意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 0|主題: 27038

笑牛牌芝士及雪印芝士???????

大宅

國民生產總值:2378

笑牛牌芝士及雪印芝士???????

我昨晚去沙田西田買芝士比bb食, 見到笑牛牌及雪印都無寫係比bb食, 兩隻都係粒裝, 請問究竟bb可否食呢???

男爵府

國民生產總值:6525

Re: 笑牛牌芝士及雪印芝士???????

我上次問過西田啦,我女9個月大都未食得雪印粒裝芝士,你至好都係買返QQ啦

男爵府

國民生產總值:5682

我BB七個幾月就比笑牛牌粒裝佢食,我多數加落粥仔比佢食!佢好中意

heiheiw 寫道:
我昨晚去沙田西田買芝士比bb食, 見到笑牛牌及雪印都無寫係比bb食, 兩隻都係粒裝, 請問究竟bb可否食呢???

洋房

國民生產總值:237

我去SUPERMARKET睇過, 笑牛粒裝係有SALT架, 我諗唔係好合適BB. 所以我無買.

大宅

國民生產總值:1929

Where I can buy QQ cheese?

callymum 寫道:
我上次問過西田啦,我女9個月大都未食得雪印粒裝芝士,你至好都係買返QQ啦

大宅

國民生產總值:4414

lokheima 寫道:
Where I can buy QQ cheese?

[quote]
callymum 寫道:
[/quote]

禁止訪問

國民生產總值:6646

男爵府

國民生產總值:7010

我見過QBB都冇寫BB可以食,有冇分大人和BB呀

伯爵府

國民生產總值:16190

QBB 為寫係 Baby Cheese.

無salt 成份.

我剛係CWB City Super 買左.不過,唔係剩好多.我買之後,只剩太約1X條

男爵府

是否與大人芝士一切放在雪櫃,我係中環city super見到有QBB,有粒和條裝,包裝全是日文,都冇用l中文/英文寫係baby cheese

伯爵府

amon28

有呀!係packing 上 label 及 counter index card 都有寫明係QBB Baby Cheese(英文). city super 買$18. 4粒一pack.

大宅

ew911 寫道:
amon28

有呀!係packing 上 label 及 counter index card 都有寫明係QBB Baby Cheese(英文). city super 買$18. 4粒一pack.

我昨晚去APM 吉之島買錯左呀!!

QBB 芝士, 但係無英文,

伯爵府

我係日本website 找到la!

男爵府

我見QBB不是這樣packing,係咪放在買BB食物欄,等我再去睇睇
thank you

伯爵府

唔係BB食物欄...都只係放cheese 雪櫃 (唔係買cheese counter=要量分量,有專人cut). 同其他牌子cheese 一齊放.不過,就唔係好當眼.

大宅

ew911 寫道:
我係日本website 找到la!

嘩! 真係未見過喎!!

另想問bb應該一星期食幾多次呢?

伯爵府

heiheiw

日本website 寫一日食一粒足夠.

複式洋房

國民生產總值:228

请问系边可以买到?
ew911 寫道:
QBB 為寫係 Baby Cheese.

無salt 成份.

我剛係CWB City Super 買左.不過,唔係剩好多.我買之後,只剩太約1X條

伯爵府

angel4085

前日我係CWB City Super 買,我買之後仲剩1x packs.

你可以打電話去citysuper 問先.

複式洋房

國民生產總值:228

ew911
你好呀,可唔可以話我知CWB City Super 的具體位置?因我唔系香港人,唔識路架∼THX

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.