意見反饋
義工
[2006年] 囡囡唔要我抱... :-(

大宅

國民生產總值:1382

囡囡唔要我抱... :-(

勁唔開心!!

唔知係唔係呢兩個星期忙,少左時間陪呀囡,連佢食咩野我都無好多參與,由得99同賓賓搞掂(我以前有時間好鍾意整下野食)最近連續兩晚 Katrina 半夜12點突然喊醒,我想抱佢等佢瞓番,佢反而喊得更厲害!而賓賓姐姐一抱,即停,我試吓再抱,或我老公抱,即喊!  :-(

真係好jealous,好灰好無奈,直頭想立即寫辭職信!點算!
:-( :-( :-(

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

大宅

國民生產總值:1216

Re: 囡囡唔要我抱... :-(

其實唔洗唔開心, bb久不久會係咁, 我bb之前都試過, 1-2星期會無事. 我發現每個成員在bb心目中都有一個定位. 視乎你想做咩位. 工人就係負責照顧佢日常起居既人, 而我就係佢playmate. 所以培養到我個女見到一定咯咯笑, 因為佢知有得玩.

唔洗jealousy既, 媽咪始終無人可以代替. :lol:

男爵府

國民生產總值:7627

唔好咁唔開心啦!忙完咪有時間陪bb囉!
咁你返工都係想比最好嘅野佢姐,不過你請得賓賓姐姐就預左bb会跟佢多D....
你都好有99一齊睇住,你都可以安心返工,我之前返工嘅時候本身我呀媽睇住,佢又冇耐性,小小野又好似好大件事!最後仲攪到呀b入医院(2個月嗰時),所以我為有做全職mama,其實兩者各有各好與壞!
But 我知道所有父母係bb心目中係最重要,冇人可以代替!

大宅

國民生產總值:4684

minnelli ,
唔好 :-( 啦, 當妳日日對住佢時可能又會覺得煩啫, 好似我咁, qq有時好摟計, 唔肯食野, 又係咁嘈, 真係想丙佢, 頭先真係火都0黎, 不過當佢 , 我老公同我講"佢係bb0黎0架, 唔識野0架, 妳細個都係咁啫", 我再望返qq, 一路睇一路:-( 其實佢真係好乖, 係我忙唔睬佢先摟計, 有時見佢呆呆地自己玩, 我又覺得自己好衰

大宅

國民生產總值:1315

唔好唔開心啦, 又唔使jealous嘅。你囡囡可能係想嗲下你兩個先至再喊得勁d, 等你用多d時間抱佢囉!!我個囝有時都係咁,抱住重喊得大聲d, 就算半夜喊醒,咁我都會抱直佢攬到實,跟住好似跳慢舞咁轉下轉下, 同埋攬住佢時同佢照鏡,等佢睇到係我抱住佢, 咁佢就會收聲(因為其實bb好鍾意照鏡)

別墅

國民生產總值:538

同你既case差吾多, 唯有阿Q d 安慰自己有個好Bun Bun 照顧 B B law ! :-( :-(

我仲預左 B B 吾係叫 Ma ma 先添播, 若然係就開心 C 我 law !!!

大宅

國民生產總值:1229

minnelli,

唔好唔開心啦 有嘜野你可以call我架大家chat下就會好d架啦 我e排都開始好忙成日要上廠又要出trip 我都好似你咁直頭立即辭職唔do 不過又有想過唔做日曰係屋企會唔會人都din 真係唔知點

大宅

國民生產總值:2641

我都驚維維唔親我,所以我一放工返屋企同放假,我堅持要自已湊返,唔比工人湊,就算每日維維洗白白,我都唔比工人做,我寧願辛苦d放工一返到屋企就幫佢沖囉!

大宅

國民生產總值:1248

唔好唔開心啦!!

其實我都好驚bb唔跟我o架, 我都係在職媽咪, 我都明白在職媽咪真係好忙o架...

平時我返工前要揍bb去99度, 放工在99度揍返bb返屋企, 之後又要照顧佢沖涼, 食奶, 等佢訓在我先攪我自己的嘢, 有時覺得好辛苦, 好想resige 唔做o架, 但係回想, 好想比最好的嘢佢, 咁就打消依個諗頭了..

我諗你可以每日抽小小時間同佢一齊玩下, 唔洗多o架, 15-30分鐘, 等佢同你有d 溝通, 唔會唔認得你囉...

大宅

國民生產總值:1594

唔好擔心, 我bb早一個月前都係咁,
我要抱佢時, 唔理我, 姐姐同爸爸抱就雙手比佢,
嘩 ! 幾嬲呀 ! 不過, 過兩日就無事,

男爵府

國民生產總值:5464

bb012506 寫道:
我都驚維維唔親我,所以我一放工返屋企同放假,我堅持要自已湊返,唔比工人湊,就算每日維維洗白白,我都唔比工人做,我寧願辛苦d放工一返到屋企就幫佢沖囉!

me too.

大宅

國民生產總值:1676

頭先我個 b 扭眼瞓, 姐姐去咗買餸, 我暗極都唔肯瞓, 仲愈喊愈大聲, d 眼淚係咁流, 好悽涼咁, 我諗佢係要搵姐姐暗, 結果喊咗成半個鐘先瞓著, 我都好唔開心, 好想 :-( 佢好似親姐姐多個親自已.

我而家都係好阿Q 咁安慰自己, 因為姐姐對佢好, 所以先咁跟佢, 咁點都好過搵到過對 bb 唔好嘅姐姐啦.

別墅

國民生產總值:980

me too :cry:

大宅

國民生產總值:1455

me 3. As soon as I step into the door, wash my hands and take him a bath, try to do myself, I can see my "bun bun" wants to "fight" with me to take care Justin even though she's with Justin for a whole day - well, at least she likes my son then I feel more secure when I'm at work.

TobsterBB 寫道:
[quote]
bb012506 寫道:

me too.[/quote]

大宅

國民生產總值:4541

我係2月媽咪, 我個女3個月大就已經開始認人...都係bunbun 照顧的, bunbun 對佢好好, bb好"chi"佢, 不過真係好傷心, bb 有時"lau"計bunbun 一出現就笑晒, 星期六日我自己湊返, 不過一帶佢出街仲要認地方... 成日 :-( , 去婆婆度又 :-( , 好怕同佢出街但又想佢出多d... 好慘!
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

國民生產總值:1317

同我個女一樣呀. 最近我唯有比姐姐每日帶佢去會所玩一陣, 見下人. 試左兩個星期, 好似好少少. 見到人都冇喊喇. 你可以試下.

saltato 寫道:
我係2月媽咪, 我個女3個月大就已經開始認人...都係bunbun 照顧的, bunbun 對佢好好, bb好"chi"佢, 不過真係好傷心, bb 有時"lau"計bunbun 一出現就笑晒, 星期六日我自己湊返, 不過一帶佢出街仲要認地方... 成日 :-( , 去婆婆度又 :-( , 好怕同佢出街但又想佢出多d... 好慘!

大宅

國民生產總值:1317

我個女之前都係咁. 我放工, 佢就訓覺, 要等到10點幾食奶先醒一陣. 耐左, 發覺佢開始唔'chi'我, 有時工人放假, 呀女想搵佢, 會大喊半個鍾, 唔收聲. 我試過要搵工人件衫搭住黎抱佢, 先收聲. 簡直想c... 自此之後, 我要工人抱佢時要用條毛巾墊住, 我地個個抱佢都用返同一條巾. 之後佢就好少因為要搵工人, 大喊唔收聲喇.
不過我都明自己個女唔'chi'自己, 係好唔開心嘅. 不過只要你多d陪佢, 佢一定知道媽咪先係最愛佢, 對佢最好. 努力呀.
minnelli 寫道:
勁唔開心!!

唔知係唔係呢兩個星期忙,少左時間陪呀囡,連佢食咩野我都無好多參與,由得99同賓賓搞掂(我以前有時間好鍾意整下野食)最近連續兩晚 Katrina 半夜12點突然喊醒,我想抱佢等佢瞓番,佢反而喊得更厲害!而賓賓姐姐一抱,即停,我試吓再抱,或我老公抱,即喊!  :-(

真係好jealous,好灰好無奈,直頭想立即寫辭職信!點算!
:-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:4541

之前試過啦! 都係:-( , 真係好唔開心! :-(
feibear 寫道:
同我個女一樣呀. 最近我唯有比姐姐每日帶佢去會所玩一陣, 見下人. 試左兩個星期, 好似好少少. 見到人都冇喊喇. 你可以試下.

[quote]
saltato 寫道:
[/quote]
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

子爵府

國民生產總值:12467

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

[quote]
Veronmac 寫道:
me 3. As soon as I step into the door, wash my hands and take him a bath, try to do myself, I can see my "bun bun" wants to "fight" with me to take care Justin even though she's with Justin for a whole day - well, at least she likes my son then I feel more secure when I'm at work.

[quote]

same here.. I also feel my maid wants to "fight" with me to take care of the BB unless she goes to sleep at night. But I also agree that I feel more secure for her to take care of the baby. :-( :-(

大宅

國民生產總值:1216

feibear

好攪笑, 果然有d計仔.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.