意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240881

我老婆話哩兩日feel唔到腰痛或肚腩痛,問我係咪個胎死左喎

禁止訪問

國民生產總值:25495

我老婆話哩兩日feel唔到腰痛或肚腩痛,問我係咪個胎死左喎

該用戶已被刪除

Re: 我老婆話哩兩日feel唔到腰痛或肚腩痛,問我係咪個胎死左喎

男爵府

國民生產總值:5225

Re: 我老婆話哩兩日feel唔到腰痛或肚腩痛,問我係咪個胎死左喎

其實懷孕初期係有好多憂慮, 如果擔心, 不如去睇醫生, 睇完醫生就會覺得無o甘擔心~

男爵府

國民生產總值:9773

懷孕初期有D孕婦會同普通人無乜份別架!! 唔通成日覺得唔舒服先好咩!! 到懷孕後期辛苦才開始!! 不過亦有人好輕鬆!!

大宅

國民生產總值:1212

no need to worry, ask your wift be happy.
i only start to have pet pet 痛 fm wk20, and 腰痛 fm around wk 24 , and now i am 28 /29 wks... but sometimes, when i rest more, i will not fell any 地方痛. it is good ar. Don't worry.

you can visit C+ doctor for ultransound if you still not 放心.

大宅

國民生產總值:4280

我開頭有bb都係咁,乜

禁止訪問

公爵府

國民生產總值:28379

我有個朋友有吐初期都成日痛, 痛到無得瞓...你唔好講到胎死腹中咁恐佈....驚就好睇醫生啦..

複式洋房

國民生產總值:444

ha8mo, 好奇問吓…你係唔係醫生呀? 如果唔係既話, 點解你太太會問你咁專業既問題嘅???

我建議你地都係快啲去睇產科醫生啦! BK媽咪通常都好Helpful…好樂意同大家分享心得同交流經驗, 不過大家唔係醫生, 相信無BK媽咪會真正知你太太個胎現時既情況.

好多準爸媽都會好緊張, 不過大家都係成年人(你自已都話太太係高齢), 應該知道可以理知啲咁去揾專業醫生問下啦.

我自已啱啱有咗時, 都好緊張架, 5w開始睇產科但仲未照到, 醫生話兩星期覆診一次, 我都係唔放心, 所以同時睇兩個私家醫生, 每星期Check住, 到9w Confirm到BB心跳先放心啲咋. 私家醫生有平有貴…三四佰蚊睇一次又得, 仟幾兩仟蚊睇一次又得, 絕對豐儉由人喎!

當然...如果你係想同BK綱友分享下你「愛妻情切」Show下你係「廿四孝老公」既心情, 咁又另當別論…

禁止訪問

大宅

國民生產總值:1807

ha8mo 寫道:
sorry 打搞晒

嘻嘻, 見你講到"打搞晒"咁嚴重, 都忍唔住笑左出o黎.

唔明既野post出o黎問下好小事之嘛, e度好多媽咪都好樂意答你o家
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

洋房

國民生產總值:366

ha8mo

叫你老婆唔好咁緊張同擔心...有咩事就帶左佢去睇醫生先...
如果佢成日都係咁(緊張同擔心)對你自己 , 老婆 , 同 bb 都唔好架...

仲有就係你要多 d 留意你老婆 d 情緒有冇唔妥...
如果有你就要同醫生講呀...

係呢點解唔叫埋你老婆一齊係度傾下計呀...
或者咁樣佢會冇咁緊張同擔心呢...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.