意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 7|主題: 27005

7個月bb唔飲奶同食糊仔

別墅

國民生產總值:572

7個月bb唔飲奶同食糊仔

我bb以7個半月大,但佢依家唔'很'飲奶奶同食糊仔,點算好呀? :-( :-( :-(

洋房

國民生產總值:237

Re: 7個月bb唔飲奶同食糊仔

可以煲粥bb食啦...同比d粥水bb當水飲.

複式洋房

國民生產總值:204

I think it is the time for your baby to try some solid food.
Such as mashed vegi, congee and meat.

My baby loves mashed carrot and mix it with cereals

別墅

國民生產總值:866

我個囡囡都係7個幾月,呢個半月都係唔係好肯飲奶,成個瘦哂tim呀,我就好惆悵咁周圍問人,煲開奶荼,粥水沖奶,又比佢食保嬰丹,但係都唔得,....後來問姑娘,佢話高旦白奶粉(即係2號奶)係會比較漏,所以bb可能會飲少左,...我諗諗下,咁不如換番一號(嬰兒配方)比佢飲,跟住佢就餐餐飲番五六安,呢個係個人經驗,你係咪比你個bb飲緊2號呀,如果係你都試下我的方法啦,希望幫到你... :wink:

男爵府

國民生產總值:9161

我個仔宜家10個幾月,佢又係唔中意飲奶,以前飲7安干2家飲3-4安就唔飲,但佢已經10個月,唔通又轉番飲no. 1?

男爵府

國民生產總值:6509

好媽媽勳章

我個囡囡8個月,依家仲係 3 個鐘喂一次奶,每次5安,其餘

所有粥、生果全部都唔食,我都唔知點???

大宅

國民生產總值:2055

我個囡都係呀, 六個半月, 前日開始唔多飲奶, 昨日只飲一餐 (平時五餐), 食兩次糊仔 (好少份量).
尋夜六點食左少少糊仔之後, 到今朝都唔食, 水又唔飲....
點算好呀???? :cry:
◎如想約交收, 請直接pm留言, 勿在此留言或留電話; 本人行不改名, 坐不改姓, 我係 lokchu.

男爵府

LEUNG媽媽 寫道:

我個囡囡8個月,依家仲係 3 個鐘喂一次奶,每次5安,其餘

所有粥、生果全部都唔食,我都唔知點???

我個仔剛剛相反,佢除左奶之外,佢乜都食

男爵府

lokchu 寫道:
我個囡都係呀, 六個半月, 前日開始唔多飲奶, 昨日只飲一餐 (平時五餐), 食兩次糊仔 (好少份量).
尋夜六點食左少少糊仔之後, 到今朝都唔食, 水又唔飲....
點算好呀???? :cry:

你睇下是否一兩日的事?如果係,可能佢冇胃口,一兩日都冇所謂,大人都會啦
但如果成日係咁,就要諗諗計
我個仔已經2個月都係咁啦

別墅

國民生產總值:572

thx各位...佢依家出牙仔....所以都有影響 :lol:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.