意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 2|主題: 84832

breast become painful after milk pumped

複式洋房

國民生產總值:372

breast become painful after milk pumped

my breast become painful after milk pumped, and the feeling will continue until the breast will be full with milk again. is it normal? or did i hurt myself with the elec. pump, what it becoz the high suction pressure?

複式洋房

國民生產總值:351

Re: breast become painful after milk pumped

我都正想問問大家,我又係每次pump完奶個breast都會feel"吉吉地"咁痛,請問各位有否咁樣?
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

大宅

國民生產總值:3896

Re: breast become painful after milk pumped

之前我覺得個nipple好痛,我都懷欵係pump到傷左.不過有其他姐妹教我pump之前同之後都要用d人奶抹下nipple周圍,同埋我將個pump既力度搞番細d.咁個nipple先冇咁痛.

大宅

國民生產總值:2063

我都會feel"吉吉地"咁痛,都請問各位

男爵府

國民生產總值:6025

我之前用 pigeon 電泵都有咁o既問題, 又係 pump 完個 nipple 覺得吉吉痛, 依家用 avent 電 & 手泵都無咁o既問題, 我估可能真係個 pump 個 pressure 問題.

複式洋房

國民生產總值:351

但我不是nipple痛,而是whole breast 於不同位置有"吉吉地"咁痛,有時都幾sharp pain的。請問各姊妹有否比experience?
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

男爵府

國民生產總值:5072

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同你都一樣不是nipple痛,但過一陣就無時,我都想知點解?

大宅

國民生產總值:1479

你試下邊按摩(向nipple方向掃)邊泵,或泵前掃下先,有時可能係乳線未通,出唔到奶所以痛。希望幫到大家!

另外,電泵我用最低PRESSURE黎泵,會舒服好多,通左會好易泵。一齊為BB努力!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.