意見反饋
義工
[2006年] 可否分享下你們的BB現在吃什麼粥

大宅

國民生產總值:1493

可否分享下你們的BB現在吃什麼粥

可否分享下你們的BB現在吃什麼粥?因為,我囡囡都係最近先俾菜佢食,只食過甘荀, 節瓜, 星期日會試吃波菜,自己入廚已經唔叻,要想想亞囡可以吃d咩,都幾頭痛。

另外,我想問下南瓜與甘荀是否都不能吃得次數太密,因為會黃呢?
]

侯爵府

國民生產總值:22068

Re: 可否分享下你們的BB現在吃什麼粥

芷雅多數食旦黃碎肉粥,碎雞肉粥,西蘭花粥,翠玉瓜粥,
南瓜同甘筍粥都有,但煲ge次數唔多law!
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

公爵府

國民生產總值:26697

畀面勳章

個仔已經食過甘筍,南瓜, 節瓜, 白菜, 菜心,薯仔, 蕃薯, 旦黃, 豬肉, 雞肉每次兩三樣, 過兩日試食魚囉

我都聽過食得甘筍多個人會紅, 唔知係咪真

大宅

國民生產總值:2641

你地d bb咁叻

別墅

國民生產總值:686

我個囡除左奶之外,咩都好種意食,而家每日都要煲d唔同歡嘅粥佢先食,有雞脾,雞心,雞肝,豬肉,蛋黃,節瓜,南瓜,冬瓜,魚,番茄,番薯,薯仔,芝士,紅蘿蔔等等............

大宅

國民生產總值:1248

我個女個你一, 除左奶之外, 咩都好仲意食, 我都試過煲魚, 雞, 節瓜,冬瓜,番茄, 肉碎, 南瓜等等...

仲有呀, 我地食飯時佢都望到實, 好鬼胃食 :evil: ..我尋日見佢咁想食, 我食生果時就比左小小橙佢"妹", 佢都好鐘意食

moonchourp 寫道:
我個囡除左奶之外,咩都好種意食,而家每日都要煲d唔同歡嘅粥佢先食,有雞脾,雞心,雞肝,豬肉,蛋黃,節瓜,南瓜,冬瓜,魚,番茄,番薯,薯仔,芝士,紅蘿蔔等等............

大宅

國民生產總值:1216

蓶山粥

公爵府

畀面勳章

唔怕啦!!奶/糊仔營養高好多, 我都唔敢比太多粥個仔食, 有時D肉碎又驚佢消化唔到壞胃, 大粒少少又揀出黎, 有D精神病咁
[quote]
bb012506 寫道:
你地d bb咁叻

男爵府

國民生產總值:7619

我都好想呀b肯食粥呀!

大宅

最閉維維連糊仔都唔肯食呢! [quote]
noodles9112002 寫道:
唔怕啦!!奶/糊仔營養高好多, 我都唔敢比太多粥個仔食, 有時D肉碎又驚佢消化唔到壞胃, 大粒少少又揀出黎, 有D精神病咁
[quote]
bb012506 寫道:
你地d bb咁叻

公爵府

畀面勳章

維維食邊隻糊仔??

大宅

noodles9112002 寫道:
維維食邊隻糊仔??

earth best,我用人奶開。

大宅

國民生產總值:3503

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]MoMo食過甘筍粥, 蛋黃粥, 南瓜瘦肉粥, 節瓜瘦肉粥, 薯仔鯇魚粥.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.