想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Arm arm Confirm 有BB,跟住就流血

尋日睇E生,驗埋血,confirm有左BB,

但上次係7月13日黎M既,BB應該好細個,

點知尋晚訓訓下流血 :-(

係咪無左呀??

大宅

Re: Arm arm Confirm 有BB,跟住就流血

係唔係流好多呀?你依家訓床唔好郁,聽日要即刻去睇醫生。唔好太緊張,放鬆D。

大宅

好似黎M咁,開頭鮮紅色,而家就少少啡色.....

:-(

大宅

我都係7月13日黎m喎﹗你咁快知到既﹖

你幾多日一個週期呀﹖

小心保重呀﹗多d休息﹗

我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

大宅

我肚呢排都扯住痛喎,又無胃口,

咪買支野驗囉~又有條好淺既線話有左,

咪去睇E生囉~E生話可以驗血驗HGC,

confirm有左.....

點知 :-( :-( 尋晚流血,聽日去睇E生,睇下BB重係咪度 :-(

大宅

唔好咁擔心啦﹗醫生有冇幫你打安x針呀﹖
多d休息﹗
你會唔會考慮下睇下中醫呀﹖
我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

大宅

會唔會係著床血?
我上一次有左, 但係唔知, 係差唔多 m come 既時間, 流左少少啡, 跟住第二日有些鮮紅色血. 我仲奇怪點解今次 m 咁少血. 過左兩個星期開始作嘔, 至知有左, 個 d 唔係 m.

所以你唔好咁擔心住, 休息多d, 保持心境開朗, bb先會發育得好.

由 chanpauline 於 2006-08-06 15:55:48

好似黎M咁,開頭鮮紅色,而家就少少啡色.....

我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

別墅

Around 20% pregnant women have pre-natal bleeding. Sometimes it is due to embryo implantation. But anyway, they will treat this as threatened miscarriage. So, bed rest is a must.

then go to doctor see if progesterine is too low. If yes, injection is needed

may consider Chinese medicine (to keep your hormone high enough for the embryo to develop). Pls pm me if you need referral

大宅

問左個婦科E生(養和既副院長)話唔洗咁擔心,

都唔洗睇E生住,可能BB太細,著床有問題,自然流出黎,無左 :-(
又話而家去照咩都睇唔到,睇下呢兩個月有無M黎先睇都未遲

喎~係你既始終都係你既....緣份黎既

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你係擔心既去睇下醫生無妨, 以求安心

大宅

其實咩叫著床呀

大宅

2019勳章

受精卵要痴住個子宮先會有營養繼續長大. 痴埋去子宮度即係著床

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

chanpauline

雖然照唔到,但去醫生到取些安胎藥也好啊!
我最近有朋友有左bb,也一直流啡,醫生寫了兩星期的假給她,到現在bb還一直無事,也check到bb有生長.所以,多些休息啊!保持心情平靜.小心保重 :-P

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chanpauline
你而家最重要係訓床,要少旭動.

大宅

唉....我呢排無得訓床休息不特止,重辛苦過平時呀~

隻狗狗打爛野要我漏夜陪佢睇E生,做手術....

無晒心機呀 :-(

男爵府

流血即係個胎唔穩, 你要乖乖地休息, 唔好o甘操勞啦, 唔好理o甘多野住, BB最緊要~~~

男爵府

好媽媽勳章

其他野等老公同其他屋企人搞啦,你宜家最緊要係瞓床同休息呀,唔好理其他野啦!

別墅

咁惨呀,老公照顧狗狗得唔得呀。

大宅

E生寫左一個星期假俾我,下星期再睇E生,

而家日日休息好左好多啦~

首頁

尾頁

跳至