意見反饋
義工

家事百科 今日: 0|主題: 36816

冷氣機好臭呀@[email protected] HELP!!!!

大宅

國民生產總值:1995

冷氣機好臭呀@[email protected] HELP!!!!

我間房好臭呀,初初以為亞女賴尿索咗入張床肉所以一朕味,點知比我索下索下發現係部冷氣機好臭,連帶吹出嚟啲風都係臭o既,撞鬼,如果我唔點香芬蓋過嗰陣尿味,我好似瞓响公厠咁呀!我可以點做先唔洗瞓公廁呀?我己經洗咗隔陳網,我唔知仲可做d咩啦... :-( :-( :-( :-( :-(

珍珠宮

國民生產總值:30244

2018復活節勳章 2018勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 冷氣機好臭呀@[email protected] HELP!!!!

你試吓搵洗冷氣機 d 人問下, 可能佢地知點解會咁, 可能洗冷氣機會解決到問題都未定....

大宅

國民生產總值:2508

Re: 冷氣機好臭呀@[email protected] HELP!!!!

會唔會部冷氣機太舊呢
我間房部冷氣機都有朕霉味,用果d專for清洗冷氣機內部清潔噴霧,但係好快又有返味 :-x 可能需要更換啦.

別墅

國民生產總值:973

我都試過, 買東西返來噴都唔得, 要比冷氣師父洗才可以辟味..

大宅

咁洗冷氣要幾多錢架,洗唔洗拆走部機攞去洗呢?嗰部神嘢望落去又唔係咁舊吖,真係論盡啦

唔該晒

男爵府

國民生產總值:5347

I had the same problem, the air-con is very smelly. So, I asked people to wash all yesterday. After that, the smell gone.

The one who clean my air-con is quite good & resposible. The air-con on dinner room has a shaking sound after turning on, they help me to fix it after washing. (the shaking sound was there before they wash the air-con.) But they still spent around 20 minutes to help me to fix up. So, I think they are quite responsible, as they simply can walk away.

大宅

我去水電工程鋪度同事頭婆講我部冷氣機好臭,想洗洗佢,然後事頭婆問我部冷氣機用咗幾耐,我唔知道呀,因我係租客嚟,佢根據我形容,估計可能有雀仔响部冷氣度放低幾兩後流咗入部機入面,如果部機太舊,佢話一般5-6年咁上下,可能一拆就會散,佢講到咁,我只好返屋企繼續點香芬同嗰陣尿味對抗啦

大宅

國民生產總值:1764

so Pooor :-(

禁止訪問

國民生產總值:5056

洋房

國民生產總值:42

我都有咁既情況呀,後尾我搵左個水電師父,佢話只要用藥水清洗就可以lu,而家冇哂臭味仲比以前凍左添,如想知詳情你可e-mail我^_^
jwmae 寫道:
我去水電工程鋪度同事頭婆講我部冷氣機好臭,想洗洗佢,然後事頭婆問我部冷氣機用咗幾耐,我唔知道呀,因我係租客嚟,佢根據我形容,估計可能有雀仔响部冷氣度放低幾兩後流咗入部機入面,如果部機太舊,佢話一般5-6年咁上下,可能一拆就會散,佢講到咁,我只好返屋企繼續點香芬同嗰陣尿味對抗啦 [/quote]

大宅

國民生產總值:1062

Hi kahimikarie,
想問一下, 用藥水清洗, 咁駛唔駛拆部機落o黎o架?
kahimikarie 寫道:
我都有咁既情況呀,後尾我搵左個水電師父,佢話只要用藥水清洗就可以lu,而家冇哂臭味仲比以前凍左添,如想知詳情你可e-mail我^_^

洋房

你係租客...哽係搵包租公/婆傾吓啦.

洋房

如果分體就唔駛,窗口就要,你可以打去問下6444 4109麥生
Kemah 寫道:
Hi kahimikarie,
想問一下, 用藥水清洗, 咁駛唔駛拆部機落o黎o架?
[quote]
kahimikarie 寫道:
[/quote]

民房

國民生產總值:10

No need to remove aircon, call Rexcom Tel: 2866 2091. Promotion 1 free wash. Have tried, very effective as my aircon leaks. I think they use a Singapore product which does not cause harm.

民房

國民生產總值:10

by the way, i think the smell is caused by bacteria. Better wash the aircon as soon as possible.

大宅

國民生產總值:1405

我部分體機, 用咗年半, 已經洗隔塵網, 仍然很臭, 是酸縮味, 請幫忙解決問題

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.