嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB 14 個月仲未有意識行,點算要睇醫生嗎 ? 好擔心 !!!

:-( :-(

大宅

Re: BB 14 個月仲未有意識行,點算要睇醫生嗎 ? 好擔心 !!!

我阿b都係呀.....但佢識扶住嘢行...同埋開始肯慢慢企起身....但唔係行...正係企係度...試過搵嘢引佢都係爬咋....仲想幫佢報playgroup..但唔識行又好似冇咁好....點搞呀... :-(

男爵府

Re: BB 14 個月仲未有意識行,點算要睇醫生嗎 ? 好擔心 !!!

masiuling1218 :

你B 比我B好好多喇.. 我B 扶住野係唔郁,爬都唔係好肯爬架咋,我仲擔心啦, 你話點好 :-( :-(

masiuling1218 寫道:
我阿b都係呀.....但佢識扶住嘢行...同埋開始肯慢慢企起身....但唔係行...正係企係度...試過搵嘢引佢都係爬咋....仲想幫佢報playgroup..但唔識行又好似冇咁好....點搞呀... :-(

大宅

don't worry. my son started walking at 14 mos.

複式洋房

帶小朋友到母嬰健康院檢查, 若真的有問題, 醫生會轉介看專科的

大宅

我細孖19個月才識行,但我17個月幫佢找基督教服務處的物理治療幫他訓練,兩個月後就識行了。政府一般要過18個月才會幫你follow,但你都應該去健康院試下。

男爵府

我阿b啱啱14個月, 又係成日爬唔肯學行, 連企定定都係企好短暫時間, 請問係未要買學行鞋(有bb聲個d) 才吸引佢學行呢? 買咩牌子的學行鞋比較好?

禁止訪問

複式洋房

haha ... don't worry ... my mom told me that i only started to walk when i was 16-month-old, the reason is .... i'm lazy lor ... hahahahaha .....

大宅

我bb13個半月都係未行,又係扶住行同埋爬囉!放手企都可以,有時都可以行3-4步,不過要用D好新奇嘅嘢吸引佢至行囉,唔係次次得添,我都有D擔心架!

首頁

尾頁

跳至