親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人試過喺東京租車揸??

Hello,

而家好興自駕遊北海道, 想請問有無人試過喺東京租車揸??
即係由東京揸去近郊(富士山, 箱根, 橫濱), 有無好agent介紹??

男爵府

Re: 有無人試過喺東京租車揸??

I want to know as well.

別墅

我上網check過, 都幾平, 我哋一家三口租一日去富士急&遊覧富士山, 計落仲平過坐高速巴士, 我唸都會試吓

男爵府

pdia

邊個網站呀?

男爵府

Re: 有無人試過

http://www2.tocoo.jp/?file=rentcar_inbound/branch&id=03335&prefecture=19

日本租車網站...

別墅

Hi Mcube,

我都有睇過呢個網呀, 想請教吓邊間分店攞車容易,就腳d呢?
我睇嚟睇去都唔知邊間好, 同埋可唔可以淨係租日間, 夜晚返酒店都唔知泊邊?
Thanks

別墅

Hi ,

仲有一個租車網:
楽天トラベル

男爵府

我上次係富士山河口湖租一日...即日交車...不過朋友話可check下hotel可唔可以泊車...
我地第一次租..所以唔敢係東京揸入富士山..

別墅

Hi Mcube,

但係ToCoo啲價錢好似係2days/1night, 咁你上次一日要幾多錢呀??
同埋係咩嘢車款呢??
個自動導航難用嗎??
我第一次學人租車咋, 所以請多多幫忙!

男爵府

我記得好似萬多元..唔計油錢...我地租七人車...因為有日本親戚識人..架車好新...有自動導航..不過我地個係日文...好似有英文的...

別墅

係東京租車要留意市內比較容易塞車,所以時間上要預鬆

別墅

Hi Mcube & bowlinghead,

Thanks a lot!!

我哋1家3口 (仔仔just 3yr), 諗住租最平果d車仔玩1日去富士急及順道遊吓富士山, 見mazda好平, 但而家又聽人講話mazda 個導航差d, nissan會好d, 有冇聽過呢??
同埋去富士山上高速公路唔知難唔難呢??

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

HI sweetcouple,

呵!! Thank you

複式洋房

I heard my friend that she had booked a private car from the toyota website. She said the netvigator built in the car was very good, accurate and up-to-date. She had no problem in mastering it even tho' she doesn't know Japanese. But she just drove it to suburb area and park the car along roadside.

別墅

Hi,

我已經book咗1架toyota 車叫March2日l夜, 由成田機場去富士山河口湖, 第2日再還去新宿, 都OK平.
Thank you for helping me!!!

大宅

回覆 1# pdia 的文章

Hi,pdia

喺東京租車揸, 是不是十分塞 車?
請問有甚麼要注意的..

複式洋房

原帖由 Mcube 於 06-8-9 14:18 發表
http://www2.tocoo.jp/?file=rentcar_inbound/branch&id=03335&prefecture=19

日本租車網站...

我試過東京自駕租車6日5夜,也是用這個租車網站。
由於有老人家和一個六歲小朋友,所以自駕是真的非常方便,車租加油錢加路費加停車場,其實和搭火車加地鐵加機場巴士差不多。下面是我的行程,比較輕鬆。

Day 1: 機場取車直往酒店, Check in 後,車泊在酒店,然後徒步往附近食飯,逛街。
Day 2: 自駕去了Mother Farm, 回程去了東京外圍一個大商場,(不記得名稱) 但有豐田汽車,大摩天輪,etc.
Day 3: 自駕去箱根溫泉酒店,check in 後到附近遊覽
Day 4: 上午在箱根遊覽和購物,下午駕車到outlet (對不起,又不記得名稱),晚上回東京酒店
Day 5: 泊車在酒店,整天乘地鐵東京市內遊覽
Day 6: 早餐後駕車到成田公園,然後過還車,去機場。

大宅

Hon,

Grateful to know if you have traffice jam from Narita Airport to town on your first day of arrival? Thanks!

複式洋房

原帖由 keddy123 於 09-7-13 01:29 發表
Hon,

Grateful to know if you have traffice jam from Narita Airport to town on your first day of arrival? Thanks!

我由成田機場駕車到新宿Hilton, 完全冇塞車。GPS亦非常易上手,但最好預先抄下所有電話號碼。高速公路付款時記住要揀"一般",而非"ETC"。

首頁

尾頁

跳至