意見反饋
義工
[2005年] BB一路食奶一路要起身...

大宅

國民生產總值:1542

BB一路食奶一路要起身...

我bb一直係好食得o個d o黎o既,不過最近成日要食好耐(本身8-10min食8oz,而家食成15min以上(因為食幾下又要起身,之後又瞓低食幾下)),有時仲食剩tim(仲要係不斷迫佢先食到6-7oz)

有冇方法令佢專心d呢?(佢埋身食又好乖)

我好似見過有d好似飲管o既o野加入奶樽度,可以令bb坐o係度飲奶,有冇mami用過?得唔得and多唔多風呀?因我bb用開dr. brown,我驚用番普通樽佢唔習慣

thx

洋房

國民生產總值:74

Re: BB一路食奶一路要起身...

winga_li 寫道:
我bb一直係好食得o個d o黎o既,不過最近成日要食好耐(本身8-10min食8oz,而家食成15min以上(因為食幾下又要起身,之後又瞓低食幾下)),有時仲食剩tim(仲要係不斷迫佢先食到6-7oz)

我好似見過有d好似飲管o既o野加入奶樽度,可以令bb坐o係度飲奶,有冇mami用過?得唔得and多唔多風呀?因我bb用開dr. brown,我驚用番普通樽佢唔習慣

thx
鐵珠飲管ok架, 唔會有好多風架.

大宅

國民生產總值:1126

請問咩係"鐵珠飲管"??

大宅

國民生產總值:3193

我都想知

大宅

o個樣o野係加入奶樽度,好似飲答咁,令到bb可以坐o係度飲奶(「吉吉到」好似賣二十幾)

你o地bb食奶乖唔乖呀?好食幾耐,會唔會好似我bb咁好坐o係度?

別墅

國民生產總值:879

我琳琳豬都一樣,飲飲下奶,就會想坐起身。 但係琳琳豬E+用緊飲管飲水,就未用到飲奶。 因為我見佢啜O左幾下,D少水都好似無少過,所以遲D先用飲管飲奶。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

大宅

國民生產總值:1047

我比細細個玩具阿仔,佢 ling 住玩就會繼續飲 :lol:
winga_li 寫道:

thx

大宅

國民生產總值:3728

係呀,八卦了很多。婆婆用奶瓶都話他好八卦。我埋身時,有時他八卦起上來,一口咬住,人都癲 :-(

男爵府

國民生產總值:6160

囝囝現在食奶又係好八掛~~~!!!
每次食到剩兩安就會攪攪震~~!!giveup:
要話佢(重d語氣)佢先好d~~
但我試過星期日出街餵佢食
放佢於bb車等佢坐係度佢又ok的呀
可以好快食晒~~~不過我沒有用飲管的
只是教底少少架車餵佢~~ :

大宅

我個b好好力,除非訓到好平,如果唔係佢都可以坐起身

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.