跳至

首頁

尾頁

複式洋房

比乜嘢肝泥比BB食?

BB到7-9個月可以食肝泥,究竟食邊種肝類好D?雞肝定豬肝? 但我又怕D肝藏有乜乜菌喎!所以仲未開始比BB食。可否分享吓?
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 比乜嘢肝泥比BB食?

Yes. When I consult my doctor, he suggested me to purchase "goose liver".

SiuBoB 寫道:
BB到7-9個月可以食肝泥,究竟食邊種肝類好D?雞肝定豬肝? 但我又怕D肝藏有乜乜菌喎!所以仲未開始比BB食。可否分享吓?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 DHA勳章

我就用1-2片豬肝+魚湯底+瘦肉+蕃茄煲粥仔,最好同相熟既豬肉檔買啦,安全D嗎
主 賜 平 安

複式洋房

乜goose liver唔係禁售咩?!

Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

I don't think so. I have purchased it in Citysuper.

SiuBoB 寫道:
乜goose liver唔係禁售咩?!

大宅

我就俾"和X堂"雞肝俾亞女食,佢都食得幾好喎!

複式洋房

Chowsf
請問係邊到買? Jusco? Citysuper? Thanks!! 我想買d加入粥仔俾bb試, 自己唔識"簡"肝同整肝, 日本仔野都信得過, 至少夠clean!!!

大宅

dicgelbb 寫道:
Chowsf
請問係邊到買? Jusco? Citysuper? Thanks!! 我想買d加入粥仔俾bb試, 自己唔識"簡"肝同整肝, 日本仔野都信得過, 至少夠clean!!!

我響西田度賣架,放落粥仔or糊仔度俾bb食都得架!

男爵府

Re: 比乜

I bought it from re-on
dicgelbb 寫道:
Chowsf

大宅

Re: 比乜

請問肝泥點整?如買新鮮goose liver要先出水嗎?煮幾耐?

首頁

尾頁

跳至