跳至
[2004年或之前] -PART IV

首頁

尾頁

子爵府

Re: (擇日開張)<<2004年10月媽媽會>>-PART IV

維比:

我阿媽既意思係........ 佢自己會燒街衣, 幫我family又燒埋另一份街衣;

但佢話其實咁唔岩手續喎~ 應該係我自己買, 再係我屋企留下, 自己品自己燒番喎 ?-( ?-(

仲話一世流流長, 保一家人平安, 我點都要自己學喎 :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

Re: (開張大吉)<<2004年10月媽媽會>>-PART IV

潔,
我估原因因為每個地方都有每個地方0既神同埋x,
你媽係佢自己屋企附近燒, 又點俾到你屋企附近0既神x呀

大宅

Re: (開張大吉)<<2004年10月媽媽會>>-PART IV

morning~~

男爵府

Re: (擇日開張)<<2004年10月媽媽會>>-PART IV

早晨

子爵府

維比:

就係囉~ 我唸今年就算數啦, 因為學唔切~ 我唸下年要自己攪番呢個手續 ?-( ?-(

珍珠宮

2019新春慶豚圓

今朝好忙, 但都要報左到先

大宅

yoyo,
咁橋ge? 我媽咪又係咁樣講wor! 不過佢就話我今年陀住就算la, 等明年先攪, 仲有, 我媽咪話我嫁左就唔可以同我屋企個D一齊做, 所以佢都係做兩次, 一次係娘家個邊做, 一次就返黎我屋企呢邊攪, 真係幾麻煩架! :lol: 諗諗下, 唔止燒街衣係咁, 第日逢年過節都要攪好多野, 真係有排都唔得閒ar! :mrgreen:

大宅

All,
早晨呀!

開張大吉~~~恭喜恭喜!

潔潔, 維比, 一一,
我都冇攪喎, 查實我都有諗過...不過呢我記得以前幫亞媽摺衣紙個時, 佢話過d衣紙要日頭先摺得喎, 但係要返工點摺呀?可唔可以唔摺就咁燒架?

子爵府

rabbit:

我成日覺得呢D都幾難學下架, 因為唔熟手續&程序&買D咩?? 我唸下年我地要交流下心得啦 :lol: :lol:

所以我阿媽咪成日話我搬到咁遠住, 又唔近99, 又唔近佢; 好多野幫唔到我地囉<---其實佢成日借D2入我位, 叫我好快D搬番個孫近番佢

男爵府

去衣紙舖執份街衣, 到時d人會教你點做, 好簡單

子爵府

猜媽:

摺左當然好D啦~ 唔摺都可以就咁燒架

男爵府

猜ma

其實都無咩所謂嫁~ 最緊要有無心o者, 唔摺都係錢, 不過好似話就係散銀, 摺左就係大紙wo~

大宅

潔潔,維比,幸一,

我還果d唔係妳地講果d呀,係我個fd (有cancer)果個,佢果時有事我同佢去黃大仙求左平安符,咁佢依家大吉利事叫做做哂化療進入左觀察期,所以咪要去還神囉。

唉..... 今日有少少唔開心呀,因為我上次見board個result出左啦,我升唔到呀! :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

中環友,
我今日比人放飛機, 有冇人有興趣今日lunch

大宅

yoyo,
wa, 連明年的topic都諗定左?! 呢雲我地真係唔怕冇話題la :mrgreen:

猜媽,
我見我媽都有試過夜晚摺架wor, 我諗係各處鄉村各處例lor....一係就搵個sunday黎做咪得lor

大宅

feifei,
原來係咁! 咁就唔清楚la :-P
另外, 咪唔開心la, 上次見唔成咪等下次lor, 事在人為je! 終有一日見得成的! 希望在明天丫麻!

男爵府

fei fei

唔好唔開心la~ 下次努力

今日唔ok~

大宅

做咩突然間叫我rabbit咁見外ar? :mrgreen:
你唔係住得近奶奶咩? ?-(

yoyobb 寫道:

rabbit:

我成日覺得呢D都幾難學下架, 因為唔熟手續&程序&買D咩?? 我唸下年我地要交流下心得啦 :lol: :lol:

所以我阿媽咪成日話我搬到咁遠住, 又唔近99, 又唔近佢; 好多野幫唔到我地囉<---其實佢成日借D2入我位, 叫我好快D搬番個孫近番佢

大宅

Good morning )))))))
我又報到!
沈師奶

大宅

fei fei,
你咁後生, 仲有大把機會

feiangel 寫道:
唉..... 今日有少少唔開心呀,因為我上次見board個result出左啦,我升唔到呀! :-( :-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至