意見反饋
義工

想生BB 今日: 122|主題: 98052

好煩呀!!!

大宅

國民生產總值:1028

好煩呀!!!

我昨天個肚好似針吉咁,跟住夜晚D白帶有小小血絲,琴曰同d仔check,得好幼既線,d 色比上線差不多(淺),唔通咁就排咗卵,今朝用晨尿check 冇線??????d temp keep 住3曰 36.4X,冇低温喎!!!!!唔通食咗白鳳丸會影響温度?????
今天先得day 15 ,平時cycle成4x 日~,上cycle day 28先上深下深(排卵),我食咗白鳳丸4日到,唔通咁大影響?????
咁就錯過咗排卵!!!!!!!!!!!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

國民生產總值:13614

Re: 好煩呀!!!

今日先day 15,應該未排卵,睇你既體溫都應該未排,你keep住驗排卵,唔好用晨尿驗排卵.
QKMA 寫道:
我昨天個肚好似針吉咁,跟住夜晚D白帶有小小血絲,琴曰同d仔check,得好幼既線,d 色比上線差不多(淺),唔通咁就排咗卵,今朝用晨尿check 冇線??????d temp keep 住3曰 36.4X,冇低温喎!!!!!唔通食咗白鳳丸會影響温度?????
今天先得day 15 ,平時cycle成4x 日~,上cycle day 28先上深下深(排卵),我食咗白鳳丸4日到,唔通咁大影響?????
咁就錯過咗排卵!!!!!!!!!!!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

國民生產總值:5472

好媽媽勳章 畀面勳章

吃白鳳丸真系會影響排卵架...
我上個月吃佐白鳳丸,竟然day32先排卵..
平時都系好准,day16或者17就排卵嘅啦.
所以,我呢個月唔夠膽再吃啦!!

大宅

may(14)
吃佐白鳳丸,セ唔係會早d排卵嘅咩???
如果咁就幣啦!!其實我伯就係肚痛同埋白帶有血絲呀!
我未試過的,我怕係排卵性出血

大宅

國民生產總值:4545

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

請問...你地係點知道自己幾時排卵架
用d仔係咪上深下深個日就係排卵日?
如果有透明分泌, 咁係有分泌果日定係之後果日係排卵日?
體溫低果日係排卵日定係第二日回升番先係呢??

唔好意思呀咁多問題, 因為一路我都攪唔清楚呀
我要努力

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可能有D人吃佐會早D排卵,有D人遲排卵呱...
白帶有血,最好去睇醫生喎...

大宅

國民生產總值:2056

lai88,

如用d仔,check到上深下深就表示24-36小時內排卵,如用體溫,體溫最低果日準備排,一上升而keep住高溫就表示排左。

大宅

國民生產總值:4545

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cascades,
多謝你的回覆呀,我仲想問,咁係咪即係第二日回升番即係可能係排卵呀?
thx
我要努力

大宅

may(14)
今天又沒有再發現小血点了,個肚好d,冇咁痛,d 仔check到淺線,唉!都要keep注check吓有冇上深下深吧了!!! :-(

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

check得密D,就會check到嘅啦....
你check到有淺線,就好大機會有上深下深嘅..
QKMA 寫道:
may(14)
今天又沒有再發現小血点了,個肚好d,冇咁痛,d 仔check到淺線,唉!都要keep注check吓有冇上深下深吧了!!! :-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.