意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 76|主題: 153112

跳至
[北區] 可否分享下對粉嶺神召會幼稚園既 comment ....

洋房

國民生產總值:371

可否分享下對粉嶺神召會幼稚園既 comment ....

各位媽咪, 你地好.

請問可否分享下對粉嶺神召會幼稚園既 comment 呀? 因為囡囡今年要報讀 k1, 所以想了解下該幼稚園, 做下 research.

你地既囝囝囡囡得 happy 嗎?
對該幼稚園既 teachers 有什麼評價呀?
課程既程度如何呢?

thank you so much!

複式洋房

國民生產總值:355

Re: 可否分享下對粉嶺神召會幼稚園既 comment ....

呢間的teachers都幾nice, 我仔仔都讀得幾開心, 但個女主任勁衰... 除左個衰主任, 其它都ok嘅

洋房

Re: 可否分享下對粉嶺神召會幼稚園既 comment ....

sandyyip,

你好. 你仔仔讀幾年級呀? 咁課程如何呀?

別墅

國民生產總值:527

我的大女兒就在今年畢業了。
本人很欣賞和喜歡此間幼稚園。 校長, 主任和每位老師都NICE, 好有愛心教導所有小朋友, 我自己的女兒就好喜歡上學啦...

大宅

國民生產總值:1658

cholebb
我個仔都係讀依間丫..你囡囡讀上午定下午呀?
我個仔讀下午班丫

大宅

Sandyyip 寫道:
呢間的teachers都幾nice, 我仔仔都讀得幾開心, 但個女主任勁衰... 除左個衰主任, 其它都ok嘅
個主任姓咩架..佢地有幾個主任喎..

洋房

heady,
我囡囡明年先讀 k1, e+ search 下 d 幼稚園 law.
你個仔讀得開心嗎 果時 in d mud 呀 可否分享下.

大宅

cholebb 寫道:
heady,
我囡囡明年先讀 k1, e+ search 下 d 幼稚園 law.
你個仔讀得開心嗎 果時 in d mud 呀 可否分享下.

Cholebb:
主要都係問下個小朋友叫咩名..d老師會比小朋友玩toys..
反而我覺得依間學校唔係重於個小朋友識唔識答..而係你個小朋友聽唔聽話..

我個仔面試時都無一題答到個老師..但勝在佢好聽話..有禮貌

陪左佢反左兩日學..d老師都好nice..真係好有辦法..攪到d小朋友"答答掂"

唔錯

大宅

今日陪個仔反學(2nd day)..我帶左佢入去然後我話"媽媽要反工喇,陣間先泥揍仔仔下.."(其實我係出面莊住佢)..右OK喎.. 無哭..仲同d小朋友玩得好開心..同老師都有玩..

洋房

Heady,

多謝你同我分享你既 comment :lol:
你仔仔 無喊. 你都安心 d 啦...

民房

國民生產總值:5

我個仔都剛開學k1了~~~!!! 都唔錯~~~!
老師都好有經驗~~~!
伍老師最好!
我個仔叫 "光明磊落---金斯利"!

大宅

kingultima 寫道:
我個仔都剛開學k1了~~~!!! 都唔錯~~~!
老師都好有經驗~~~!
伍老師最好!

你讀上午定下午班丫?我個仔讀下幼信班丫. :lol:

民房

國民生產總值:5

上幼愛 呀~~~!!
我個仔叫 "光明磊落---金斯利"!

大宅

其實我報名時都係報上午班架..不過唔知點解編左去下午班..
真可惜..如果唔係我地米可以見下面囉..

大宅

國民生產總值:1496

請問呢間有冇N1呀?
d程度深定淺? thanks.

民房

國民生產總值:11

我個女你神召會畢業,依家讀緊小一,我個人覺得神召會好好.

別墅

國民生產總值:638

你可以寫信要求掛隊轉上上午班,我個囡上年讀幼兒班時都是這樣,到下學年就有位轉上去了,
Heady 寫道:
其實我報名時都係報上午班架..不過唔知點解編左去下午班..
真可惜..如果唔係我地米可以見下面囉..
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

別墅

國民生產總值:638

這間無n1的,要足3歲才收的
fong7346 寫道:
請問呢間有冇N1呀?
d程度深定淺? thanks.
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

大宅

國民生產總值:1573

我個仔讀緊k1, 我都覺得幾好, 學校又時常有家長講座, 都唔錯

複式洋房

國民生產總值:109

我仔仔現在讀上低愛,我覺得學校好好啊,老師很有愛心!請問你女女依家讀邊間小學啊?我仔仔明年要選小一拉, 我不知fanling那一間比較好地。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.