跳至

首頁

尾頁

民房

點解會有甘賤的人??

吾知你地仲記吾記得我呢??好耐無上啦,之前電腦壞左,無得上.好開心呀,仲有兩個幾月bb就出世啦,之前好想吾要bb,所以傷害距,但依家又有好多問題發生,我同男朋友(賤南)分開左了,距已經同左果個女人一齊,距地兩個做人真係做得好折墮,我睇距地幾時有報應!我有好多問題要去解決:開始果陣距爸媽都拍晒心口咁話同我湊個bb,但依家就話如果我地吾好返,bb就吾關距地事,吾會幫手湊,講真我俾哩個賤南害到已經好慘了,等我有左bb之後,一句話相處吾到就識第二個,其實係距鍾意左第個先話相處吾到姐,又洗咩講甘多籍口??依家仲要想埋點安置bb,我又無錢,無屋住(因我同老豆關係吾好,我媽又吾肯俾我自己要返個bb,距擔心我以後的路好難行,話晒我先得21,將來都要嫁人)所以我真係好徬徨,我好想要返bb,但確實又要想將來,更何況我未必有能力養距

公爵府

好媽媽勳章

Re: 點解會有甘賤的人??

你試下去母親的決澤al∼∼
又或者你去做產檢時...
私家又好政府又好....
同佢地講佢地會幫到你....
特別係政府....
佢地除了產檢服務仲有孕婦心理服務......

大宅

我都覺得你試下去找母親的抉擇既人商量一下
而且你仲有幾個月bb就要出生, 早點去商量好對你都係好事
聽完你的事都有點心酸, 你唔好太難過啦
快d去找專業的人傾下啦...

大宅

社會有好多團體應該幫到你架,唔好衰俾依d咁既男人睇,你得既,我相信你一定得架...加油

民房

我找過可以幫到我的機構了,問題就係如果我自己湊返,我媽吾俾,因為距好擔心我將來俾人嫌棄,帶住個bb吾知點嫁人,我有想將距擺孤兒院,如果要我將bb俾個賤人,我吾想,我怕距將來俾個賤人個女人待薄,對bb吾好,我亦吾會俾bb叫其他女人做媽咪,只有我先係bb ge媽媽,但我哩個媽媽居然無盡責,我好想照顧bb,但將來又確實係一個問題,依家都吾知點

複式洋房

你都已經21歲, 你阿媽冇得唔比! 而且邊個話有孩子將來就唔可以有幸福??? 社會上有很多托兒所, 可以幫到你有關照顧方面的問題, 我相信福利機構可以幫到你, 如果唔係我地交咁多稅為咩?

最後, 我媽當年的情況也和你有點相似, 我是她獨力養大的, 我也沒有見過我的爸爸. 現在, 我媽媽有個很疼錫她的男朋友, 我也很疼錫她, 我們也有個很幸福的家庭. 這是真人真事, 不是為了安慰你而說的. 所以你不用灰心! 可能中間的路會走得比較辛苦, 但總會有出路的!!! 堅強啲, 大家都會支持你的!!!

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

"世上冇難事,只怕有心人"我覺得只要你肯捱就得,雖然現家搵工難,但而家又好多機構會幫你,以前啲人一個養幾個都係咁,只要你下定決心為bb唔好比人睇低,努力

別墅

你要努力, 就算你帶住阿b, 我相信只要第日個男人真心愛你, 他是不會介意.

至於你阿媽, 他也是鍚你, 怕你辛苦. 但如果你是堅持要返bb, 她一定會幫手.

洋房

happy*mum 講得對呀 "你阿媽, 他也是鍚你, 怕你辛苦. 但如果你是堅持要返bb, 她一定會幫手"

有咩開心唔開心, 上來一起分享. 放心啦, 個天比bb 你, 要你去經歷, 你要堅持, 一切事情都會有安排, 你盡自己能力,自己心願去嘗試, 起馬將來唔會後悔, 向前望啦, 我地一班人一定支持你架.

大宅

http://www.motherschoice.com/pages/index.asp?did=25&pg=pgs_service_provided

你可以上呢個網睇下....母親的抉擇會提供宿舍比未婚媽媽入住....之後再睇下可唔可以申請到公屋個0的啦"... 你有特別理由應該可以批得快0的"...

你如果真係想要個BB..你同你媽咪好好傾下啦....始終都係自己個孫嘛"...同埋...如果第時你遇到另一個男人...佢真係愛惜你....佢應該同情你既遭遇~...更加愛惜你同個BB嘛.... 如果佢真係因為你有小朋友而嫌棄你....咁呢0的男人唔要也罷啦"...

加油呀...重有好多人支持你架"...

該用戶已被刪除

別墅

妳自己

首頁

尾頁

跳至