論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有問安裝cam有冇用?

各位裝左cam既媽咪, 用cam睇實工人係唔係真係有用架? 會唔會安心d? 但係會唔會令工人反感呢?

別墅

Re: 有問安裝cam有冇用?

我有裝cam架, 我地同工人講話掛住BB, 想見BB囉, 比人(目及)實, 佢地實唔鍾意格, 不過唔理得佢咁多喇, 裝左cam自己真係安心D, 不過成間屋更有D死位係睇唔到既, 工人咪成日(離)係果D位囉, 如廁所, 廚房果D, 不過有裝點都好過無裝, 自己成日估估吓好辛苦架~~~

洋房

妳裝邊種呀?? 我都想裝呀.

別墅

我裝Panasonic 既IP Cam

大宅

daydaytse ,
您係裝賓個型號呢?幾多錢啊!
應為我都搵緊呢個牌子 ....

thank you!

daydaytse 寫道:
我裝Panasonic 既IP Cam

別墅

KK1706,
型號我up唔出呀, 我果隻可以上網plan 鏡頭方向, 係無線既, 都幾貴架, 要$2200,
可以plan, 有線就$1600,
無得plan, 無線, 都好似$1600
你去電腦商場睇睇啦!

大宅

別墅

我都有裝cam, 工人也會盡量避開支 cam, 帶bb走入房或其他地方, 不過有得睇總好過心掛掛, 以前都唔知工人同bb係屋企攪d乜野, 而工人知道有支 cam , 始終都會有顧忌, 所以也很有用.

ICHIBAN

大宅

我家個隻係cctv,每日會錄底係dvd機,除了佢房&厠所冇裝外,我全屋都睇到的~
我都覺得裝cam好有用!除了睇bb外,仲可以睇下工人平時係家有冇做家務,有冇帶朋友返屋企;萬一同工人關係變差時,d工人可以有好多野攪出來,到時可以睇下佢有冇"夾帶私逃",偷竊,屈僱主趕佢走,打佢等等.....可以防止好多野!

別墅

cctv係咩黎架? 幾多錢?

複式洋房

我岩岩琴日(8月8日)先斬後奏買左套ip cam返屋企, 點知拎出黎研究點裝時, 屋企人唔太贊成, 所以如果有媽咪想買, 唔介意的話, 我讓比佢啦! 詳情可PM我傾傾!

seteye ip controlcam 3黎既 ! 可以參考下面, 有埋demo試睇:-

Click Here

別墅

Dollygirl 寫道:
我岩岩琴日(8月8日)先斬後奏買左套ip cam返屋企, 點知拎出黎研究點裝時, 屋企人唔太贊成, 所以如果有媽咪想買, 唔介意的話, 我讓比佢啦! 詳情可PM我傾傾!

seteye ip controlcam 3黎既 ! 可以參考下面, 有埋demo試睇:-

Click Here

我係公司想試吓你比果個demo,但係去唔倒,係咪代表block咗,咁係咪裝咗都無用

複式洋房

ysy111104 寫道:
[quote]

Click Here

我係公司想試吓你比果個demo,但係去唔倒,係咪代表block咗,咁係咪裝咗都無用 [/quote]

有時佢未開就睇唔到, 但如果晏少少都睇唔到, 可能你公司有Firewall, 或者你問一問同事公司係米有firewall清楚d.

大宅

daydaytse,
thank you for your information .

我昨天去問過了,又睇左demo果只C10,我覺得都可以接受,價錢又唔太貴,又有得move....

daydaytse 寫道:
KK1706,
型號我up唔出呀, 我果隻可以上網plan 鏡頭方向, 係無線既, 都幾貴架, 要$2200,
可以plan, 有線就$1600,
無得plan, 無線, 都好似$1600
你去電腦商場睇睇啦!

別墅

係呀, 有好多公司都Block左唔比上依D網架, 我公司都係, 所以揀Cam時, 要問清楚D Function, 一定要有一個function係可以每隔幾分鐘就capture一個影像, By e-mail send 比你, 如果唔係, 公司一Block左, 就乜都睇唔到喇!

民房

文章已被刪除 - 買賣廣告

文章已被刪除 - 買賣廣告
請注意:有關買賣/徵求/交換文章請於「二手市場」發表,多謝合作。

子爵府

用手提電話(3G)睇.就不用用公司電腦上綱睇.

別墅

Click Here

Dollygirl:

唉!!你買左又唔裝, 我都係用 seteye ip controlcam 3, 幾好用, 我也 set 了定時 email 影像給我, 當我無時間睇支cam時都可以用 email 睇.

ICHIBAN

複式洋房

ichiban 寫道:
[quote]

Click Here

Dollygirl:

唉!!你買左又唔裝, 我都係用 seteye ip controlcam 3, 幾好用, 我也 set 了定時 email 影像給我, 當我無時間睇支cam時都可以用 email 睇.

ICHIBAN
[/quote]

ICHIBAN,

係呀! 我知你都係用依隻(問過你問題), 我都有睇關於依到講依隻ip cam既post先決定買, 不過屋企另一個主人話驚個工人覺得成日比人睇住, 個心唔舒服同唔知會諗乜, 唔知會唔會玩野喎! 其實我係因為諗住9月開學前裝好, 而家阿囡放暑假會報告比我知, 到放完暑假屋企得工人一個, 諗住睇緊d個工人姐, 因為早排有財務公司追佢還錢電話(我都有post到)! 工人靠得住, 就唔會有咁多媽咪係到發表啦! 係米?!!

唉! :-( 我都希望屋企另一個主人會明白我點諗!

別墅

ICHIBAN,

係呀! 我知你都係用依隻(問過你問題), 我都有睇關於依到講依隻ip cam既post先決定買, 不過屋企另一個主人話驚個工人覺得成日比人睇住, 個心唔舒服同唔知會諗乜, 唔知會唔會玩野喎! 其實我係因為諗住9月開學前裝好, 而家阿囡放暑假會報告比我知, 到放完暑假屋企得工人一個, 諗住睇緊d個工人姐, 因為早排有財務公司追佢還錢電話(我都有post到)! 工人靠得住, 就唔會有咁多媽咪係到發表啦! 係米?!!

唉! :-( 我都希望屋企另一個主人會明白我點諗!

Dollygirl :

你地要裝 cam, 工人都唔可以 say no, 其實睇下你地用什麼理由去同個工人講, 我地都係同囡囡講遲d會裝支 cam 睇住你, 睇下你有無唔做功課.......等等.........., 都無特別同工人講, 跟住第二日便買回來, 仲攪左成2個星期先至裝好, 又無時間攪,自己又唔係好明白.
工人最初都以為是裝假野, 後來見我地同囡囡話見到你唔乖, 工人先知道真係緊野睇到, 你地再考慮下!!!

ICHIBAN

首頁

尾頁

跳至