在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我準備升職,係咪唔好有bb住呢?

我收到消息我會升職,但我同老公又好想有bb,而家咁樣,係咪唔好有bb住會好d呢??
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

民房

Re: 我準備升職,係咪唔好有bb住呢?

要睇你事業心有幾重啦!
但是收到消息有機會,
時間上你可以知道嗎?
如果是快的,
咪等升後穩定半年才考慮生囉!

大宅

升職同想生BB是兩件事,
只要你與老公都有這個心, 咁就去造出這個小生命來吧.
不要待身體變壞或年齡越來越大才去生BB, 因為風險好大的,
有可能無辦法生BB都不定.
Hello ! 我叫Jodie~

複式洋房

Hi bebu123,

其實你個case同我有d相似, 我哋两公婆都心大心細慮緊要唔要BB同時.我剛剛升咗職噤arm我老公又收到通知8月份升職. 其實我真的實得冇話咩時候適合同唔適合, 不過工作時間及壓力增加你哋可以好好傾下再作計劃. 但我哋两公婆以經有了計劃打算今年年底努力造小生命. 希望生BB也為你哋送來是一種喜悅!

侯爵府

其實之前我都同我老公試左九個月都未有 :-(
但收到消息我會十月升職,調去第二個部門,我怕一去到立即有左好似唔係咁好咁。

都係學係地話齋,睇定D先。
不過我同我老公講佢又唔係咁開心,佢話BB係天賜的禮物,唔應該因為要升職而唔要住!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

我之前同你個case一樣, 但我將兩件事分開處理. 你老公講得啱, 而且生bb比你既快樂係另一回事.
p.s.我bb依家7mths, 我亦升左職.

侯爵府

denisechow 寫道:
我之前同你個case一樣, 但我將兩件事分開處理. 你老公講得啱, 而且生bb比你既快樂係另一回事.
p.s.我bb依家7mths, 我亦升左職.

相個係咪你bb呀,好得意啦。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我都一樣,不過生bb唔係我地可以control到嘛,所以我都冇諗咁多,真係有bb先算
~錫晒您喔~

大宅

係呀, 出親街佢都係風頭人物. 我同老公由決定生到有BB好幸運地只須3個月, 當時我仲要番學,到臨生至停. 你要相信自己能力, 其實只要有信心咩都可以做到.
你知嗎, 有時想生都唔係咁易, 勇往直前啦!!!

侯爵府

係呀, 出親街佢都係風頭人物. 我同老公由決定生到有BB好幸運地只須3個月, 當時我仲要番學,到臨生至停. 你要相信自己能力, 其實只要有信心咩都可以做到.
你知嗎, 有時想生都唔係咁易, 勇往直前啦!!!

你講得岩呀!!!我會努力!!

大宅

等你好消息
記住pm我..

別墅

無野比你有一完整+幸福家庭緊要,努力啦......支持你!

侯爵府

等你好消息
記住pm我..

好呀!!!希望好快就可以pm你啦

大宅

順期自然哪!

禁止訪問

複式洋房

如果是想要BB,你可以計劃半年後生BB,是否會好d?

bebu123 寫道:
我收到消息我會升職,但我同老公又好想有bb,而家咁樣,係咪唔好有bb住會好d呢??
每日盡心,明日盡享
New York Life (紐約人壽 - 162 年歷史)

請觀看: 嬰兒用品 --> 兒童「教育儲蓄」及「保障」有妙法!

首頁

尾頁

跳至