自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

先人靈位 -----urgent

剛剛有個親人去世, 想問下有無d價棧唔太貴既私人靈位呀? 因曾問過有d地方要成六萬, 好貴呀!!!

民房

Re: 先人靈位 -----urgent

試下寶福山, 或者到<香港地方>這個網站找墳地的資料吧!
我也正在替親人找呢!
:roll:

男爵府

有!!你可打電話去粉嶺龍山寺--致胡小姐 (26742661)
or 粉嶺黃帝祠--致林先生26776607

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

StephanieTesar 寫道:
有!!你可打電話去粉嶺龍山寺--致胡小姐 (26742661)
or 粉嶺黃王帝祠--致林先生26776607

請問大約幾錢呀??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

801 寫道:
剛剛有個親人去世, 想問下有無d價棧唔太貴既私人靈位呀? 因曾問過有d地方要成六萬, 好貴呀!!!

差唔多啦,要知道話明係(私人)就梗係貴D架啦。03年我亞爸走嗰時我都找過龍山寺,不過佢地嗰啲一入伙就要一次過比曬錢,好金喎。結果我地係寶福山找一個孖位,入伙後都仲可以分期,你知啦幫先人做完最後晚餐後,錢都洗左一大舊,仲要再一次過比,真係唔洗開飯啦。或者你唔介意先人係大酒店住半年至一年的話可以等亞公嗰D,不過而家好似得將軍澳咋。但聽聞環境都唔錯,兩千零元度。

龍山寺03年時,好似單人都要六萬幾起架,即係高到差D見唔到樣既山頂位。我亞爸個位因為係孖位,大約腰位咁高啦,仲可以同佢洗下面,分期計都係六萬幾(分四年),可以接受啦。

洋房

elisha , 揾吾到<香港地方>這個網站找墳地的資料,詳細d可以嗎?thanks
;-) :-? :-? :-?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

排期搵d政府果d咪會平d囉
係私人都好貴架播

民房

oldboyooo 寫道:
elisha , 揾吾到<香港地方>這個網站找墳地的資料,詳細d可以嗎?thanks

對不起! 我現在才看到你的request, 或者你可試試登入
http://www.hk-place.com/view.php?id=157
找墳場及墓地一項看看吧!
但我家人也傾向找寶福山,但只是價錢方面仍須考慮,最後
可能也是揀將軍澳!

珊瑚宮

好媽媽勳章

我早幾個月喺粉嶺雲泉仙館買咗2個位,每個$45000~

民房

elisha 寫道:
[quote]
oldboyooo 寫道:

對不起! 我現在才看到你的request, 或者你可試試登入
http://www.hk-place.com/view.php?id=157
找墳場及墓地一項看看吧!
但我家人也傾向找寶福山,但只是價錢方面仍須考慮,最後
可能也是揀將軍澳! [/quote]

此外, 食環署的http://www.fehd.gov.hk/cc/landc.html
的墳場及火葬場資料也可參考一下.

首頁

尾頁

跳至