意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 98|主題: 38924

前幾日俾老公激親我, 今晚老公俾驚喜我

伯爵府

國民生產總值:19375

醒目開學勳章

前幾日俾老公激親我, 今晚老公俾驚喜我

事由係咁係的~
星期日我,老公,囡囡去左三伯度食晚飯+玩, 食完飯一家人坐低聊下天, 咁三伯攞左電子血壓計出來量(因他本身有心臟病), 我見有就貪得意都量埋, 仲叫埋老公量埋啦, 我就好正常 點知老公一量就c 火 竟然有少少高血壓, 我就再量埋另一隻手啦, 仲高添 , 於是我就開始要老公食野要少油少肉多菜+不准飲汽水+少飲啤酒(唔俾佢飲啤酒根本無可能 )等等指令...(查實之前都叫佢呢d野, 不過無咁嚴格)
點知就星期三佢ot完成身俾雨整到濕晒都仲同佢班豬朋狗友去宵夜飲酒, 仲要食到2點飲到醉醺醺先返來 :evil: 果刻嬲到我吖, 我就同佢講:你係咪想早d c ? 係就飲多d, 遲早實中風都有你份, 你同朋友飲, 人地出酒你出命, 你有冇諗下屋企有老婆囡囡架? 萬一你出事時, 朋友無人可憐你, 咁我地呢? 有冇諗過......佢答我話:工作好大壓力, 平時都冇咩娛樂, 飲下酒吹下水減下壓都得啩? 果晚嬲到我到今日(星期5)都無同佢講野, 就算佢工作時間打返屋企, 問囡囡野就答佢, 問我係咪仲嬲緊? 我一句塞埋去:你想慢性自殺, 我無理由阻止你架!佢就無聲出......
初時我諗住嬲埋佢幾日就下左啖氣, 再同佢講少d 飲酒, 又唔係唔俾你飲, 最多一個月飲2~3次酒俾你減下壓啦
後先我在房上網, 10點左右突然老公返來 我奇怪佢今晚ot 咁早返來(平時ot要11點幾才返到家)佢問我:係咪仲嬲緊? 我應承你啦, 以後唔飲咁酒, 為左你同囡囡會小心照料身體, 跟住就係身後攞左一束花出來, 同我講:老婆, 相識周年快樂!!(13年了 )果刻我真係好開心,好驚喜, 因為佢已經好多年未買過花送俾我的(加上我份人實際唔想佢花無謂錢 :mrgreen: ), 再買埋我至愛既糖水俾我食, 雖然禮物輕但心意重, 我一路食一路諗: 雖然呢個老公好多小缺點同成日激到我cc 下+冇咩情趣, 不過佢其實都係一個好老公+好爸爸, 所以我慶幸找到一個好人同我一齊行人生漫漫長路, 老公, 我愛你!!

大宅

國民生產總值:2797

Re: 前幾日俾老公激親我, 今晚老公俾驚喜我

妳地夫妻咁恩愛, 真是羨慕死人! 我都係到祝妳地結婚13周年愉快!

侯爵府

國民生產總值:23412

呵呵, 真係恩愛呢~~ 好晒呀~~~

不過話時話, 妳老公既血壓上下壓係幾多呢?
因為有分別架, 上壓係好易隨環境心情而變動, 所以即使上到150都唔使咁驚住(長期都係咁就梗係唔好啦, 同埋高得太緊要都唔好), 但下壓如果超過90就真係要小心, 因為下壓係長期性既, 如果量左幾次都係咁, 就好去睇醫生啦!!

以上係我堂家姐講既, 佢係護士黎架~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

國民生產總值:6083

男爵府

國民生產總值:7113

其實身體真係好重要架, 我地父母都要以身作則, 少肉多菜, 少汽水零食, 少煙少酒, 多運動。

祝你老公戒酒成功

水晶宮

國民生產總值:73939

好媽媽勳章

男爵府

國民生產總值:9323

2018勳章

羨慕死人 :-P

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

國民生產總值:3665

好sweet sweet呀!!!

大宅

國民生產總值:1255

見到你....真開心啦!!
露 絲  

大宅

國民生產總值:3665

Jackievv 寫道:
好sweet sweet呀!!!

可惜我聞到花味會嘔,所以老公唔會送花!!!
不過我鍾意鑽石d味,係鑽石就好喇........

伯爵府

國民生產總值:15703

你都鬧得你老公好m, 真係touch wood 出咗咩事 who 可憐你ar~ 叫你老公小心身體!

煲d解血壓ge 野比佢食啦
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

民房

國民生產總值:26

我都咁話!!真係羨慕死人呀!! :-P :-P

伯爵府

醒目開學勳章

我又冇點睇清楚個血壓計, 它則邊有行數據話老公有d 高血壓的, 所以果陣時我真係好驚... , 照你咁講, 我星期日再去3伯度再量多次睇清楚 事關我老公真係好肥, 如果再加埋高血壓幾係野 :-( :-(
小寶貝兒 寫道:
呵呵, 真係恩愛呢~~ 好晒呀~~~

不過話時話, 妳老公既血壓上下壓係幾多呢?
因為有分別架, 上壓係好易隨環境心情而變動, 所以即使上到150都唔使咁驚住(長期都係咁就梗係唔好啦, 同埋高得太緊要都唔好), 但下壓如果超過90就真係要小心, 因為下壓係長期性既, 如果量左幾次都係咁, 就好去睇醫生啦!!

以上係我堂家姐講既, 佢係護士黎架~~

伯爵府

醒目開學勳章

其實你地唔洗點羨慕我, 因為我老公在未結婚時曾經傷過我, 果次仲差d 攪到分手 係我唔捨得呢段感情, 俾一次機會他原諒左佢 :cry: 佢都知錯跟住對我好好
諗返起, 其實兩人一齊實會唔多唔少有吵鬧, 只係看當事人點處理, 如果係都要c 咬住對方既過錯, 一吵架就番對方舊帳, 互相傷害對方致深為止, 就不如冷靜分開幾日先平心靜氣再講, 呢個方法係我同老公用左13年時間才明白到

男爵府

國民生產總值:5104

2018勳章 瞓得好勳章 環保接龍勳章

恭喜你搵到個好老公呀!~
sweet sweet

民房

國民生產總值:6

很羨慕你

大宅

國民生產總值:2753

男爵府

國民生產總值:5225

好冧呀~

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.