嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人用緊chu chu奶樽?

好唔好用呀? 昨天去會展, 見到有佢地的場, 我見有3隻唔同顏色的樽, 不過又無人同我介紹, 可能多人啦, 我之前見有好多媽咪都用佢地的奶咀配nuk奶樽, 所以好留心看個奶咀的構造, 都真係幾得意, 佢個咀係十字開口, 無壓力時係關閉, 有壓力時會開, 好似又真係幾好, 唔怕阿b食唔夠快而漏奶, 之後番到屋企, 再看張介紹單張, 原來3隻唔同顏色的樽, 係用唔同質料造, 所以想問下有無mami 用緊, 看看邊隻好用d.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

別墅

Re: 有無人用緊chu chu奶樽?

我bb而家用緊黃色嗰隻樽(ppsu)+透明十字奶咀,勁好用呀 bb訓喺到食奶...食完後都唔洗拍背都得。

喺呢....而家賣緊幾錢一隻呀(ppsu)?

男爵府

好媽媽勳章

$65

別墅

Thanks!

bb展到比較貴啲啦....我去TKO到買仲平啲喎

che9 寫道:
$65

男爵府

hi 7688, 你係唔係講緊南豐廣場個間呀? 我自己住將軍澳都未去過, 好似聽這裡d媽咪講, 佢地d價錢都幾好, 如果係, 等我都找日去看看先.

我見 baby outlet 賣緊chu chu奶樽 細的61, 大的68, 有套裝 4大2細, 好似 賣 $368. 甘平唔平呀? 另外chu chu奶咀係會展賣$40/3個, 不過今日我去太古城見到要 $48/3個.
該用戶已被刪除

男爵府

hi Platinum, 
甘係BB展買CHU CHU 奶樽要幾錢呀? 係唔係個個都用黃色樽呀, 因為我見有藍色.
該用戶已被刪除

男爵府

甘如果用膠樽, 係唔係唔可以用尼龍刷來洗奶樽呀, 要用海棉來洗呀? 我以為用玻璃樽無甘易花, 同無甘易收藏細菌.
該用戶已被刪除

別墅

我用緊tigex 嗰隻鐵線尼龍刷幾好用。
啲海綿刷我唔想用啦....怕會有黑色出現。

Platinum 寫道:
我冇配番佢d海綿刷呀, 我老公話個款好似好易爛喎. 我用普通尼龍刷咋. 好多奶樽製造商如nuk都係出尼龍刷之嘛.

男爵府

hi 7688, 我今日特別去了南豐廣場間baby club, 不過見佢地d價錢全部都係公價, 一d都唔平, 都唔知係唔係我找錯店舖, 佢地的價錢, 仲貴過d百貨公司. 永安都做緊9折啦.

子爵府

好似照價八折!

大宅

我想請問有冇媽咪知道NUK 奶樽可否配合chu chu 奶咀呀 見你們講得chu chu 奶咀咁"正"起碼唔洗成日換唔同size 呀,因我好大"蒙"
該用戶已被刪除

子爵府

chuchu 十字奶咀可以配NUK!

複式洋房

hellokitty1011 寫道:
hi 7688, 我今日特別去了南豐廣場間baby club, 不過見佢地d價錢全部都係公價, 一d都唔平, 都唔知係唔係我找錯店舖, 佢地的價錢, 仲貴過d百貨公司. 永安都做緊9折啦.

u need to quote u're BK mami to get discount ga. I bought chu chu ppsu bottle there a few months ago, $60, cheaper than bb expo.
[url=][/url]

男爵府

原來係甘!

大宅

Thanks!

唔該晒兩位,

我又想請問chu chu 奶樽蓋安落去個nuk 奶樽得唔得呀

首頁

尾頁

跳至