母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嘩!!!個胸硬到好似石頭咁, 好驚呀!!!!!

因為我就快番工, 今日開始減少比bb食人奶, 比咗3餐奶粉, 但個胸硬到好似石頭咁, 好痛好辛苦, 請問呢個情況會維持幾耐? 我真係唔敢想像如果完全唔比bb食人奶會有幾痛

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 嘩!!!個胸硬到好似石頭咁, 好驚呀!!!!!

你要一餐一餐慢慢減先得架.
叫 bb 埋身幫下手先, 過左今晚先算.
塞乳腺就大件事喇.

男爵府

唔可以一次過減架,要慢慢逐餐逐餐減,唔係就會塞乳腺,再嚴重D會發炎架。

男爵府

How old is your bb?

I think first you may do the following:
take a hot shower and massage your breasts-->
then get a milk pump to pump out the breastmilk and it release the pressure or directly breastfeed your bb. squeeze the milk from the nipples first.

男爵府

點解要減, 係咪諗住返工唔餵喇, 有咩原因?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊