自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Gucci 女, 不知所謂!!!

Subject:FWD: gucci 女, 不知所謂!!!
Date:Mon, 31 Jul 2006 18:07:03 +0800
> 話說出發果日7/7 CX504 班機係09:10am起飛,
>
> 咁我08:45一上到機因為太疲倦就即刻訓著?………
> 開頭都feel到架機開始行緊,去到起飛跑道突然間又停?大概成15分鐘,
> 跟住聽到有個空姐用廣東話,國語同英語廣播 : 請所有乘客將手上行李放回座位下,.......多謝合作!
> 當時周圍d人已經昅睇下邊條粉腸咁麻煩,但都無發現...
>
> 再過多15分鐘(已經9:45am)又聽到廣播,
> 今次係機師 (用英文,內容大致上係) : 而家因為經濟客艙有兩位乘客,
> 唔願意聽機組人員勸籲,將手上行李放?適當位置,
> 所以我地起飛時間將會延遲,如有不便,敬請原諒!
>
>
> 全機人即時起哄 + 粗口 (我都有參與), 當大家好努力要搵出兇手時,
> 突然d空中小姐+少爺好緊張走來走去,
> 我聽到其中一個話 : 開番道機門比佢地入黎.....
> 隔?一陣就見到有3至4個機場保安同2個航空公司d大粒行去機尾右邊窗口位,
> 個兇手終於現身啦.........
>
>
> 呢條友唔係亞伯亞婆或者國內同胞,而係一名廿令三十年歲,個樣都ok o既香港女子,
> 其實件事已經發展到要呢條X婆(請原諒我咁稱呼佢,因為佢實在好不知所謂)落機,
> 佢地擾攘?15分鐘,佢都"賴死唔走",重要同佢地拗點解要佢落機,
> 真係佢X味呀....
>
>
> 已經10:00am,救星終於到o勒........
> 有3個警察o黎到,開頭都係勸果條女自己行落機,
> 但條女都係用拖字訣"賴死唔走",
> 重同個幫辦講話搭開都唔洗將個袋放落地下,
> 點解今次又要.......
> 連個幫辦都頂佢唔順話(都幾惡) : ?.....小姐,我而家比最後一次機會你,
> 如果你再唔合作,我地會立即採取拘捕行動!
>
> 條女即刻"笠晒水",拿拿聲?住佢個裝?金銀珠寶,
> 價值$5,.xxx o既名貴GUCCI jolicoeur bag開始行出機艙,
> 咁我地全機人都好君子用熱烈o既掌聲歡送佢(當中夾雜?d英文粗口),
> 佢重好串同我地話 : 唔關我事o架,係佢地(機艙人員)太執著,
> 我個袋大?兩吋,係都要我放落椅底咋喎!
> 真係佢X味呀 x 10000000....
> 重有同佢同行果兩個fd都同佢一齊落?機,
> 真係累街坊
> 最慘係d空中小姐同少爺,
> 又要由頭check過晒d行李艙....
> 攪到10:20am先可以起飛(足足遲?成粒幾鐘,真係X佢個肺)
>
>
>
> 有人搵到呢個女仔(人)寫番件事,比我實殺死佢。佢仲係覺得自己好岩。一個人的低能,浪費了全機人每人一小時,而個理由係咁無聊,真係完全生活係自我中心既港女。
>
>
> 今次搭飛機真係好激氣lor
> 無端端要落返機都有
> 架機都明明行緊架啦
> 行緊即係無事啦
> 做乜要人放個袋落地下o者
> 雖然個GUCCI係貴,
> 但我唔係矜貴到連放個袋落地下都唔肯果隻女仔黎
> 但係我D野放晒係個袋入面
> 成日要烏低身拎野,好唔方便架嘛
> 咁我之前都試過咁啦,又唔見人地話我
> 我點知間間航空公司都唔同規矩o者
> 開頭都好聲好氣同佢講,點知唔知邊個咁麻煩
> 走去叫機師開咪
> 咁大間公司蝦我地幾個女仔,都唔知知唔知醜
> 阿may叫我唔好同佢地嘈,阻住班機走
> 我話又唔係我地錯,就算阻住都係佢地阻住之嘛
>
> 咁,我見佢地講極都唔明,咪叫佢地個經理出黎同我講
> 點知真係激死我
> 一開門就幾個保安走過黎
> 有冇搞錯呀,我地幾個女仔咋,而家捉恐怖份子咩
>
> 我已經無心機同佢地嘈,已經坐返係到
> 扣返好安全帶,叫佢地唔駛理我,唔好阻住其他人
>
> 點知又走幾個差人上黎
> 仲粗聲粗氣同我講話會拉我
>
> 算啦,我都無晒mood,咪即刻拎返晒D野走咯,以後都唔搭呢間公司添呀
>
> 呢次我對香港D男人真係好失望lor
> 成個過程我地幾個女仔咁比人蝦法
> 都無人過黎同我地出聲
> 都唔知係咪男人黎架 ......
> 激鬼死我....
>
I wonder which airline ?-( ?-(
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

Re: Gucci 女, 不知所謂!!!

我家有隻曳曳豬

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

呢個世界真係細
咁緊張個袋∼應該唔好用
放o係屋企∼收藏丫麻

子爵府

子爵府

點解唔搭frist class ar~
Econ wooo.... 當然係你聽空姐話啦
frist class wooo..... 咪空姐聽你話 law....

ai.... 嘈都要睇睇環景,影衰晒D 香港人......

大宅

[size=x-large]咁錫住個袋買咗最好唔好用,攞個箱箱住佢吖笨.[size=x-large]幾千蚊個袋懶緊張,再貴D拎出街咪生人勿近? :tongue:
我家有兩隻大烏龜

伯爵府

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

?-( ?-(

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

呢d人唔死都冇用,都唔知自己錯
人人常歡笑 不要眼淚掉

侯爵府

複式洋房

一個"服"字!

大宅

唉!規矩就係規矩,堅持又點,結果損人利己.真係戇居.

大宅

俾佢激c.....

男爵府

子爵府

大宅

好心gucci女...上到機就聽空姐話啦!
Gucci袋咋下化?
空姐見人拎LV、BV都照出聲架啦...
gucci袋喎~~

子爵府

咪好似我個fd囉,個lv有一點白點就鬼死o甘緊張,咩都唔理住先,要我地成班人在超多人的路中心等佢用濕紙巾抹乾淨喎,真係想死呀,好心佢啦驚drity就唔好用貴野啦.
o甘多人用貴野都唔會好似佢o甘.........佢今日仲話俾我聽又買多個lv喎,佢想我唔同佢去街都似喇!!!

子爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至