意見反饋
義工

想生BB 今日: 4|主題: 98651

跳至
唔知係咪有左.....

子爵府

國民生產總值:11631

唔知係咪有左.....

其實只係過左兩日,但係唔知係遲左定有左,
老公叫我去醫生度驗,(因為我雖然未m到,不過個小腹成日都穩穩作痛,好似m come果種痛....)
但係我又怕去到比醫生話我遲左兩日就咁快check!!
其實我同老公都努力左幾個月都仲未有bb,
我地兩個都好想今次真係bingo,
但係,我應該聽日去醫生度check定過多幾日先好呢?
我地有唸過用捧捧驗架,不過老公應為反正我小腹痛,
去醫生度順便check埋囉。
點好
大家有咩意見

大宅

國民生產總值:4653

畀面勳章

Re: 唔知係咪有左.....

如果你經期一向準時, 咁過左兩日都可以CHECK到.
聽日去睇下醫生啦!
BINGO左記得上來報喜呀!!!~~~

洋房

國民生產總值:76

到萬寧買驗孕棒咪即知羅, 咁早醫生都係用驗孕棒咋.

侯爵府

國民生產總值:23641

最愛小朋友 寫道:
其實只係過左兩日,但係唔知係遲左定有左,
老公叫我去醫生度驗,(因為我雖然未m到,不過個小腹成日都穩穩作痛,好似m come果種痛....)
但係我又怕去到比醫生話我遲左兩日就咁快check!!
其實我同老公都努力左幾個月都仲未有bb,
我地兩個都好想今次真係bingo,
但係,我應該聽日去醫生度check定過多幾日先好呢?
我地有唸過用捧捧驗架,不過老公應為反正我小腹痛,
去醫生度順便check埋囉。
點好
大家有咩意見

你可以去 watsons 買支 曼秀雷敦 驗孕棒 自己驗左先. 好準架! 如果支棒係 positive 你就可以去醫務所搵醫生驗一次再拎 懷孕証明書喇! 唔洗直接去搵醫生驗, 因亦有可能是懷孕初期仲未好清楚. 自己驗清楚先去都 ok! 我就係自己驗到有, 等多一個星期先去睇醫生架!

子爵府

係囉,其實我都唔係好想去睇醫生住,
我同老公傾下先,去買支捧捧驗左先。
如果真係bingo左,我一定會上黎同大家講。
其實我都好心急想知究竟係咪有左!!!

男爵府

國民生產總值:6314

咁我想問如果自己驗到bingo左,咁應該睇普通科先定係直接去睇婦產科呀! 如果真係直接去睇婦產科,第一次去,會有做d咩嫁....

侯爵府

1. 去睇普通科- 佢地幫你驗多一次孕. 寫醫生証明. 佢地唔會幫你照, 因佢地唔係專科!!

2. 去睇婦產科- 佢地會直接同你陰照, 睇下見唔見胎. 其實如果好早期, 只係 4w左右唔急去睇婦產科, 因好大機會仲未照到. 我自己 5w去睇 婦產科, 都乜都照唔到, 所以佢地又同我驗一次孕. 之後叫我 7w再去睇過.

如果你唔急, 可以等到5w-6w直接去睇婦產科. 如果心急想由醫護人員 confirm 係o米有左, 就去睇普通可以有驗孕既診所就 ok!!

男爵府

國民生產總值:6371

畀面勳章

我都係覺得去買支曼秀雷敦驗左先, 我次次都係用佢, 未試
過唔準. 如果驗到有紅綫咁咪等多一個星期再去婦科check!
(如果我當初唔係肚痛,其實我係打算到10星期先去check架)

希望快d收到妳既喜訊!!!

子爵府

各位,我想問下呀,太約有左幾耐會照到呀?
5w會唔會太早,去醫生度都睇唔到?
我今朝用左曼仔check,
佢有一條好弱既紅線呀,我好想快d知道係唔係真,
但係咁早去睇醫生有冇用呢??

大宅

國民生產總值:3379

應該bingo左啦
唔爭在等多兩日先去e生度confirm

別墅

國民生產總值:794

最愛小朋友 ,

我覺得你想再CHECK清楚D啦,去普通醫生到CHECK,之後過兩星期再去睇婦科醫生便可以.唔洗擔心放鬆啦. :-P

子爵府

我想問下,去婦科醫生度係咪同佢講我想驗孕?
定係應該點講?
其實我都係想照超聲波確定左先,
因為我之前試過假性懷孕,所以而家唔感開心得太早,
免得遲d又失望多一次囉!!
不過今次我同老公都好緊張,真係好想知結果。 :-(

大宅

最愛小朋友 寫道:
我想問下,去婦科醫生度係咪同佢講我想驗孕?
定係應該點講?
其實我都係想照超聲波確定左先,
因為我之前試過假性懷孕,所以而家唔感開心得太早,
免得遲d又失望多一次囉!!
不過今次我同老公都好緊張,真係好想知結果。 :-(

唔駛咁擔心.
唔安心就去e生度check下, 講你個情況比佢聽
係呢.你有無量體溫同用d仔架 ?

子爵府

suee,
我冇量開體溫架。

其實我上一次m come係7月1 號,
咁我今日用曼仔ckeck左有一條好弱既紅線,
如果真係有左,咁係有左幾多w到呢?
我通常係28日一個cycle架,
會唔會去醫生度都check唔到架?
唔好意思呀咁多位,我太多問題喇,
希望大家唔好介意我咁多野問啦!!

仲有呀,婦科醫生係咪通常都係連埋照超聲波架?
有冇醫生可以介紹下,而且收費又唔太貴呢?
謝謝!!!

大宅

最愛小朋友 寫道:
suee,
我冇量開體溫架。

其實我上一次m come係7月1 號,
咁我今日用曼仔ckeck左有一條好弱既紅線,
如果真係有左,咁係有左幾多w到呢?
我通常係28日一個cycle架,
會唔會去醫生度都check唔到架?
唔好意思呀咁多位,我太多問題喇,
希望大家唔好介意我咁多野問啦!!

仲有呀,婦科醫生係咪通常都係連埋照超聲波架?
有冇醫生可以介紹下,而且收費又唔太貴呢?
謝謝!!!

呢方面我都唔係好敢答你.不過呢度好多人可以答到你.仲好好人添
不過太早照超聲波都係睇唔到架
睇一次婦科醫生通常幾百元可以架啦

別墅

國民生產總值:794

如果你咁早照超聲波,係肚面未滿可以照到.可能要照陰道超聲波先可以睇到個好小好小的胎囊.醫生只會同你講你依家剛有BB,開二星期維他命同茶酸比你回家,二星期再回去見醫生,到時再照,如果個胎有大便可以.所以我覺得你依家當自己係有左,事事小心,肚有小小好像M的感覺有小小痛都無問題最緊要係無顏色的分泌便可,可以二星期後先去睇婦科.你的情況我試過.這是我的意見.
我睇余啟文,普通產科$400只係照同傾計(不包括藥),我第一次去睇$650一星期藥,第二次二星期藥$780.

大宅

國民生產總值:1887

原來余啟文係咁貴架, 我上大胎係睇旺角黃逸華, 佢個PACKAGE係$3500連藥, 不包驗血, 照到生為止, 不過係5年前的, 唔知而家仲有無PACKAGE

男爵府

國民生產總值:6314

咁各位我想問係唔係一定要用晨尿驗先準嫁......定係anytime都得呀!其實我都唔過m....因為我既經期都唔係好準...但係今個月我用d仔check過,係day23 上下線差唔多同色...之後係day 24再check...就變番上深下淺....但係我都無放棄....係day 24 dodo....宜家等待中.....只於身體除左個胃同個肚有d唔舒服之外(朝早起身無問題,係食完lunch or dinner次後,但係我係食左好少野就頂住)...其他都好正常喎. 其實今日都day 35....宜家都唔知點好....

嘩...原原來余啟文係咁貴架...我都諗住到時真係bingo左之後,搵佢同埋江孟儀.....之後先再決定...係呢.你地對江孟儀有無comments....

大宅

國民生產總值:2056

sand373,

咁你本身既cycle幾多日?同果過左又keep住高溫咪有機囉。

侯爵府

最愛小朋友 :

你 lm 係 7月1日, 今日 8月5日你已經係5週喇! 恭喜你! 你可以等多一個星期 (6週)去搵婦產科既醫生架喇! 通常都可以照到胎囊架喇! 亦可以去叫佢地開 葉酸比佢食架喇!

我自己5w去照過, 乜都問唔到. 5w6就照到1cm 既胎囊, 所以你可以等多一個星期先去照都 ok!

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.