嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

日本奶粉- 森永好? 明治好?

想問下大家對呢兩隻奶粉有咩意見~~~ 價錢方便又邊隻平d? 同埋邊喥買會平d呢?

洋房

Re: 日本奶粉- 森永好? 明治好?

我個B食明治,都OK.
$1560一箱8罐.RE-ON訂.貨到收錢.

大宅

我囡囡食森永好好, 日日有便便, 同埋森永有豆奶成份, 低敏. 我在baby kingdom訂貨

大宅

我個女食緊森永大仔, 依家D便便幾好, 比以前軟左. (佢之前食能恩2) 我O係RE-ON買.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

森永is good

珍珠宮

明治 is very good Most of the Japanese babies drink 明治 too

My son has stool everyday ga

伯爵府

meiji

男爵府

我對孖B飲開明治, 但係有幾日便便比較"水"...
見過媽咪話有d BB會係咁, 咁我就訂咗一盒條裝森永, 今日俾咗佢地試吓, 點知兩條友仔都唔肯食喎...
唔知係咪明治比較香甜呢?
而家仲有18條, 有冇媽咪好似我咁情形想試吓? 有就PM我啦!!

男爵府

我都想問明治同森永甜唔甜?

複式洋房

我bb飲明治,佢食A+1只會食大概6安,但明治就食到7安,所以我諗唔太甜
該用戶已被刪除

子爵府

BB食森永!(揀佢因為淼永係低敏奶粉!)
我通常响RE-ON訂貨或者去東X遊買!

男爵府

garfield123

我想問淼永係唔係得一款(低敏奶粉), 我初初以為只有雪印有出, 因為我呀b由未滿1個月已轉咗美贊臣的低敏奶粉(豆奶, 真係好淡, 冇味禁制), 但醫生話只可食到1歲, 呀b已9個月了, 想幫佢揾定另一隻奶粉, 可否比多d呢隻奶粉的資料我呀! 謝謝!

男爵府

我囝囝便秘都想轉呀,邊隻好呢?
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

伯爵府

米之連媽媽

淼永唔係低敏奶粉,只有台灣牌有.

伯爵府

明治比森永甜
Lovelymame 寫道:
我都想問明治同森永甜唔甜?

伯爵府

Hi 626mama

係到又見到你la!

我囡囡係食森永.

而便便好與否,真係好睇bb 體質.而我choose森永係因為好多mami 都話森永無咁sweet.

子爵府

[quote]我想問淼永係唔係得一款(低敏奶粉), 我初初以為只有雪印有出, 因為我呀b由未滿1個月已轉咗美贊臣的低敏奶粉(豆奶, 真係好淡, 冇味禁制), 但醫生話只可食到1歲, 呀b已9個月了, 想幫佢揾定另一隻奶粉, 可否比多d呢隻奶粉的資料我呀! 謝謝!
米之連媽媽,

BK都有森永媽咪會!你可以去問下其他飲開森永奶粉的媽咪!佢地一定可以答到你!我番屋企睇下森永細仔個罐有無寫成份!今晚覆你啦!
CLICK
森永一定係低敏奶粉(因為個罐有寫!)點解你BB要長期飲美贊臣的低敏奶粉?我BB都試過飲美贊臣的豆奶(安健樂<=咁上下名)因為腸胃炎!不過依家飲番森永細仔啦!

男爵府

garfield123

Thanks for your help, 因為呀b好多痰, 連半夜d痰都會"續"醒佢, 醫生初時叫我哋將床頭枱高35度, 但情況都無mud好轉, 所以就轉咗rosobee(低敏, 無孔乳糖的豆奶), 情況就好好多. 所以我唔敢幫佢轉普通奶粉, 有時我夜少少(約8:30)比Apple佢食, 佢瞓時都會聽到佢有痰聲.

子爵府

米之連媽媽 :

森永細奶粉成份有 : skimmed milk, lactose, whey, whey protein hydrolysate, casein, milk fat, palm kemel oil, palm oil, soy bean oil. refined fish oil. lecithin, dexirin, raffinose, vitamins, minerals, amino acids.
森永網址森永日本
另外EGL J-Mart都有介紹

EGL J-Mart

首頁

尾頁

跳至