育兒好物

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

bb 明天足4個月, 前幾日開始比距坐high chair (aprica)

大宅

醒目開學勳章

Re: bb 明天足4個月, 前幾日開始比距坐high chair (aprica)

唔一定要坐架..抱住佢都餵到啦.. 更何況只得4個月邊可以住咁耐呀.

水晶宮

2020勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: bb 明天足4個月, 前幾日開始比距坐high chair (aprica)

我建議抱住餵, 同埋醫生建議 bb到左6個月先好比佢坐, 一來會影響背骨, 另一個嚴重問題係會有機會影響 bb 呼吸.

大宅

好媽媽勳章

健康院的姑娘説最好到六個月才給米糊給嬰兒吃,因為嬰兒的
腸胃未完善 :wink:

:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

公爵府

親子王國15週年勳章

你咁聽你工人講既, 個個4個月都係抱住餵架啦, 不過個D係BB既婆婆或媽咪,你工人都係嫌麻煩, 怕BB郁難餵姐, 你唔使理佢仲要話比佢知, 一定要BB坐得穩先好比佢自已坐. 唔係會影響佢條脊骨喎,

侯爵府

2020勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

樓主 你個bb得4個月咋 起碼都半歲先啦
佢條腰骨仔都未夠力 咁搞法對佢條腰骨仔唔好架
一個唔覺意就成個向前"鐘" 撞親都唔好啦
你咪鬼聽個工人講啦 工人就梗係懶得抱住餵啦

首頁

尾頁

跳至