論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問炒菲傭是否一定要買 open one-way ticket?

我知佢地有權多留14天, 但 open ticket 比一般 fix 死日期機票 (e.g., Cebu, CX 工人機票) 昂貴.

而有冇講明如果佢唔想即炒嗰日走, 改機票日期的費用要僱主負責?

佢想改14日內邊日, 佢自己俾$改得唔得?

Thanks!
  Lulube was born weighing 3.2 kg

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

我剛出左cebu pacific, 包稅800元, 唔包行李費, 我2月28日炒工人, 同佢確認出3月14日機票, 張飛應該可以改, 我唔理佢喇, 佢改自己改到夠, 總之我已經甫賠晒所有野俾佢, 佢唔好再搵我.

大宅

回覆 lamlamnei 的帖子

ic, thanks!

即係你同佢講fry佢, 然後立即上網訂cebu, 再請佢出門口?
  Lulube was born weighing 3.2 kg

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:炒菲傭機票一問

我炒佢先,賠唒應賠嘅錢,机票可以7日内俾佢

大宅

回覆 lamlamnei 的帖子

ic, thanks.

咁有冇人買即日票, 然后話佢聽如想延遲自己搞掂呢?

首頁

尾頁

跳至