意見反饋
義工
跳至
[2006年] 瑤瑤今日比蜜蜂針到.....

子爵府

國民生產總值:14365

瑤瑤今日比蜜蜂針到.....

今日出街點知有隻蜜蜂呢咗係瑤瑤架車仔度,我睇唔到..到佢忽然間喊我想抱起佢時我老公就見到隻野係瑤瑤手臂位置飛咗出黎..跟住check下佢手仔就見到紅咗一點,周圍位置就紅哂..於是我地即刻抱佢去睇私家門診醫生..點知搵咗兩個都唔睇我地..話佢地冇藥膏擦..叫我地去醫院..好在醫生話瑤瑤冇咩事..支針又冇留係手度..不過佢話有機會幾日後先會發炎..:-( :-( :-( :-(

咁多位mami,如果下次咁唔好彩有d咁嘅事發生..你地就要立即同bb去醫院..仲要留意佢有冇唔同..因為醫生話如果有敏感情況係會好快就出現....如果有濕紙巾就最好同佢抹下個傷口,另外要留意佢有冇發燒同埋呼吸有冇困難..佢仲話比蜜蜂針完會有機會出疹架...
大家真係要小心d啦...!

我就冇用啦...對住個女都睇唔到有隻野走咗入去..而家佢個傷口仲含咗膿... :cry:

別墅

國民生產總值:659

Re: 瑤瑤今日比蜜蜂針到.....

都幾恐怖喎,真係要小心D

你依幾日,要十四分精神留意搖搖啦

男爵府

國民生產總值:7625

咁医生有冇話發炎咁会点,要点處理呀?
瑤瑤有冇忸計呀?
隻蜜蜂真係衷

子爵府

發炎咪又會紅腫囉...同平時傷口發炎咁..如果有咁嘅情況就要返去醫院架啦!

佢今晚特別痴身..係都要我抱住先安樂..頭先瞓瞓下又喊醒.....都係我唔好..成日都保護唔到佢..要佢受埋呢d苦....

隻衰野經已比我老公殺咗為女報仇....
TSZYUI 寫道:
咁医生有冇話發炎咁会点,要点處理呀?
瑤瑤有冇忸計呀?
隻蜜蜂真係衷

男爵府

唔好咁啦!都唔關你事,你緊係保護到佢啦,如果唔係佢点好咁嗲你禾,仲有kiss tim!

大宅

國民生產總值:2166

哎呀, 陰公law :-( 瑤瑤傷口仲痛唔痛呀? 你呢幾日真係要觀察住瑤瑤有無發炎, 出疹or敏感..

你都唔駛太自責, 你都唔想的, 有時d識飛既昆蟲真係好難避。 唔知個d防蚊貼可唔可以防埋蜜蜂呢

大宅

國民生產總值:3235

係意外, 唔關你事既~
不過, 俾蜜蜂係幾痛... 我老公試過
最後都無事, 你唔好太擔心, 依幾日睇緊d瑤瑤~

[/url]

伯爵府

國民生產總值:15505

瑤媽:
唔好咁啦!唔關你事ga! :wink: 希望瑤瑤快啲好番啦!

禁止發言

國民生產總值:3681

公爵府

國民生產總值:26697

畀面勳章

唔好怪自己啦!!呢d事防不勝防, 加個蚊帳會唔會好d, 我住鄉村地方, 所以成日用個蚊帳(全包型)'凹'住架車
無針留下, 我估果隻係黃蜂, 阿Q d安慰自己, 起碼知瑤瑤對呢樣無感敏

侯爵府

國民生產總值:22068

pinky,

你都唔想ga ma~~唔好責怪自已la!!!
希望瑤瑤快d好番冇事
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:2641

你唔好唔開心啦!呢D係意外嘛!希望瑤瑤快D好返!

大宅

國民生產總值:3587

唔好怪責自己啦!!!妳都唔想架!!!~~~最緊要瑤瑤快d好番,媽咪kiss more la!!!

大宅

國民生產總值:2005

oh Pinky,
i am sorry to hear that~~hope瑤瑤get well soon!!

子爵府

多謝大家關心...瑤瑤今日都冇咩特別..希望佢冇事啦..個傷口就仲有少少膿..我都唔敢整佢住..等佢過多幾日睇下點先啦!
至於尋晚就慘啦..佢瞓瞓下就喊..拍佢瞓返又喊..結果就要食保嬰丹同埋抱住佢等佢瞓到好'林'先放低佢同我一齊瞓..佢冇試過咁架..可能唔多唔少都有d影響..

茵茵,
我係住樓嘅..屋苑範圍都有d花草咁..平時見佢地打理得都幾好架.....我去買餸就一定會經過..不過我唔好逗留架..直行直過..我都唔知隻野幾時走咗入去..一定唔係就咁飛入去..因為我係對住個女黎推佢..可能隻野係飛咗係架車側面,跟住爬入去咁我地先睇唔到..我以後行過實有陰影呀...
茵茵 寫道:
希望瑤瑤快d 好番, 你幾呢日都要o弟緊d 呀

係邊到針到嫁? 係咪經過d 花花草草咁?

男爵府

買個bb車蚊帳啦!

該用戶已被刪除

子爵府

我同老公都諗住陣間出去睇下...
TSZYUI 寫道:
買個bb車蚊帳啦!

子爵府

我陣間要問咗d乜膏物膏有冇防蜜蜂功效先...
茵茵 寫道:
pinkyhsy
我就係記得你好似住tong ming, 好住你對面屋苑, 又係勁多蜜蜂, 見你b發生左呢件事我都好擔心呀.
我試過好多次見到有一堆蜜蜂係到fly.. 我帶住2個b 即刻dull 路走...

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.