意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 108|主題: 38748

跳至
非常勁爆的吵架內容!!!(男人要看!女人更要看!)

複式洋房

國民生產總值:390

要是女人把這篇文章背熟了,那....
<男人>你的名字叫"啞巴吃黃蓮"啦!!

那晚,我認識的一對年輕夫妻中的太太哭著來電:「你快來!我恨
他!我要和他離婚 !」

快速趕到他們家, 這會兒還正吵的兇呢!

男說:「她很無聊,我上班好累,她說晚上要去散步,我說改天,
她就又哭又鬧,真是討厭!」

女說:「你才討厭,我在家作牛作馬為這個家打掃,為你做飯為你
生孩子,為你們臭男人當發洩獸慾的工具怎麼,只要求散個步你就會累死啦!?」

男說:「喂!生小孩是兩人的事又不是我一人的事,妳累難道我不
累?我發洩難道妳沒享受?」

女說:「哼!早知道生了小孩你不管我根本就不生,我們女人為何

辛苦生下孩子,就一定要負責孩子的一切,又不能出去工作。」

男說:「喂!生孩子又不是妳一人能辦到,沒有我妳生個屁。」

女說:「哼!你們男人有何貢獻?享受女人肉體的是你,發洩的也 是你,你貢獻了什
麼?」

男說:「哼!沒有我的貢獻精子妳生什麼!?」

再來下面的話讓人難忘!!

女說:「哈哈!貢獻精子你,享受完了,你射精了,你貢獻了,
好那看看我們女人的貢獻:

我懷孕要忍耐嘔吐

我要小心飲食

我連生病都不敢吃藥

我要為肚裡孩子注意一切

我懷孕不便於行

我不再能遠行郊遊

我坐車都不方便

我要穿上大肚裝

我不能放心行房

我要擔心肚裡孩子是否健康

我要定時去醫院產檢

我懷孕要破壞身材

我要煩惱妊娠紋的出現

生產後要努力恢復身材使丈夫不嫌棄

我要忍受陣痛

我要痛苦生產

我也許需要剖腹生產

我也許會有產後憂鬱症

我要帶初生嬰兒

我因餵奶而胸部下垂

我要照顧小孩生活起居

我要比小孩晚睡而比小孩早起

我要半夜起床餵奶

我還是要忙一切家事;

我要放棄事業

我伸手要錢要看丈夫臉色

丈夫出門享樂而我得在家帶小孩

甚至於走樣的身材是丈夫外遇的藉口

這種種一切就是我的貢獻!你不過是享受完之後,放一點精子
在我肚子,然後大睡,奇怪, 這種情況,憑什麼小孩要跟著你姓?!
他 的血他的肉他的一切都是我給的,你不過只給他一丁點兒,
有什麼資 格跟我爭?」

這場架吵完了,我永遠記得那丈夫極力想爭辯,卻一點話都說不出
來。

想一想,好像事實真是如此。
男人啊!以後真的要對自己的老婆
好一點喔!
至於女人嘛!好好把這篇記下來吧!會很好用唷

別墅

國民生產總值:581

Re: 非常勁爆的吵架內容!!!(男人要看!女人更要看!)

睇完覺得好有同感 !!!!!!!!

男爵府

國民生產總值:6946

我唔生,所以對白唔係好

大宅

國民生產總值:2765

或者生孩子最辛苦最攞命架唔係生仔果個過程, 而係將來10幾廿年對佢ga供書教育, 在這方面, 兩公婆都有平等機會去付出, 但生仔呢個過程, 男人的直接貢獻就是精子, 女人的付出的明顯地多出很多, 但他們是無選擇的, 如果大家因為自己經歷過生育痛苦, 而因對方沒有這痛苦而怪責或埋怨對方, 我覺得是不公平的!

大宅

國民生產總值:4293

畀面勳章

agree!
lamlambaba 寫道:
或者生孩子最辛苦最攞命架唔係生仔果個過程, 而係將來10幾廿年對佢ga供書教育, 在這方面, 兩公婆都有平等機會去付出, 但生仔呢個過程, 男人的直接貢獻就是精子, 女人的付出的明顯地多出很多, 但他們是無選擇的, 如果大家因為自己經歷過生育痛苦, 而因對方沒有這痛苦而怪責或埋怨對方, 我覺得是不公平的!

別墅

國民生產總值:572

都唔可以咁講喎, 懷孕同生仔既過程, 的而且確係好辛苦. 個男人不支持之外仲覺得自己好大貢獻, 係女人都嬲啦 . :evil:

仲有"將來10幾廿年對佢ga供書教育", 好多男人只係負責供書, 而女人就要負責教育. 可知, 養育一個小朋友, 最困難之處, 就係"教".

侯爵府

國民生產總值:23302

iloveuhb 寫道:
[quote]

都唔可以咁講喎, 懷孕同生仔既過程, 的而且確係好辛苦. 個男人不支持之外仲覺得自己好大貢獻, 係女人都嬲啦 . :evil:

仲有"將來10幾廿年對佢ga供書教育", 好多男人只係負責供書, 而女人就要負責教育. 可知, 養育一個小朋友, 最困難之處, 就係"教". [/quote]

冇錯, 而家板主果篇文既男主角就係覺得自己有返工做野養家好偉大, 偉大到覺得個老婆唔應該有情緒, 應該好似阿4咁任佢點!!
但男人們, 我知, 當肩上有個家既時候你地會覺得壓力沉重左, 但係你地都係照樣做返結婚生仔前做緊既野, 冇乜EXTRA架喎!! 結唔結婚, 生唔生仔, 你地都要出去工作架啦!! 改變唔大, 剩係呢樣, 壓力已經比女人少左!!

你地知唔知道, 當一個女人, 結左婚, 就要開始學習點樣做家庭主婦, 你估好易架, 人地家務助理都要上堂學啦, 即使好多家務助理本身都已經係一個做左好多年家庭主婦既人, 都要重新去學, 呢樣唔係壓力啦喎!!

仲有, 我地女人要由原生家庭加入一個新既家庭(男家), 有D仲要一齊住, 你估好好玩呀, 壓力好大架, 即係等於要你一個人同外父外母相處, 你敢唔敢出多半句聲話外父外母丫?! 相處一個半個鐘梗係冇所謂啦, 如果要同住, 一定有好多野睇唔過眼, 咁你又敢唔敢出聲?! 你老婆下下叫你就下外父外母, 叫你算數, 又唔聽你呻, 你又有乜感受?!

好勒, 到生BB, 明明生仔生女係男人決定既, 但係而家仲有好多6299覺得生仔生女係關女人事?! (EVEN我99都係咁, 成日叫我生仔, 大姐呀, 唔好同我講啦, 唔關我事架!!) 生左係女, 千夫所指, 生左係仔, 都唔係妳既!! 咁樣又大唔大壓力呀!!

仲有, 教小朋友, 你估有幾多男人會同老婆一半一半咁去教仔女? 咪又係老婆教仔居多!! 好多男人都會用返工好攰黎做理由, 等個老婆去教, 去照顧個小朋友, 自己就呢埋係房打機或者睇電視! 喂, 老婆都一樣要返工架喎, 點解男人放工就可以RELAX, 女人放左工仲要買送煮飯洗碗洗衫掠衫打掃執屋同教仔?!

OK, 當一切搞點之後, 大家都上左床訓覺勒, 個男人休息左一輪, 就有精力去搞個老婆, 但係個老婆由今朝起身到而家都冇抖過, 仲邊有力去應付你地?! 冇力就成條死魚咁, 又被你地D男人話性冷感, 又被你地搵到D 借口去滾去包2奶!!

你話勒!!
下世都係做男人好!!

(以上意見純粹個人發洩)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

國民生產總值:249

小宝兒,
完全同意,很到肉,今晚叫老公睇吓你哋講嘅嘢 !等佢反省吓!

男爵府

國民生產總值:5388

烏租租,
Sorry, 題外話, 你bb的水泡在那兒買的, 好唔好用, 安唔安全?

大宅

國民生產總值:2073

寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

子爵府

國民生產總值:13303

醒目開學勳章 畀面勳章

正!
(我因餵奶而胸部下垂)
我已經冇胸架啦,唉早兩日發覺垂(買),真可憐,唔知有冇辦法補救呢

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

係志雲飯局...曾志偉講過...話生bb唔難...養bb唔難...教育先係難...如果係到爭吵邊個付出多d...不如比心機湊大bb...好好教育下一代...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

國民生產總值:982

小寶貝兒 寫道:

冇錯, 而家板主果篇文既男主角就係覺得自己有返工做野養家好偉大, 偉大到覺得個老婆唔應該有情緒, 應該好似阿4咁任佢點!!
但男人們, 我知, 當肩上有個家既時候你地會覺得壓力沉重左, 但係你地都係照樣做返結婚生仔前做緊既野, 冇乜EXTRA架喎!! 結唔結婚, 生唔生仔, 你地都要出去工作架啦!! 改變唔大, 剩係呢樣, 壓力已經比女人少左!!

你地知唔知道, 當一個女人, 結左婚, 就要開始學習點樣做家庭主婦, 你估好易架, 人地家務助理都要上堂學啦, 即使好多家務助理本身都已經係一個做左好多年家庭主婦既人, 都要重新去學, 呢樣唔係壓力啦喎!!

別墅

國民生產總值:591

男人一定要咁諗, 女人一定唔可以咁諗, 因為男人明白女人的偉大而更愛女人多一些.
而女人這樣想便變成她做這麼多東西都是受苦, 為男人所犧牲, 而不是愛的表現.

大宅

國民生產總值:1255

小寶貝兒,

D男人緊係壓力大咗啦...不過唔係為咗個家庭, 而係自己少咗好多錢用+嗎, 你話係唔係姐?

其實...無我地比D男人發洩, 你估D男人會唔會谷到爆呢? 唔知個樣子會唔會好得意呢?

我覺得D男人無女人唔得至係, 唔係女人幫佢地傳宗接代, 佢地有鬼後代. 女人亦都唔"HEY""行"同佢地行房, 有冇都無所謂. :tongue: 最難忍既...始終未由係D男人~~

所以D女人要從另一方面看看, 其實D男人至係配角, 可以話...D男人都係"COW"我地D女人而生的.

女人唔需要男人都可以生存, 去精子中心都可以懷孕, 更本就唔需要D男人, 要鬼老的精子都得, 要男又得..要女又得.

D男人真係傻傻地架, 正夢丙黎架~~

女人天生有一技之場....就係可以生仔, 個話事權更本在D女人到, 所以個天都係...無代薄我地D女人, 唔好比D男人話曬事.
露 絲  

大宅

國民生產總值:1017

vanessa*_*lam

請問

1. "果晚"有沒有結局篇,老公除左"O"左外,有無扯白旗?

2. 點解你可以記得晒d內容,你好勁呀!!!
我數過勒,最少有成28個point,無可能記得晒!

複式洋房

國民生產總值:390

唔係我

大宅

國民生產總值:1017

啱嫁勒,俾C6睇下....,佢每次吸收小小,咁日子有功,就可以積少成多,集腋成裘...,終有一日,佢地會成長.............
d d 咁多啦..

大宅

國民生產總值:4220

大宅

國民生產總值:2850

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.