意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 83|主題: 127106

電左個爆炸裝!!嚇死人!!

洋房

國民生產總值:80

電左個爆炸裝!!嚇死人!!

hihi各位:

我個工人昨日放假,佢返黎之前電左個爆炸裝& highlight (之前以經電過負離子), 嚇到佢同我個仔沖涼個時都話驚左佢, 你話服未? 其實我都唔係好滿意佢呢個造型!! 你地話好唔好打去顧傭公司度投訴佢! 其實你地話呢d係咪真係佢既私人自由呢!!(一陣話我唔比人權佢咪死-,-) 不過如果佢係黎做野就唔會咁架啦!!(太唔似樣啦) 如果大家都話佢有問題我會叫顧傭公司warn佢叫佢電返佢,(其實工人黎個時係咪叫左佢最好 短頭髮架?)點解佢要搞到咁!!我究竟有冇權叫佢唔好搞咁多花款???

別墅

國民生產總值:517

Re: 電左個爆炸裝!!嚇死人!!

before my maid came, i had requested my maid's hair be short.....

大宅

國民生產總值:2052

如果佢係長頭髮0既,話之佢電爆炸頭定負離子都要佢束起佢,夾起佢,最好扎個髻,話之佢,我之前個衰印又係,一還完債就走去整負離子,我一見佢放完假返黎就唔likey,長髮披肩咁,佢都知我唔likey閃閃縮縮即刻入房,我唔理佢(因佢仲放緊假),第2朝起身見到佢都仲係咁,我就好認真咁同佢講,扎番起d頭髮佢,扎唔到果d夾起佢,佢都冇我符,其實佢整乜髮型有佢地0既自由,睇下佢識唔識撈,識撈0既唔會明知故犯,擺明想挑戰僱主底線,如果我地守得唔穩,佢地只會變本加厲

珍珠宮

國民生產總值:44237

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

國民生產總值:1692

kenix,

你真係要問返你間agent之前有冇比過指引比個工人。我0個間一開始就比houserules佢, 其中講及服飾打扮要"整潔, 端莊, 唔性感, 長髮要束起"咁囉, so far我工人都follow到。我覺得你個工人都係試緊你底線, 佢長頭髮的話咪叫佢工作時間一定要束起, 再唔係叫佢綁頭巾, 你同佢講咁大把頭髮煮送湊仔都唔係咁衛生 (估佢呢個頭唔會日日洗啦)。你平心靜氣同佢講, 如果佢唔聽就打去agent度啦。

子爵府

國民生產總值:10622

醒目開學勳章

whywhywhy 寫道:
如果佢係長頭髮0既,話之佢電爆炸頭定負離子都要佢束起佢,夾起佢,最好扎個髻,話之佢,我之前個衰印又係,一還完債就走去整負離子,我一見佢放完假返黎就唔likey,長髮披肩咁,佢都知我唔likey閃閃縮縮即刻入房,我唔理佢(因佢仲放緊假),第2朝起身見到佢都仲係咁,我就好認真咁同佢講,扎番起d頭髮佢,扎唔到果d夾起佢,佢都冇我符,其實佢整乜髮型有佢地0既自由,睇下佢識唔識撈,識撈0既唔會明知故犯,擺明想挑戰僱主底線,如果我地守得唔穩,佢地只會變本加厲

大宅

國民生產總值:4801

2018勳章

kenix 寫道:
hihi各位:

我個工人昨日放假,佢返黎之前電左個爆炸裝& highlight (之前以經電過負離子), 嚇到佢同我個仔沖涼個時都話驚左佢, 你話服未? 其實我都唔係好滿意佢呢個造型!! 你地話好唔好打去顧傭公司度投訴佢! 其實你地話呢d係咪真係佢既私人自由呢!!(一陣話我唔比人權佢咪死-,-) 不過如果佢係黎做野就唔會咁架啦!!(太唔似樣啦) 如果大家都話佢有問題我會叫顧傭公司warn佢叫佢電返佢,(其實工人黎個時係咪叫左佢最好 短頭髮架?)點解佢要搞到咁!!我究竟有冇權叫佢唔好搞咁多花款???

別墅

國民生產總值:607

上星期喺街見到果個工人仲驚
星期日夜媽媽有個工人著咗條長到唔見腳既大紅珠片民俗裙,頭髮長到腰又唔束起,喺街一路行d風就一路吹起佢d頭髮同條長裙.另一邊就喺度燒街衣....
好彩個工人唔喺我屋企果個,唔係都幾驚....

公爵府

國民生產總值:28578

好媽媽勳章 醒目開學勳章

EMS 寫道:
上星期喺街見到果個工人仲驚
星期日夜媽媽有個工人著咗條長到唔見腳既大紅珠片民俗裙,頭髮長到腰又唔束起,喺街一路行d風就一路吹起佢d頭髮同條長裙.另一邊就喺度燒街衣....
好彩個工人唔喺我屋企果個,唔係都幾驚....

[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_15_27.gif[/img]笑C我...

正經d先,如果我工人電個咁既頭,我會對住佢狂笑囉,話佢似>>[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1116.gif[/img]仲係一望到佢就笑佢.千祈唔駛嬲架,笑到佢無引.
跟住再同佢講,依家興剪短既曲髮,仲要係貼頭d既,好型架.您個髮型out晒啦.(佢咁貪靚,咪等佢玩下15/16囉)
哈哈,諗起佢地黑鬼麻麻電爆炸裝,真係忍佢唔住.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_556.gif[/img]

複式洋房

國民生產總值:123

我個印印長頭髮, 天生曲曲地, 不過係全頭染左啡啡地, 佢初初黎我到又係唔扎起d頭髮, 我叫佢扎住先好做野.

琴日經過銅鑼灣渣甸街d髮型屋, 成班印印坐晒係入面等, 有d就做緊負離子直髮, 依家d印印勁過賓賓好多架, 見到就眼怨!

男爵府

國民生產總值:7113

little_chloe 寫道:
before my maid came, i had requested my maid's hair be short.....

me 2, must be short hair, no high light & no dyed hair.

珍珠宮

國民生產總值:41995

救命 佢地自以為好靚,叫她扎起佢,再唔係剪掉佢.

大宅

國民生產總值:1171

you must request her to tie up the hair at home....

洋房

國民生產總值:233

我都要求我個印印要短髮,大家都知佢地d衛生常識有幾好架la!!! 如果佢長頭髮又唔扎起,炒

別墅

國民生產總值:958

我請個印姐時,話明唔鐘意佢長髮.佢返工時都剪到頸.依家佢長佐好多(做佐9個月)&返而唔係成日夾起+地下又好多頭髮,就成機提佢剪..咁過佐2-3weeks見佢好似冇乜行動..但又唔知點同佢講(因我本身都係長髮)..好機會黎la...佢倒杯有頭髮的水比我..我就叫佢即克換&叫佢剪短.點知印姐話剪佐..我望真o的真係有剪...但剪得o個2寸.重係好長.唔想迫佢咁緊.唯有叫佢下次剪短o的&平日要夾起佢,最緊要唔好比我見到有頭法係o的餸到 ..唔係佢就知死!

複式洋房

國民生產總值:409

我請個工人姐姐時,話明不可以留長頭髮,頭髮不可以過膊頭.不可Highlight d 頭髮和不可以塗指甲油.費事佢多樣嘢吱吱整整.
如果照顧bb就更加唔可以塗指甲油,佢日日對住bb用天拿水洗指甲,bb吸唔少.而且d天拿水滴咗在木地上會溶咗d wax,變啞色.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.