿爾斯 2

想知瑪加烈係 1 or 2???
thanks

男爵府

國民生產總值:7254

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請問剛在瑪加烈生完bb的mame???

我5月份在瑪嘉烈生, bb會o係mama返大房後, 由姑娘推俾mama餵奶(母乳), 然後推走, 等mama落到床, 無頭暈, 姑娘就會推bb俾mama湊, 但如果晚上bb哭得耐, 姑娘會提議推bb入bb房, 免得嘈到其他人. 順帶一提, 瑪嘉烈d姑娘及助產士十分好人, 態度一流, 只係d嬸嬸就差d, 但整體值95分.

別墅

國民生產總值:720

judychung 寫道:
我5月份在瑪嘉烈生, bb會o係mama返大房後, 由姑娘推俾mama餵奶(母乳), 然後推走, 等mama落到床, 無頭暈, 姑娘就會推bb俾mama湊, 但如果晚上bb哭得耐, 姑娘會提議推bb入bb房, 免得嘈到其他人. 順帶一提, 瑪嘉烈d姑娘及助產士十分好人, 態度一流, 只係d嬸嬸就差d, 但整體值95分.

agree!!d姑娘好好,助產士好有耐性。但d亞嬸一dd
so far 整體是滿意的。我是6月尾向瑪嘉烈生我第一個
BB的。

複式洋房

國民生產總值:162

我個人應為瑪加烈d姑娘就好惡,以后都唔去 :evil:

民房

國民生產總值:6

我都係5月在瑪嘉烈生第一個BB,都覺得姑娘都好好,不過就真係好多國內同胞落黎生仔,所以就要小心自己d貴重野.

複式洋房

國民生產總值:162

親身經歷,bb出世一個week 后因有事要再入院留院觀察,d姑娘仲唔安慰不特止,仲出言罵我地點解唔去私家醫院,我火都尼埋,唔通個個都咁有$可以帶bb私家到咩,串到爆,公營醫院d姑娘係非常差,因為佢地覺得我地帶bb去醫院會另到佢地做多左野,當時我真係想投訴,但係我老公投訴都冇用,正所謂官官相維,如果有上bk的姑娘,你地真係要諗下你地d服務態度,唔好咁惡,同埋真係要諗下人地的感受  

對唔住可能離左題,請見諒

男爵府

國民生產總值:9301

2018勳章

thanks 各位提供咁多意見,咁我叫我朋友帶埋個鎖頭仔先得

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.