產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

卡介苗一問

我BB已6星期大,今日發現佢打卡介苗個針口有灌膿情況,我一時忘記姑娘講過是正常.
問了朋友怎麼辦,他叫我把膿放出,清洗傷口便可以.我已照辦. 想請問這樣做會有問題嗎?

子爵府

Re: 卡介苗一問

我BB都係打左大約一個月後有膿,自然穿左,D膿出左o黎,不過依家有疤,唔知關唔關事,後來去問醫生,醫生話有膿係正常,可以唔洗理佢喎......

侯爵府

好媽媽勳章

問了朋友怎麼辦,他叫我把膿放出,清洗傷口便可以.我已照辦. 想請問這樣做會有問題嗎? -->>>
當然唔得啦...
卡介苗係咩情況下都唔可以理佢ga∼∼∼
除了粒野過大啦...就要留健康院或見醫生al∼∼∼

大宅

姑娘叫我千期唔好整d膿出黎架wo........
你不如問下醫生啦

複式洋房

我响養和出院時,姑娘話唔洗理佢,佢會好架,不過係會有scar架喎

大宅

我bb都係一樣,個幾月時有膿,跟住問健康院姑娘,佢話係正常,唔需要點特別處理,亦唔使搽藥膏.

大宅

我阿b 都開始有膿... 冇眼睇, (出院時 護士都講定說當睇唔到得啦.)

大宅

BH 寫道:
我阿b 都開始有膿... 冇眼睇, (出院時 護士都講定說當睇唔到得啦.)

係 ... 唔使理

我個女都成個月至開始有農, 唔理佢之後, 自然穿o左 (沖涼時), 不過個 la 要好奈至會好 .... 好似我個女咁成八個月啦仲見紅紅地, 不過好明顯個印係細o左o既

大宅

點解唔可以整0的膿出黎呀?
我返健康院, 姑娘又係咁講
不過我見阿b有膿既時候, 而且同佢整左出黎....

首頁

尾頁

跳至