美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

d牙灰色(細個食左四環素), 可以點搞?

有方法變白嗎?

複式洋房

Re: d牙灰色(細個食左四環素), 可以點搞?

去牙醫度做藍光漂白或者上瓷粉應該得掛。
即使是一個爛蘋果,只要切去爛的部份,它算是一個好蘋果,千萬不要放棄那些別人都認為是無可救藥的孩子啊!

大宅

藍光漂白對四環素牙係無用的...(診所護士說的, 可信性甚高, 唔通有錢唔賺咩. 只是她告訴我知有人做過, 但效果唔明顯, 唔好洗呢d無謂錢)
上瓷粉都唔會好白, 大約keep到2-3年. (以前做過)
醫生話過...有一種方法就係..削薄少少牙, 加上牙套上去.
我有幾位朋友做過類似的..不過唔係四環素,
只係因為唔夠白而做的. 4-5年前都要成6萬元.
但之後就要好小心食嘢,太硬的都食唔到.
醫生話四環素都係要咁做先得..

**Loving You**

大宅

"削薄少少牙, 加上牙套上去"
"4-5年前都要成6萬元"
真係好失望 :-( :-(

大宅

mchan 寫道:
"削薄少少牙, 加上牙套上去"
"4-5年前都要成6萬元"
真係好失望 :-( :-(

實際上個方法個名我唔記得啦. 大約係咁樣做.

...其實都唔應該太介意啦. 都咁多年.
有四環素牙的都係7x年出生的先有.
好似係感冒藥, 之後就禁咗.
大大話話都跟咗自己30年啦. 仲睇唔開咩??!
讀書o個時比人話鋼牙.. :cry: 就幾hurt.
而家無啦. 都無話hurt唔hurt.
自己又唔係食煙食到.
又唔係我想d牙係咁. 食藥o個時仲係baby.
問心無愧.
反而話有錢我都未必做. 削薄d牙, d 牙無力o架.
再老d o個時點算呀? 我真係唔制.

唔好唔開心啦. 唔係咁大件事.

子爵府

我個friend 8X年出生都仲有喎。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

唔係呱.... 聽講好似好快就禁咗喎..
我細佬細我 一年, 都無.
全家人得我一個有之嘛.
因為我病得多.
以前都唔知. 不過到大個時有次睇醫生, 醫生講話多數都係7x年出世, 又有食o個隻藥先有...

anyway, 算啦...小事一件.
如果真係要削..., 恐怕前面上下二排都要整晒.
唔知要幾多萬呢?

別墅

bunny510,
我成家有4-5個人都係食左四環素而導致灰牙,因我細時睇的家庭醫生就係最喜歡開此藥,所以我地種晒!我地係60年尾70年頭出世的.
而我兩妹就用牙套方法,佢地係香港做要成2500只[舊年],但效果ok,因d牙係灰色,不可做太白會有點格格不入!因不是全部做晒,只做前8只.最近我妹去澳門做,每只1200,平好多.效果都幾好,所以我都打算去做.做左可以開懷大笑了
一家三口大魔頭小霸王勞帝獸

首頁

尾頁

跳至