自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

八卦想知你地仔女幾大你地先至比公仔麵佢食呢?

大宅

Re: 八卦想知你地仔女幾大你地先至比公仔麵佢食呢?

而加5歲大半都仲未俾過一條佢食...
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

珍珠宮

我囝仔一歲既時候試過, 不過食左好少

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

My son has tried 一條 at 3 years old. He loves so much. But I have not let him try again since it is not good for kids.

伯爵府

1歲已經可以食大半個,不過用熱水浸過d面先再俾佢食~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢個世界而家食乜都唔可靠,奶粉都會出事,蔬菜又話有農藥...公仔麵jar ma,又唔係煙酒,唔係檔正餐,歲零兩歲食幾啖都唔驚啦!

大宅

2歲,不過唔係成日食.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好似3 歲掛, 肚餓時試過幾個食晒。

洋房

agree..我個囡見我地食又話要食, 歲零個時咪比佢食幾啖lor..跟住都無食la..少少唔驚掛..乜野都試下ma..人間美食...
穎穎媽咪 寫道:
呢個世界而家食乜都唔可靠,奶粉都會出事,蔬菜又話有農藥...公仔麵jar ma,又唔係煙酒,唔係檔正餐,歲零兩歲食幾啖都唔驚啦!

大宅

好似2歲係我食時比1,2條佢試下, 為左女自已都少食左好多 (費事我食時佢無得食唔開心, 一個月食一次到.

大宅

4歲食小杯麵

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

好同意.

ddbaby 寫道:
agree..我個囡見我地食又話要食, 歲零個時咪比佢食幾啖lor..跟住都無食la..少少唔驚掛..乜野都試下ma..人間美食...
[quote]
穎穎媽咪 寫道:
[/quote]

大宅

好媽媽勳章

agree ...same
m琳琳 寫道:
1歲已經可以食大半個,不過用熱水浸過d面先再俾佢食~
[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

男爵府

宜家都成日食一條半條囉~~

男爵府

有時佢話要食, 咪俾幾條佢食, 不過我覺得唔好俾果 D 勁重味精湯小朋友飲o羅

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我囡囡未夠兩歲已經食過....不過如果係屋企食既....佢係唔會食到d味粉....因為d味粉....我係會直接倒落我自己隻碗度 :mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章

AnnieClarabel 寫道:
有時佢話要食, 咪俾幾條佢食, 不過我覺得唔好俾果 D 勁重味精湯小朋友飲o羅

me2

子爵府

囡囡而家四歲半, 無真正煮過公仔麵比佢食, 但有時我地食既話都會比一條佢過下隱. 如果真係要比小朋友食既我會建議你煮麵時要'過冷河'(煮走 d '立'), 包味精就比一半. 咁都應該 ok 既

洋房

2歲都有比佢食少少.. 仲要過一過冷河!
不過唔會用味精湯... 用返99煲個d湯!
始終食味精對大人小朋友都無益

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔就差唔多3歲至食食過幾次.
我姨生女(4歲幾),佢媽經常比佢食,佢話佢女中意就煮比佢食(好多時係正餐tim)

首頁

尾頁

跳至