跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無媽咪戴 bb 去育嬰園, 湊

點睇育嬰園, 邊好 !!

別墅

Re: 有無媽咪戴 bb 去育嬰園, 湊

之前gathering 見過 suki_ng_doraemon個女,佢真係好乖好自率,小小年紀識得自己食野,食飽又唔會週圍走,簡直有板你睇,掂呀
該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章

請問

育嬰園d 姑娘會唔會幫忙解凍 / 坐暖 d 人奶?

育嬰院一覽 ~~click here~~~

該用戶已被刪除

大宅

之前都參觀過屋企附近的育嬰園, 我同老公都覺得幾好, 不過得好少位, 又冇得預先留位(想交留位費都話唔得?!), 好驚到時冇位失晒預算, 倒頭來又要請外傭。其實, 我同老公都唔放心外傭照顧bb, 因為沒有人可以幫手睇住

各位媽咪, 有冇好的育嬰園介紹呀?? 同埋應該揀近屋企定工作地點好呢?? 我打算到bb 兩、三個月就放在育嬰園, 會唔會太細呢? 但係到bb 三、四個月時, 又會開始認人, 大家有冇經驗分享下
該用戶已被刪除

子爵府

2020勳章

但係我聽同事講, 佢地因為好訓嘅原因係, 育嬰院會比輕微嘅安眠藥bb食架喎, 就算你夜晚湊佢番到屋企, 佢都會繼續好好訓架喎, 初時我都有考慮過放佢喺育嬰院架, 我聽完個同事咁樣講之後, 我都唔放bb去果度喇.

伯爵府

suki,

你個囡囡真係好乖, 上次見佢都好定, 自己食嘢, 唔會周圍郁, 依家仲識摺衫, 到細b出身, 佢實會好乖咁幫你照顧細佬啫

伯爵府

好媽媽勳章

我在會展看見保護兒童會育嬰院的counter
那些職員給我講解了一會
我對他們的信心也大了

其實現在我知道bb出世後
係會有 " 出路 "
不用擔心無人照顧
也放心了點

原來 $ 4xxx是包奶粉和尿片的
都好抵

大宅

菲比108, 你唔好嚇我啦 我反而聽講有d bun bun, 因為想個 bb 易揍 d, 就比安眠藥佢食~~此乃我老公同事的親身經歷

菲比108 寫道:
但係我聽同事講, 佢地因為好訓嘅原因係, 育嬰院會比輕微嘅安眠藥bb食架喎, 就算你夜晚湊佢番到屋企, 佢都會繼續好好訓架喎, 初時我都有考慮過放佢喺育嬰院架, 我聽完個同事咁樣講之後, 我都唔放bb去果度喇.

大宅

suki,

好多謝你的分享 , 上次參觀育嬰園時, 我都覺 d 小朋友好乖咁自己食飯, 有 d 仲笑咪咪咁同我地打招呼, 好可愛 我最擔心都係驚 bb 會好易病 你囡囡 so far so good??

各位媽咪, 九龍灣有冇好的育嬰園介紹呀, 我想搵多幾間做後備, 麻煩晒

子爵府

2020勳章

irene*bb

我同事真係咁同我講架, 佢話佢朋友個bb就係咁喇, 佢話湊左佢番屋企之後一直都好好訓, 到夠鐘食奶時, 都唔醒, 拍佢又唔醒, 之後先知到原來係食左安眠藥咋
該用戶已被刪除

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家好!

我住土瓜灣,幫人湊開初生B,
我如有需要,可PM我聯絡。

只想幫到有需要
該用戶已被刪除

男爵府

我仲諗緊,我諗住過咗農新年先再返工,屋企對面單位個太太肯幫我睇日間,收工攞返,約$3000(不計星期六),但育嬰院好似pro d咁.個太太個女已經10多歲,同埋佢2公婆都係smoker,我唔係咁想,但我老公就話對面屋好方便同平D,因我住深水埗,最近嘅育嬰院要去到石硤尾.都未知點算.
未經本人許可, 不得轉載

複式洋房

兩公婆都食煙呀... 俾我就一定唔制... 個bb又唔係佢地生, 對住佢噴咪死火? 我阿爸都食煙, 佢d衫都一陣煙味, 我咁大個女都頂唔住佢正面對住我講野呀

Lulu皇后 寫道:
我仲諗緊,我諗住過咗農新年先再返工,屋企對面單位個太太肯幫我睇日間,收工攞返,約$3000(不計星期六),但育嬰院好似pro d咁.個太太個女已經10多歲,同埋佢2公婆都係smoker,我唔係咁想,但我老公就話對面屋好方便同平D,因我住深水埗,最近嘅育嬰院要去到石硤尾.都未知點算.
:tongue:

大宅

煙民緊係唔好啦! 你再搵吓有無其他街坊幫人揍啦!

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至