義工

夫婦情感 今日: 0|主題: 38735

跳至
忘恩負義~~~~姑仔的故事

民房

國民生產總值:15

忘恩負義~~~~姑仔的故事

十幾年前我個姑仔生完BB無幾耐患上乳癌,亦係我同老公結婚無耐,見佢咁慘,探病時就給了她2000元(D錢係我的)。
到最近我病入院做手術住左醫院兩個星期,佢竟然冇黎探我,真係離普!做人做到佢咁衰!
入院時佢有打黎屋企不過無人聽,之後冇打過黎。問D有

侯爵府

國民生產總值:21911

Re: 忘恩負義~~~~姑仔的故事

寧心負我, 我莫負人;
無須為左呢D人勞氣丫!

侯爵府

國民生產總值:21911

SORRY, 打錯字, 係寧人負我呀~

ricecooking 寫道:
寧心負我, 我莫負人;
無須為左呢D人勞氣丫!

民房

國民生產總值:92

Agreed

大宅

國民生產總值:4242

sorry 我路人甲, 搭訕. 戥你激氣.

姑仔即係唔係自己親兄弟姐妹, 62 99 即係唔係自己親生父母. 做夠本份恭恭敬敬就夠架啦, 做多左都係蝕本, 盞自己[size=x-large]妄想有回報.
對佢地嚟講, 我地呢啲外姓人嚟架咋! 佢地只會有事鍾無艷, 無事夏迎春.

我一定會記住自己娘家先至係親骨肉!

侯爵府

國民生產總值:22357

好媽媽勳章

我都覺得冇需要為呢d人咁勞氣

男爵府

國民生產總值:8492

好媽媽勳章

我都係路人ABC......付出左只係$$咪算吧啦, 反而果D$$(十幾年前都應幾多)可"嬴"到老公對妳既"感情", 第時有乜事佢都會企係妳果邊, 果"少少"咪當提早俾佢做帛金囉, 嘿. (好似口衰左D, 不過諗落條氣會順D) ^_*

瑪瑙宮

國民生產總值:131238

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

算把啦 無謂被無關痛癢既人激親
你做左本份就得啦~~ 係佢地唔識做人者
最緊要老公有黎睇你咪得囉 :mrgreen:

伯爵府

國民生產總值:18435

boboT 寫道:

姑仔即係唔係自己親兄弟姐妹, 62 99 即係唔係自己親生父母. 做夠本份恭恭敬敬就夠架啦, 做多左都係蝕本, 盞自己[size=x-large]妄想有回報.
對佢地嚟講, 我地呢啲外姓人嚟架咋! 佢地只會有事鍾無艷, 無事夏迎春.

講得好.................十分同意,自己有咩事起上黎,都係自己屋企人幫架咋,真係妄想佢地會幫你

男爵府

國民生產總值:6946

ricecooking 寫道:
寧心負我, 我莫負人;
無須為左呢D人勞氣丫!

同意,算啦,對人好都唔係要有咩回報,依家未好囉,佢就現形啦。莫講話姑仔啦,我奶奶入院成個月,佢個妹成家都係出現過一次,姊妹啦,又如何

禁止發言

國民生產總值:14500

好媽媽勳章

男爵府

國民生產總值:5472

好媽媽勳章 畀面勳章

講起姑仔,我就幾把火..
我果個自私姑仔比你果個仲更加衰...

大宅

國民生產總值:3707

好媽媽勳章

十分同意~~~有陣時真係好小嘢就可以睇到一個人
係點ga喇,你唔使為咗呢d人勞氣啦!
而我好心信一句說話:風水輪流轉,山水有相逢!
:lol:

子爵府

國民生產總值:13607

施恩莫望報,佢之前有cancer有機會返發,如果佢相信命理就真係唔好去探病同做喪事,真係會有影響.你唔信就可能覺得荒謬同藉口,但真有其事.

大宅

國民生產總值:1296

其實妳姑仔為人如何,妳可從平日觀察得知; 單就妳入院一事來說, 我有另一看法。 可能我在Cancer病房工作,看見 治療Cancer的人真的很辛苦(生理和心理), 就算治好十多年, 回到醫院也有可能勾起一些可怕的回憶, 當然因人而異。我不是幫她說話, 只是希望妳不要因此而不開心, 影響健康

複式洋房

國民生產總值:355

經此一事, 你咪認清楚佢囉, 唔洗為呢d人勞氣wor.....俾佢知佢仲會話你小氣添..... 早d認清呢d人都好架....離佢遠d啦....

我都試過對我老公的某親戚勁好, 生日送金, 生bb前生bb後都去探佢, 又送玩具又送衫仔, 佢話唔掂仲介紹野俾佢做....
有一日我問佢我送果架單車仔點呀...? 佢應我"未望過wor!" 聽完呢句, 我同老公話: 我一家人以後都唔會同呢個人來往!!!!! 發誓

:tongue: :tongue:

大宅

國民生產總值:3075

應同ar

大宅

國民生產總值:2073

boboT 寫道:

講得好好啊~
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

唔好嬲啦...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

國民生產總值:16016

好媽媽勳章

我反而覺得唔來更好,如果在醫院佢地惹到傳染病
我更唔知點算

我仔仔上星期入院
我的大姑奶來探仔仔...提到3姑奶也想來(因為我曾去探過她...當她病時)
我反而唔想佢地來...因為醫院多菌....而她又有仔女
有心就ok了...不用真的來

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.