母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問有冇人在BB展上買了美德牌的新電泵

我現在有個美德牌迷你雙泵,但覺得速度較慢,而且不便於公司的廁格內使用,所以想問問美德牌那個新電泵(單,$1480送埋冰袋)好不好用?
還想問問,是否有按摩作用,會使奶量多點和快點泵清呢?

別墅

Re: 請問有冇人在BB展上買了美德牌的新電泵

美德牌係咪姐係 medela?

男爵府

女 寫道:
美德牌係咪姐係 medela?

[size=x-large]

洋房

Just buy for a new mama and she says the new pump cost $1480 is very good and helpful

子爵府

2018復活節勳章

我都有去會展,睇過呢個新型號,不過要過千,last day 冰袋又送哂(改送耳溫計,已經買左,唔岩用!),所以諗下先...
1)我想問下除左佢地門市,有咪地方有得買,邊度買會平D?
(我BB預產期12月初,重有時間揀下!)
2) 附加ge按摩功能係咪有用架?
3) 舊model 迷你電動單泵(黃色),好以$600几 好用嗎?還是租ge大機(藍色)好用?

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔平囉, 又係單泵咋喎...冰袋又送完.
最衰佢仲要係搵個男 sales 同我講, 仲拎住個氣球來示範, 仲問我明唔明佢講乜

大宅

畀面勳章

bongbongmum

我係展覽最後一日才入場,已經冇冰袋送了,但最後都買了,因為返工單靠手來泵是不行,而家裡的Mini雙泵又嘈,係廁所泵奶勁唔方便,所以就買了,都幾好用,而且佢可以掛在身用,幾方便架。

1)Medela的泵在荷花和萬寧都有得賣,但價錢都好似唔平得好多。
2)個按摩功能係有刺激奶量同出奶的速度,都OK架

3)我冇用過大機,所以冇法比較,但如果你係要經常泵奶的話,一定要有個雙泵。

bongbongmum 寫道:
我都有去會展,睇過呢個新型號,不過要過千,last day 冰袋又送哂(改送耳溫計,已經買左,唔岩用!),所以諗下先...
1)我想問下除左佢地門市,有咪地方有得買,邊度買會平D?
(我BB預產期12月初,重有時間揀下!)
2) 附加ge按摩功能係咪有用架?
3) 舊model 迷你電動單泵(黃色),好以$600几 好用嗎?還是租ge大機(藍色)好用?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊