跳至

首頁

尾頁

別墅

唔好用花灑沖陰道......

我呢兩日啲分泌有淺啡色,結果今日都係去睇醫生安心下。
醫生一聽完我咁講,就話照下bb先。一睇就話胎盤無問題(出血其中一個原因係始盤有裂)bb一切正常。
跟住佢話會係我陰道抽啲組織驗下,用鴨咀夾一夾,再睇一下,就話最大可能係念珠菌。但都係要種菌等報告,不過唔會影響bb。
其實我上個星期尿道炎,我買左支令膚x洗下體、又買埋佢既濕紙巾,諗住用左會乾淨啲。我講俾醫生聽。佢話咁唔好,因為會破壞陰道既自潔能力。同時佢又知我用花曬沖陰道,佢話都係一樣道理,唔應該做。
同各位分享,引以為鑑!

複式洋房

Re: 唔好用花灑沖陰道......

我上個月都有尿道炎,看o左醫生食o左藥1星期內會完全康復。 我都有買令膚x用,but 只要來洗外陰,我醫生話唔好用來洗內陰。

其實我o地有o左 bb 的,醫生話會因有 bb 引致尿道.陰道同肛門太接近而受細菌感染,so一定要小心下體衛生。

1) 日日洗澡,要保持下體乾淨
2) 小便後,清潔時要由前往後
3) 最好少用公共厠所,即使用,也要自彼紙巾

but 用花曬沖陰道﹖用花曬沖洗外陰ok o架…

anyway,各位都係小心 d 好

複式洋房

hi all,
e生話大肚婆分泌多,好易有念珠菌.佢建議
1. 不要用特別清潔劑去洗.每次便後用清水沾濕衛生紙由前向後抺乾淨,之後用乾紙索乾.
2. 穿較透氣的綿質內褲.
仲有,食cranberry有助防止尿道細菌滋生.我覺得cranberry juice一般比較sweet,我會買frozen cranberry返黎連奶一齊blend.
如果d分泌好似奶粉渣咁,就要睇e生喇.

大宅

sunraysia cranberry juice 出0左低糖, 可以試0下~~

等待驗證會員

Thanks for all information~~

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

我有用sebamed的女性清潔液清潔下體, 又放左包BB濕紙巾在toilet, 去完大大可以抹~

複式洋房

環保接龍勳章

我都有用BB濕紙巾,去完大小可以抹~下體好好多啦
因早前流有小許血,去看醫生,醫生說可能有"小產精佻",給我洗下體液體及藥,一個星期,好反好多,巳没有血,bb心跳好健康,
之後我覺得陰道有D痛,我想應不是"小產精佻"而是陰道有菌,因我覺得有BB後,陰道分泌很臭(有用衛生巾)可能係敏感及皮膚痕影

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

重有去toilet前千祈要先洗手呀!

首頁

尾頁

跳至